ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INTERVIU | WHSimion & Partners și-a turat motoarele, colaborarea cu avocații maltezi acoperind toate palierele. Integrarea echipei locale în WH Partners aduce cu sine și programe comune de secondment, mai mulți avocați din Malta activând azi în biroul din București. Cosmina Simion, Managing Partner: ”Nu am avut cea mai liniștită vară, aș spune dimpotrivă. Spre surprinderea noastră, în plus față de proiectele care ne țin ocupați zilnic, am lucrat la foc continuu, în paralel, atât pe parte litigioasă, în ciuda vacanței judecătorești, cât și pe partea de tranzacții M&A”

25 Septembrie 2024   |   R. T., G. S.

INTERVIU | WHSimion & Partners și-a turat motoarele, colaborarea cu avocații maltezi acoperind toate palierele. Integrarea echipei locale în WH Partners aduce cu sine și programe comune de secondment. Cosmina Simion, Managing Partners: Nu am avut cea mai liniștită vară, aș spune dimpotrivă. Spre surprinderea noastra, în plus față de proiectele care ne țin ocupați zilnic, am lucrat la foc continuu, în paralel, pe parte litigioasă, în ciuda vacanței judecătorești, și pe partea de tranzacții M&A”

Co-fondatorul si Managing Partner WH Partners, James Scicluna, si Cosmina Simion, Managing Partner WHSimion & Partners

 
 
Alianța strategică dintre firmele WH Partners (Malta) și SCA Simion & Asociații (România), anunțată în primăvară, s-a construit în timp, ambele firme fiind membre ale unei asociații profesionale - International Masters of Gaming Law (IMGL), iar discuțiile referitoare la un eventual proiect comun s-au materializat la momentul oportun, a declarat Cosmina Simion, Managing Partner WHSimion & Partners, într-un interviu acordat publicației noastre. ”Am deservit împreună clienți pe proiecte de reglementare și/sau proiecte de M&A. Am descoperit că avem abordări similare și aplicăm aceleași standarde în prestațiile noastre”, a spus avocatul în discuția cu redactorii BizLawyer.


Colaborarea cu WH Partners se desfașoara azi pe toate palierele, la nivel de strategie de business, strategie de marketing și poziționare brand, seminarii și conferințe comune și oferirea unor servicii integrate clienților în toate jurisdicțiile în care sunt prezente cele două firme. “”

Integrarea în WH Partners aduce cu sine și programe comune de secondment. ”Primul, de altfel, se derulează chiar la acest moment prin prezența primilor 5 colegi din Malta pe parcursul lunilor septembrie și octombrie în biroul nostru.  Aceștia activează în practica de corporate, în departamentul financiar-contabil, în cel de dreptul muncii și imigrare, precum și în departamentul „general compliance„. Prezența colegilor din zona de business, nu doar a colegilor avocați, alături de noi, arată importanța pe care o acordăm unei echipe solide, care rezidă astfel în funcționarea corectă și optimă a întregului mecanism”, a precizat Comina Simion în interviul acordat BizLawyer.  

Reamintim că WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, a anunțat în luna mai inaugurarea primului său birou din România, ca urmare a alianței strategice dintre WH Partners și SCA Simion & Asociații. WH Simion & Partners funcționează sub conducerea Cosminei Simion și găzduiește o echipă de profesioniști, din care trei sunt parteneri: Alina Tace, Irina Costea și Cosmina Simion, unul dintre cei mai respectați avocați în materie de reglementare, proprietate intelectuală (IP) și tehnologie din România.

La acea vreme, co-fondatorul și Managing Partner WH Partners, James Scicluna, a comentat: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. De-a lungul anilor, am muncit din greu pentru a dezvolta o firmă puternic orientată către client, reunind profesioniști cu o abordare similară asupra dreptului și de business, cu o experiență profundă în industriile pe care le deservim. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre.”

                                              Citește și
→ WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”

Cosmina Simion spune acum că practicile de reglementare, litigii, concurență și M&A sunt pilonii de la care a pornit WH Simion & Partners, acestea fiind completate cu ariile de proprietate intelectuală, protecția datelor cu caracter personal și protecția consumatorului și publicitate.    

”Din perspectiva proiectelor în care suntem prezenți, acoperim și compenenta fiscală sau de dreptul muncii, lucrând aici atât cu parteneri locali specializați în aceste arii, cât și cu colegii noștri din alte jurisdicții în care WH Partners activează – Malta, UAE, Italia, Polonia, Cehia”, a explicat coordonatoarea WH Simion & Partners în discuția cu redactorii BizLawyer.

Ea spune că echipa a plecat la drum cu un portofoliu de clienți pe care îl deservește de ani de zile. ”Nu am avut cea mai liniștită vară, prin urmare, aș spune dimpotrivă. Spre surprinderea noastră, în plus față de proiectele care ne îin ocupați zilnic, specific prestațiilor noastre în ceea ce privește acordarea de asistență în domeniul reglementărilor din industria jocurilor de noroc, de exemplu, am lucrat la foc continuu în paralel atât pe parte litigioasă, în ciuda vacanței judecătorești, cât și pe partea de tranzacții M&A”, a arătat Cosmina Simon.




Cosmina Simion este un avocat cu experiență în domenii reglementate, proprietate intelectuală și tehnologie, cu peste două decenii de experiență în diverse industrii, cu accent pe industriile media și divertisment, tehnologie, online și gaming. Ea este clasată ca Global Market Leader în Chambers Global, Leading Individual în Gambling Area de către Legal 500 și Recommended în Proprietate Intelectuală și TMT. Cosmina este singurul avocat recunoscut pentru legislația jocurilor de noroc din România de Who’s Who Legal (WWL) și este inclusă în Silver Band a Top Trademark Professionals de WTR1000. De asemenea, Cosmina este recunoscută drept avocat recomandat de IAM Patent 1000 în domeniul brevetelor.

Mai multe despre planurile de viitor, echipă, ținte financiare și liniile strategice ale firmei, în interviul acordat de Cosmina Simon publicației noastre.

♦ ♦ ♦

Biz
Lawyer: Ați infiintat o nouă societate de avocați pe o piață extrem de concurențiala. Vă rugăm să ne spuneți cu câți avocați pornește la drum, cine sunt coordonatorii și să ne dați detalii despre alianța strategică cu WH Partners, firmă de avocatură din Malta. Dar pentru început v-aș ruga să ne spuneți povestea acestei asocieri - cum v-ați întâlnit și ales, dacă ați avut proiecte comune, ce a stat la baza parteneriatului dintre firme.

Cosmina Simon
: WH Simion & Partners s-a născut din dorința de a uni o echipă solidă cu o abordare bine structurată în ceea ce privește coordonarea din punct de vedere business. Integrarea cu WH Partners ne aduce, printre altele, posibilitatea de a acorda asistență juridică la nivel multijurisdicțional, păstrând în același timp focusul pe industrii.
Cu cei de la WH Partners ne-am întâlnit ca membri ai unei asociații profesionale - International Masters of Gaming Law, cu mulți ani în urmă. Nu a durat mult până când să începem conversația despre un eventual proiect comun, care s-a materializat la momentul oportun. Pe parcursul acestor ani am deservit împreună clienți pe proiecte de reglementare și/sau proiecte de M&A. Am descoperit că avem abordări similare și aplicăm aceleași standarde în prestațiile noastre.
Echipa cu care am început este în primul rând echilibrată, având la nivel senior avocați cu experiență care să poată gestiona și coordona proiecte și clienți, dar și avocați cu 2-3 ani de experiență și chiar și paralegals.

Simion & Asociații va rămâne un ‘Boutique Law Firm’, specializat in IP Law/Gambling Law, sub ‘umbrela’ WH Partners, sau veți dezvolta, în timp, o firma full service? Cum vă veți poziționa?

Practicile de reglementare, litigii, concurență și M&A sunt pentru noi pilonii de la care pornim și fiecare dintre acestea au în frunte avocați cu o experiență de peste 12, 15, 20+ ani.  Corola WH Simion & Partners se completează cu ariile de proprietate intelectuală, protecția datelor cu caracter personal și protecția consumatorului și publicitate.    
Din perspectiva proiectelor în care suntem prezenți, acoperim și compenenta fiscală sau de dreptul muncii, lucrând aici atât cu parteneri locali specializați în aceste arii, cât și cu colegii noștri din alte jurisdicții în care WH Partners activează - Malta, UAE, Italia, Polonia, Cehia.
 

O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Cum colaborați cu avocații WH Partners? Ați primit/primiți mandate din partea lor? Ați lucrat împreună pe anumite proiecte?

Colaborarea cu WH Partners se desfașoară pe toate palierele – la nivel de strategie de business, strategie de marketing și pozitionare brand, seminarii și conferințe comune și, desigur, oferirea unor servicii integrate clienților noștri la nivelul jurisdicțiilor în care suntem prezenți.
Integrarea în WH Partners aduce cu sine și programe comune de secondment.  Primul, de altfel, se derulează chiar la acest moment prin prezența primilor 5 colegi din Malta, pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, în biroul nostru.  Aceștia activează în practica de corporate, în departamentul financiar-contabil, în cel de dreptul muncii și imigrare, precum și în departamentul „general compliance„. Prezența colegilor din zona de business, nu doar a colegilor avocați, alături de noi, arată importanța pe care o acordăm unei echipe solide, care rezidă astfel ăn funcționarea corectă și optimă a întregului mecanism.  

Ce tip de clienți/proiecte aveti în vizor pentru primul an de activitate? Care ar fi dimensiunile ideale – mă refer la numărul de avocați – pentru noua firmă pe care o coordonați?

Am plecat la drum cu un portofoliu de clienți pe care echipa noastră îl deservește de ani de zile. Nu am avut cea mai liniștită vară, prin urmare, aș spune dimpotrivp. Spre surprinderea noastră, în plus față de proiectele care ne țin ocupați zilnic, specific prestațiilor noastre în ceea ce privește acordarea de asistență în domeniul reglementărilor din industria jocurilor de noroc, de exemplu, am lucrat la foc continuu, în paralel, atât pe parte litigioasă - în ciuda vacanței judecătorești - cât și pe partea de tranzacții M&A.

Câți avocați vă propuneți să aveți până la sfârșitul acestui an? Ce anume ar susține creșterea numărului de avocați? Ce tip de avocați aveți în vizor?

Important pentru noi nu este numărul, cât echilibrul. Important este ca echipele să aibă oameni pe mai multe paliere de senioritate pentru a putea oferi clienților opinii juridice „rotunde„, adecvate nevoilor de business, și eficiente.
La acest moment avem avocați care se pregătesc să dea examenul de definitivat în profesie și, de asemenea, avem tineri absolvenți care ni se vor alătura imediat după susținerea examenului de primire în profesie pe poziția de avocat stagiar.

Există un target financiar al firmei, în primul an de existență?

Pentru anul 2024 avem un buget conservator, care se bazează în principal pe portofoliul de clienți cu care am plecat la drum. Creșterile nu au fost luate în calcul, dar, desigur, le-am primit cu plăcere. Pentru anul 2025 bugetul nu a fost încă definitivat.  

Care sunt principalele linii strategice ale firmei în acest an?

Cuvintele de bază la acest moment sunt consolidare, crearea de noi premise, notorietate.  


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6 / 1819
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...