ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociații implementează o platformă de inteligență artificială pentru sectorul juridic. Firma de avocați urmărește dezvoltarea în sfera digitală și accelerează pe zona de tehnologie

24 Septembrie 2020   |   A.D.

Unele servicii oferite acum clienților sunt și mai eficiente din punct de vedere al costurilor, altele devin fezabile, comparand cu perioada în care firma se folosea exclusiv de alte metode de analiză și cercetare.

Gelu Maravela si Alina Popescu, parteneri fondatori MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociatii

 
 
Toate dificultățile și particularitățile contexului pandemic actual au dus la o creștere vertiginoasă a gradului de folosire a tehnologiei, la nivel global. Cu acestea în vedere și fiind într-o perpetuă străduință de a furiza servicii de o calitate ireproșabilă clienților săi, MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociații a făcut pași importanți în acest an, din punct de vedere al tehnologiei.

Astfel, foarte recent, firma a luat decizia de a implementa Luminance, o platformă de inteligență artificială pentru sectorul juridic, o intrare în premieră pe piața românească. S-a dobândit astfel o perspectivă neegalată asupra ansamblului de documente, platforma revelând informații cruciale și detalii cheie, clauze, modele repetitive, anomalii și chiar riscuri ascunse. Unele servicii oferite acum clienților sunt și mai eficiente din punct de vedere al costurilor, altele devin fezabile, comparand cu perioada în care firma se folosea exclusiv de alte metode de analiză și cercetare.


„Luminance ne permite să oferim clienților noștri produse și servicii noi, care anterior nu ar fi fost la fel de rentabile sau chiar fezabile, bazându-se doar pe metode de revizuire manuală. Astfel economisim timp prețios și obținem informații valoroase cu privire la volume mari de documente, pentru a oferi consiliere juridică de înaltă calitate”, a arătat Alina Popescu, partener fondator al firmei.

Jason Brennan, CEO-ul în funcție al Luminance, a adăugat: „Vedem adoptarea Luminance la nivel global, deoarece firmele urmăresc să stimuleze inovația în serviciile lor juridice. Suntem încântați să lucrăm cu o astfel de firmă de avocatură orientată spre viitor, precum MPR Partners.”

Departamentul de tehnologie al firmei a fost îmbogățit la începutul acestui an odată cu venirea Cristinei Crețu, în calitate de Senior Privacy & Technology Consultant. Cu peste 15 ani de experiență în domeniul juridic și deținând în ultimii ani poziții în cadrul departamentelor juridice a două mari companii de telecomunicații, iar anterior activând în cadrul departamentului juridic al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Cristina este o adiție valoroasă la echipa firmei. Are o vastă experiență în domeniul comunicațiilor electronice și al tehnologiei și este totodată recunoscută pentru experiența sa în domeniul protecției datelor, activând anterior în calitate de DPO (Data Protection Officer – Responsabil cu Protecția Datelor) pentru una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din România, anterior deținută de grupul Liberty Global.

În ultimile luni, Cristina și alți membri ai departamentului de tehnologie au fost adesea invitați la dezbateri și au publicat numeroase articole și analize în domeniu. Este de altfe al treilea an consecutiv în care firma este contribuitorul exclusiv pentru jurisdicția română al Ghidului TMT (Technology, Media & Telecom) al prestigiosului The Legal 500.

În mediul online, firma și-a consolidat și îmbogățit prezența într-un ritm susținut. În plus față de pagina oficială a firmei (mprpartners.com) care este permanent actualizată, a fost creată și lansată o nouă pagină pentru entitatea de taxe afiliată (mprandtfinance.com). Având în vedere activitatea bogată a unora dintre departamentele cheie ale firmei, au fost lansate recent două bloguri, pe teme de concurență și mediu. Un al treilea, pe teme de tehnologie, este în curs de realizare. Blogurile sunt accesibile în secțiunea Knowledge a paginii oficiale a firmei. În cadrul aceleiași secțiuni, a fost create sub-secțiunea Covid-19, unde au fost și sunt publicate numeroase articole, conținând informații utile în acest context dificil, accesibile gratuit grație profesioniștilor firmei.

Până la sfîrșitul acestui an există numeroase planuri în curs de realizare, în vederea dezvoltării în sfera digitală și din punct de vedere tehnologic. Unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei este prezența MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociații pe scena Cybersecuity a prestigiosului eveniment GoTech World (online), programat să aibă loc în luna noiembrie.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1319 / 1879
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...