Practica de litigii de la Bulboacă și Asociații a fost una extrem de bogată, predicțiile și mandatele care se prefigurează conducând către concluzia unei creșteri de cel puțin 30% anul acesta și în 2023. Creșterea este organică și firească, numărul de mandate este ridicat, iar gradul de încărcare al echipei este optim, spun avocații
21 Octombrie 2022
Ștefania EnacheDe la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.
Din cauza turbulențelor economice pe care le traversăm atât la nivel național, cât și internațional, avocații Bulboacă și Asociații se așteaptă ca, în perioada următoare, să apară din ce în ce mai multe litigii în legătură cu domeniul insolvenței. Previziunile se bazează și pe faptul că mandatele primite de firmă, în prima parte a acestui an, au vizat în special acțiuni în instanță care au avut ca obiect pretenții, indiferent că vorbim despre sau în legătură cu societăți aflate în insolvență sau pe punctul de a intra în insolvență.
De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.
De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.
„Predicțiile noastre și mandatele care se prefigurează ne conduc către concluzia că atât anul 2022, cât și 2023, sunt ani în care practica de litigii va crește cu cel puțin 30% față de anul 2021. De altfel, această creștere este una organică și firească, ținând cont de contextele economice naționale și internaționale pe care le traversăm în momentul de față”, susțin avocații.
Practica de penal comercial ocupă un loc important în organigramă
Echipa extinsă a firmei de avocatură include șapte specialiști. Toți se află sub îndrumarea partenerilor Andrada Bulgaru și Cătălin Petrea și, bineînțeles, a avocatului partener coordonator Adrian-Cătălin Bulboacă.
În cazul coordonatorilor vorbim despre o experiență în avocatură de peste 13 ani, practicată la cel mai înalt nivel. Fiecare dintre acești coordonatori are specializări complementare.
În ceea ce privește gradul de senioritate în cazul avocaților, acesta variază, plecând de la un an experiență și terminând cu avocați care au o experiență profesională de peste 15 ani.
„Societatea noastră a fost, este și va fi întotdeauna promotoarea unui melanj între avocați cu experiență vastă și avocați aflați la început de drum (societatea noastră fiind o școală recunoscută în piață atât de către competitori cât și de clienți). Echipa este implicată în proiecte din ramuri diverse ale dreptului. Având în vedere experiența statornică (mai bine de 15 ani) de pe piață a societății noastre, discutăm despre litigii comerciale, achiziții publice, litigii de contencios-administrativ, penal comercial, dreptul muncii, insolvență, litigii bancare, dar și dreptul concurenței, printre altele. De asemenea, dat fiind că societatea noastră integrează servicii dintr-o perspectiva 3600 , practica de penal comercial ocupă un loc important în organigrama Bulboacă & Asociații. Echipa de penal-comercial este coordonată de partenerul Andrada Bulgaru și cuprinde alți trei colegi avocați”, subliniază reprezentanții Bulboacă și Asociații.
În ultimele 12 luni, echipa s-a schimbat semnificativ datorită faptului că au fost cooptați în ea atât avocați cu experiență puțină (dar extrem de promițători), medie (3-5 ani), cât și profesioniști cu experiență mare (8-10 ani).
În ceea ce privește clienții, Bulboacă și Asociații se bucură de un portofoliu bogat, care le furnizează avocaților în mod constant mandate interesante din punct de vedere intelectual, dar și al unghiului de business. Este vorba despre proiecte complexe si de rafinament juridic, rafinamentul juridic fiind înscris și în ADN-ul societății de avocatură.
„În ultimele luni, am salutat cu bucurie pronunțarea unor hotărâri favorabile clienților noștri în litigii având ca obiect pretenții, litigii având ca obiect dreptul penal comercial, dar și în cadrul insolvenței. Numărul de mandate este unul ridicat, iar gradul de încărcare al echipei de litigii este optim. În mare parte, complexitatea mandatelor este printre cele mai înalte din piață, aceasta fiind tendința societății noastre, de a accepta doar mandate cu un grad ridicat de rafinament juridic. Societatea noastră se bucură de avantajul de a avea un portofoliu de clienți loiali pentru care gestionăm un portofoliu de mandate precontencioase și contencioase. Facem referire la companii internaționale, entități naționale sau antreprenori locali activi în toate domeniile industriale (producție bunuri, construcții, retail, bănci etc.)”, declară reprezentanții Bulboacă și Asociații.
Legat de complexitatea celui mai spectaculos mandat în care avocații sunt implicați, ei spun că vizează dreptul comerțului internațional, segment care îmbină ramuri diverse ale dreptului național (obligații civile, insolvență, măsuri asigurătorii, concurență), cu cel internațional (legislația aplicabilă din țări UE și non-UE, clauze atributive de competență, implicarea unor societăți de top din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania). Iar peste toate aspectele care țin de drept, se suprapun diverse decizii care țin de strategie de business, oportunitate și coordonare, agreate cu clienții, dar și cu avocații colaboratori de la una dintre cele mai renumite societăți de avocatură de pe mapamond. Coordonarea acestui mandat este realizată de partenerul Cătălin Petrea.
„Avantajele competitive ale societății noastre provin din faptul că avocații îndrumători au un grad de experiență foarte mare atât în domeniul litigiilor cât și în domeniul consultanței și, în special, al tranzacțiilor financiare. Melanjul dintre cele două „ramuri” ale avocaturii (litigii și consultanță) este unul care a dat întotdeauna cele mai bune rezultate. De asemenea, avocații aflați la început de drum sau cei care se află în plin proces de maturizare profesională au o dorință continuă de perfecționare și pot acoperi o gamă largă din spectrul ramurilor de drept”, încheie reprezentanții Bulboacă și Asociații.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 662 / 1881 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...