ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei

29 Iulie 2021   |   BizLawyer

Echipa NNDKP care a reprezentat Antreprenorul în acest litigiu a fost formată din Valeriu Mina, Partener, și Alexandra Măruțoiu, Avocat Senior, din cadrul Departamentului de Soluționare a Disputelor al NNDKP, echipă care a gestionat cu succes în ultimii 10 ani o gamă extrem de diversificată de litigii de instanță și arbitrale în legătură cu proiecte grefate pe regulile FIDIC.

 
 
NNDKP a reprezentat cu succes societăți din grupul portughez Efacec, în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR în contradictoriu cu Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Brăila (UAT Brăila). Efacec este un important furnizor de produse și sisteme pentru sectoare din infrastructură precum energie, mediu și mobilitate.

Litigiul arbitral a avut drept obiect pretențiile autorității locale formulate împotriva Antreprenorului Efacec în legătură cu executarea unui contract de proiectare și execuție de lucrări aferente sistemului de management integrat al deșeurilor din județul Brăila, grefat pe regulile FIDIC Galben 1999. UAT Brăila a solicitat obligarea Antreprenorului la plata unor penalități de întârziere peste valoarea totală a proiectului, plus prejudicii constând în contravaloarea activității de supraveghere a Inginerului implicat în proiect și contravaloarea activității de proiectare realizate de Efacec, motivând că proiectul finalizat de Antreprenor ar fi conținut erori, în valoare totală de aproximativ 22 milioane lei.


În cursul soluționării litigiului, pe parcursul a patru ani, NNDKP a reușit să dovedească conformitatea proiectului realizat de Antreprenor și a obținut evitarea plății penalităților de întârziere și a prejudiciilor solicitate de Beneficiar. Mai mult, NNDKP a obținut obligarea Beneficiarului la plata lucrărilor executate de Efacec.

Echipa NNDKP care a reprezentat Antreprenorul în acest litigiu a fost formată din Valeriu Mina, Partener, și Alexandra Măruțoiu, Avocat Senior, din cadrul Departamentului de Soluționare a Disputelor al NNDKP, echipă care a gestionat cu succes în ultimii 10 ani o gamă extrem de diversificată de litigii de instanță și arbitrale în legătură cu proiecte grefate pe regulile FIDIC.

„Constatăm în prezent o schimbare de paradigmă: dacă majoritatea litigiilor arbitrale privind executarea contractelor grefate pe regulile FIDIC 1999 aveau antreprenorii în poziția de reclamanți, în ultimii ani observăm un val de acțiuni formulate de autoritățile contractante. În proiectele de acest gen, din ce în ce mai numeroase, am reușit să obținem hotărâri definitive prin care se asigură echilibrul între pretențiile celor două părți, raportate la realitatea dovedită prin administrarea de probe complexe atât ca întindere, cât și ca grad de dificultate tehnică. Ne bucurăm că am putut obține și în această speță o soluție favorabilă pentru clientul nostru, căruia îi mulțumim pentru încrederea acordată în gestionarea acestui litigiu complex” a declarat Valeriu Mina.

Practica de Soluționare a Disputelor a NNDKP coordonată de Ana Diculescu-Șova este recunoscută independent drept o forță în domeniul soluționării disputelor. Confirmarea statutului său vine și prin poziționarea pe primele poziții în clasamentele realizate de ghiduri internaționale de renume precum Chambers & Partners, începând cu anul 2007, și de Legal 500 începând cu anul 2002. Cu 9 Parteneri ce coordonează o echipă de peste 40 de avocați litigatori prezenți în București și în birourile regionale ale firmei, NNDKP dispune de resursele necesare pentru a gestiona cazuri complexe, implicând mai multe părți sau care au o durată de mai mulți ani și a propune strategii concrete pentru a reduce potențiale riscuri viitoare.

Efacec este un grup cu capital portughez și un important furnizor ce activează în domeniul electromecanic, având o puternică prezență pe piața internațională, în peste 65 de țări. Companiile din grupul Efacec se concentrează pe dezvoltarea de produse și sisteme cu valoare adaugată pentru sectoarele de infrastructură cum ar fi energie, mediu și industrie, mobilitate și transport.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.
NNDKP este de cinci ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1053 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
RTPR alături de Grup Șerban Holding într-o finanțare de 73 mil. € acordată de un sindicat bancar. Echipa, coordonată de Alexandru Retevoescu (Partner) și Andreea Nedeloiu (Senior Associate) | Nicolae Lucian Șerban (CEO GSH): Ne dorim ca pe viitor să găsim în RTPR un partener pentru proiecte viitoare
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...