LadyLawyer.ro | În biroul Dentons din București ponderea femeilor depășește 60%. Proiectele coordonate de doamnele din echipa locală
01 Aprilie 2019
Ștefania EnacheÎn cadrul Dentons București, doamnele au o pondere însemnată în echipele de lucru, remarcându-se mai ales în practicile de Financiar-Bancar, Fuziuni și Achiziții, Concurență, TMT, Drept imobiliar, Dreptul Muncii.
Doamnele au dovedit de foarte mult timp că avocatura de business nu este un domeniu consacrat bărbaților. Indiferent de gen, avocatura are nevoie de lideri și de minți inovatoare care să aducă succesul în această industrie extrem de activă. Dentons este una dintre firmele de profil în care doamnele au un cuvânt greu de spus.Statistic vorbind, la nivel european, 40% din avocații Dentons sunt femei, iar ponderea generală este de 58%.
La nivelul biroului Dentons din București, peste 60% din avocați și suportul administrativ este format din femei, în timp ce doi din șapte parteneri sunt doamne.
De altfel, Dentons este singura firmă de avocatură semnatară a Cartei Diversității din România, un program care promovează diversitatea și incluziunea la locul de muncă.
La nivelul biroului Dentons din București, peste 60% din avocați și suportul administrativ este format din femei, în timp ce doi din șapte parteneri sunt doamne.
De altfel, Dentons este singura firmă de avocatură semnatară a Cartei Diversității din România, un program care promovează diversitatea și incluziunea la locul de muncă.
Mai mult, Dentons susține Apelul la Acțiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen, inițiativă lansată în data de 8 martie 2019. Apelul promovează, printre altele, reprezentarea egală a femeilor în pozițiile de conducere, remunerare și oportunități profesionale egale pentru femei și bărbați.
Grupul de Lucru privind Egalitatea de Gen, constituit în parteneriat cu Carta Diversității din România, are o structură deschisă și reprezintă un cadru de lucru pentru dezbaterea și punerea în discuție a problemelor legate de diversitatea de gen.
“Ideea Grupului de Lucru, de a porni de la vârful managementului către celelalte structuri din cadrul organizației, va fi și piatra de temelie a succesului său. Scopul nostru este acela de a ajuta companiile să susțină cu mai mult succes echilibrul de gen și oportunități egale la toate nivelurile. Având în vedere că inițiativa reunește companii cu peste 9.000 de angajați în România, aceasta reprezintă un mare salt în față”, a declarat Perry Zizzi, Managing Partner al biroului Dentons din București.
Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.
Proiecte coordonate de doamnele din echipa Dentons
În cadrul Dentons București, doamnele au o pondere însemnată în echipele de lucru, remarcându-se mai ales în practicile de Financiar-Bancar, Fuziuni și Achiziții, Concurență, TMT, Drept imobiliar, Dreptul Muncii.
Anda Todor, Partener Dentons, este unul dintre avocații cunoscuți de la noi din țară, fiind prezentă perioadic în topurile femeilor puternice din România.
Recent, Partenerul Dentons a condus echipa locală care a oferit asistență fondului global de investiții Kohlberg Kravis Roberts (KKR), în legătură cu oferta de 6,825 miliarde de euro pentru business-ul Spreads al companiei Unilever plc., care deține produsele de uz casnic "Flora", "Bertolli", "ProActiv", "I Can’t Believe it’s Not Butter" și "Stork".
Cu o experiență vastă în tranzacții în sectorul public și privat, Anda Todor a coordonat și echipa locală care a oferit asistență unui holding din sectorul asigurărilor în cadrul unei achiziții importante ce a vizat divizia de asigurări a unui alt grup multinațional în mai multe regiuni din Europa.
La rândul său, Cristina Dăianu, Partener Dentons, își concentrează activitatea în domeniul fuziunilor și achizițiilor, drept societar și dreptul muncii.
Avocatul a oferit recent asistență producătorului american de substanțe chimice FMC Corporation pe aspecte specifice de drept român în legătură cu una din tranzacțiile globale cu DuPont. Tranzacția a constat în achiziția diviziei de produse destinate protecției recoltelor de la DuPont la o valoare totală de circa 1.6 miliarde USD. De asemenea, a asigurat coordonarea echipei locale care a acordat asistență unei companii germane din domeniul cercetării de piață în legătură cu vânzarea a patru divizii către o altă companie din domeniu.
Cu o experiență de 20 de ani în domeniu, Magdalena Răducanu, Managing Counsel Dentons, este un alt avocat puternic din echipa biroului de la București. Magdalena Răducanu își concentrează activitatea în drept financiar-bancar, drept societar și drept imobiliar. Avocatul a făcut parte din echipa multijurisdicțională care a asistat Grupul Special de Investiții Credit Suisse AG în finanțarea de 40 milioane de euro acordată Chimcomplex pentru achiziția unor active deținute de Oltchim; dar și din echipa multijurisdicțională care a asistat un consorțiu de bănci (Bank Polska Kasa Opieki S.A., ING Bank Śląski S.A., Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A., Česká spořitelna, a.s.) în finanțarea acordată grupului polonez Amrest.
Un alt avocat de succes din cadrul Dentons este Mădălina Constantin, Managing Counsel. Ea este un membru cheie al echipei de concurență Dentons din București. Recent, Mădălina și-a diversificat practica, acordând asistență clienților în înțelegerea, implementarea și conformarea cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor.
Avocatul a făcut parte din echipa care a asistat cu succes un important retailer, obținând anularea amenzii în valoare de 5 milioane de euro aplicate de autoritatea națională de concurență, în urma unei investigații având ca obiect înțelegeri privind fixarea prețurilor. De asemenea, a oferit asistență unui client internațional în implementarea unui contract de franciză în mai multe jurisdicții din Europa Centrală și de Sud-Est, ca urmare a unei evaluări aprofundate a modelului de afaceri utilizat de client în respectivele țări.
Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1784 / 1881 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...