ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Principalele proiecte în care au fost implicați avocații Mitel și Asociații în segmentul de Healthcare au fost cele de M&A | De la începutul anului, șase-șapte tranzacții au fost finalizate sau sunt în curs de negociere, printre care și una multi-jurisdicțională, coordonată din România. Mandatele primite de la jucătorii din segmentul medical au vizat și asistența pentru finanțări de peste 200 mil. €

05 Noiembrie 2023   |   Ștefania Enache

În prezent, practica de Healthcare în cadrul Mitel și Asociații este coordonată, în funcție de tipul și complexitatea proiectelor, de către Șerban Suchea și/sau Mădălina Mitel (Parteneri), cu implicarea unor echipe mixte de doi-șapte avocați. Componența echipelor de proiect este stabilită în funcție de constrângerile de timp și de complexitatea acestora.

Mădălina Mitel (Partener) şi Şerban Suchea (Partener) - Mitel & Asociaţii

 
 
Domeniul medical este unul dintre sectoarele care au animat puternic economia, afacerile din această zonă fiind într-o continuă mișcare. Profesioniștii Mitel și Asociații precizează faptul că Healthcare a fost unul dintre cele mai active segmente de pe piața locală, atât în domeniul finanțărilor pentru investiții, cât și în domeniul de M&A unde a fost înregistrat un număr semnificativ de tranzacții domestice.

Cu o practică puternică în acest sector, echipa Mitel și Asociații s-a implicat, pe parcursul primelor nouă luni din 2023, într-un număr semnificativ de proiecte.

De altfel, în ultimii ani, firma de avocatură și-a dezvoltat constant această arie, reușind să se remarce pe piață datorită modului în care finalizează cu succes dosarele care au legătură cu zona medicală.


În prezent, practica de Healthcare în cadrul Mitel și Asociații este coordonată, în funcție de tipul și complexitatea proiectelor, de către Șerban Suchea și/sau Mădălina Mitel (Parteneri), cu implicarea unor echipe mixte de doi-șapte avocați. Componența echipelor de proiect este stabilită în funcție de constrângerile de timp și de complexitatea acestora.

„Principalele proiecte în segmentul de healthcare au fost cele de M&A, cu aproximativ șase-șapte tranzacții finalizate sau în curs de negocieri de la începutul anului. Fuziunile și achizițiile sunt urmate de finanțări, unde mandatele primite de Mitel și Asociații de la jucătorii din piața de healthcare au vizat asistența pentru finanțări bilaterale/sindicalizate de peste 200 de milioane euro”, explică Mădălina Mitel, Partener Mitel & Asociații.

Afacerile din acest domeniu sunt în perioada de consolidare

Făcând o analiză a mandatelor lucrate de avocații firmei, se constată că, în ultimii doi ani, proiectele primite de Mitel și Asociații au vizat preponderent consolidarea cotei de piață pentru importanți jucători naționali/regionali.

În tot acest interval de timp, echipa nu a asistat clienți care au intrat pe piața locală în segmentul pharma & healthcare, dar, în schimb, a fost alături de partenerii săi tradiționali pe care i-a ajutat în diferite probleme.

În ultimii ani, afacerile din această industrie au intrat într-o etapă de consolidare, iar acest fapt s-a reflectat în piață prin înregistrarea unui număr semnificativ de achiziții și fuziuni.

Acesta este unul dintre motivele pentru care numărul mandatelor de M&A în segmentul healthcare s-a menținut la o cotă foarte ridicată.

În acest context, în activitatea Mitel și Asociații se remarcă finalizarea cu succes, în anii 2021 și 2022, a aproximativ 15 tranzacții. La aceste mandate se adaugă alte șase-șapte tranzacții încheiate sau în curs de negociere în 2023 și aproximativ șase-șapte proiecte care au fost suspendate și/sau abandonate în diverse etape ale tranzacției (due diligence, respectiv după faza negocierilor preliminare).

„Proiectele au vizat o consolidare a cotei de piață a principalilor jucători regionali/naționali și au targetat atât spitale private, clinici multidisciplinare și/sau pentru servicii medicale de nișă, cât și lanțuri de clinici stomatologice sau centre de imagistică, farmacii sau clinici oftalmologice. Mandatele de M&A au fost complementare mandatelor de finanțări pentru diversele entități din domeniul healthcare, atât bilaterale, cât și finanțări complexe sindicalizate. Dimensiunea echipelor de avocați a variat în funcție de complexitatea proiectelor, în general fiind implicați între trei și șapte avocați”, arată Șerban Suchea, Partener Mitel și Asociații.

Anul 2023 a debutat în forță, fiind finalizată extinderea unei linii de finanțare sindicalizate de către un club de bănci din România, pentru alimentarea liniilor de capital de lucru și de investiții a unui important jucător din domeniul healthcare. Suma finală a finanțării a depășit o sută de milioane de euro, iar proiectul deosebit de complex a fost coordonat de Mădălina Mitel.

Mandatele relevante în activitatea casei de avocatură pot fi completate de finalizarea unor achiziții a unor importante clinici regionale de către principalul jucător de pe piața privată de sănătate din România. În acest caz proiectele au fost coordonate de Șerban Suchea.

De asemenea, în acest moment, echipa Mitel și Asociații are în derulare patru-cinci tranzacții de tip M&A care, în funcție de rezultatele negocierilor, ar putea fi închise până la sfârșitul acestui an. „Din rațiuni de confidențialitate nu putem oferi detalii privind părțile și stadiul negocierilor, însă factorul de mărime și complexitate este unul semnificativ. Avem în lucru inclusiv o tranzacție multi-jurisdicțională coordonata din România a cărei valoare se estimează că se va apropia de pragul de o sută de milioane euro”, precizează Mădălina Mitel.

Avocații Mitel și Asociații menționează că, din perspectiva consultanților specializați în industria de healthcare, cele mai mari provocări sunt generate de dinamica pieței, atunci când specialiștii sunt nevoiți să dimensioneze și să gestioneze eficient resursele interne pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor clienților de a avansa rapid în etapele unei tranzacții. „La nivel de industrie, provacările mediului privat de sănătate se mențin în sfera costurilor de operare în continuă creștere, a lipsei de personal calificat și a competitivității acerbe pe piața serviciilor de specialitate”, concluzionează cei doi interlocutori ai BizLawyer. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 163 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...