ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Practica de litigii de la Bulboacă și Asociații a fost una extrem de bogată, predicțiile și mandatele care se prefigurează conducând către concluzia unei creșteri de cel puțin 30% anul acesta și în 2023. Creșterea este organică și firească, numărul de mandate este ridicat, iar gradul de încărcare al echipei este optim, spun avocații

21 Octombrie 2022   |   Ștefania Enache

De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.

 
 
Din cauza turbulențelor economice pe care le traversăm atât la nivel național, cât și internațional, avocații Bulboacă și Asociații se așteaptă ca, în perioada următoare, să apară din ce în ce mai multe litigii în legătură cu domeniul insolvenței. Previziunile se bazează și pe faptul că mandatele primite de firmă, în prima parte a acestui an, au vizat în special acțiuni în instanță care au avut ca obiect pretenții, indiferent că vorbim despre sau în legătură cu societăți aflate în insolvență sau pe punctul de a intra în insolvență.

De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.


„Predicțiile noastre și mandatele care se prefigurează ne conduc către concluzia că atât anul 2022, cât și 2023, sunt ani în care practica de litigii va crește cu cel puțin 30% față de anul 2021. De altfel, această creștere este una organică și firească, ținând cont de contextele economice naționale și internaționale pe care le traversăm în momentul de față”, susțin avocații.

Practica de penal comercial ocupă un loc important în organigramă

Echipa extinsă a firmei de avocatură include șapte specialiști. Toți se află sub îndrumarea partenerilor Andrada Bulgaru și Cătălin Petrea și, bineînțeles, a avocatului partener coordonator Adrian-Cătălin Bulboacă.

În cazul coordonatorilor vorbim despre o experiență în avocatură de peste 13 ani, practicată la cel mai înalt nivel. Fiecare dintre acești coordonatori are specializări complementare.

În ceea ce privește gradul de senioritate în cazul avocaților, acesta variază, plecând de la un an experiență și terminând cu avocați care au o experiență profesională de peste 15 ani.




„Societatea noastră a fost, este și va fi întotdeauna promotoarea unui melanj între avocați cu experiență vastă și avocați aflați la început de drum (societatea noastră fiind o școală recunoscută în piață atât de către competitori cât și de clienți). Echipa este implicată în proiecte din ramuri diverse ale dreptului. Având în vedere experiența statornică (mai bine de 15 ani) de pe piață a societății noastre, discutăm despre litigii comerciale, achiziții publice, litigii de contencios-administrativ, penal comercial, dreptul muncii, insolvență, litigii bancare, dar și dreptul concurenței, printre altele. De asemenea, dat fiind că societatea noastră integrează servicii dintr-o perspectiva 3600 , practica de penal comercial ocupă un loc important în organigrama Bulboacă & Asociații. Echipa de penal-comercial este coordonată de partenerul Andrada Bulgaru și cuprinde alți trei colegi avocați”, subliniază reprezentanții Bulboacă și Asociații.

În ultimele 12 luni, echipa s-a schimbat semnificativ datorită faptului că au fost cooptați în ea atât avocați cu experiență puțină (dar extrem de promițători), medie (3-5 ani), cât și profesioniști cu experiență mare (8-10 ani).

În ceea ce privește clienții, Bulboacă și Asociații se bucură de un portofoliu bogat, care le furnizează avocaților în mod constant mandate interesante din punct de vedere intelectual, dar și al unghiului de business. Este vorba despre proiecte complexe si de rafinament juridic, rafinamentul juridic fiind înscris și în ADN-ul societății de avocatură.

„În ultimele luni, am salutat cu bucurie pronunțarea unor hotărâri favorabile clienților noștri în litigii având ca obiect pretenții, litigii având ca obiect dreptul penal comercial, dar și în cadrul insolvenței. Numărul de mandate este unul ridicat, iar gradul de încărcare al echipei de litigii este optim. În mare parte, complexitatea mandatelor este printre cele mai înalte din piață, aceasta fiind tendința societății noastre, de a accepta doar mandate cu un grad ridicat de rafinament juridic. Societatea noastră se bucură de avantajul de a avea un portofoliu de clienți loiali  pentru care gestionăm un portofoliu de mandate precontencioase și contencioase. Facem referire la companii internaționale, entități naționale sau antreprenori locali activi în toate domeniile industriale (producție bunuri, construcții, retail, bănci etc.)”, declară reprezentanții Bulboacă și Asociații.

Legat de complexitatea celui mai spectaculos mandat în care avocații sunt implicați, ei spun că vizează dreptul comerțului internațional, segment care îmbină ramuri diverse ale dreptului național (obligații civile, insolvență, măsuri asigurătorii, concurență), cu cel internațional (legislația aplicabilă din țări UE și non-UE, clauze atributive de competență, implicarea unor societăți de top din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania). Iar peste toate aspectele care țin de drept, se suprapun diverse decizii care țin de strategie de business, oportunitate și coordonare, agreate cu clienții, dar și cu avocații colaboratori de la una dintre cele mai renumite societăți de avocatură de pe mapamond. Coordonarea acestui mandat este realizată de partenerul Cătălin Petrea.

„Avantajele competitive ale societății noastre provin din faptul că avocații îndrumători au un grad de experiență foarte mare atât în domeniul litigiilor cât și în domeniul consultanței și, în special, al tranzacțiilor financiare. Melanjul dintre cele două „ramuri” ale avocaturii (litigii și consultanță) este unul care a dat întotdeauna cele mai bune rezultate. De asemenea, avocații aflați la început de drum sau cei care se află în plin proces de maturizare profesională au o dorință continuă de perfecționare și pot acoperi o gamă largă din spectrul ramurilor de drept”, încheie reprezentanții Bulboacă și Asociații.





 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 738 / 1957
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii înseamnă provocare, determinare, perseverență și o mare dorință de echilibru între viața personală și cea profesională. Irina Corcoveanu, Partener WHSimion & Partners: ”Poate că femeile au nativ o înclinație mai mare către o abordare mai empatică și o diversitate de perspective, însă aceste calități le pot manifesta în egală măsură și bărbații avocați. Diferența ar putea să fie mai degrabă de la o persoană la alta, decât de la un gen la altul”
KPMG Legal – Toncescu și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția prin care Advanzia Education a preluat SDA Academy Romania. Laura Toncescu (Head of KPMG Legal) și Dragoș Iamandoiu (Partner), în prim plan
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la PNSA, firmă în care membrele echipei au un profil profesional bine conturat. Camelia Pătrașcu, Partener: ”Am ocazia de a profesa într-un mediu competitiv, alături de avocați de excepție. În fiecare zi descopăr ceva nou și apreciez deschiderea mea către învățare și inspirația pe care o găsesc în cei din jur”
Kinstellar asistă grupul de investiții private EMMA Capital în achiziția strategică a companiei Diamedix în România, Moldova, Bulgaria și Ucraina. Echipa pluridisciplinară din București, coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener)
Practica de Litigii a Clifford Chance Badea obține o soluție favorabilă într-o speță transnațională vizând protecția terților de bună-credință afectați de o măsură de sechestru penal. Vicu Buzac (Senior Associate) a condus echipa din București
Women Lawyers | O femeie avocat poate aduce o perspectivă diferită, având în vedere diversitatea abilităților, precum atenția la detalii, capacitatea de a media conflicte și de a construi relații de încredere. Ana Maria Abrudan (Partener Mușat & Asociații): ”Un avocat de succes, indiferent de gen, este cel care aduce soluții inovatoare, construiește relații de încredere cu clienții și își dezvoltă constant aria de expertiză, având totodată abilitatea de a împărtăși aceste cunoștințe cu noile generații de avocați”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...