
Principalele proiecte în care au fost implicați avocații Mitel și Asociații în segmentul de Healthcare au fost cele de M&A | De la începutul anului, șase-șapte tranzacții au fost finalizate sau sunt în curs de negociere, printre care și una multi-jurisdicțională, coordonată din România. Mandatele primite de la jucătorii din segmentul medical au vizat și asistența pentru finanțări de peste 200 mil. €
05 Noiembrie 2023
Ștefania EnacheÎn prezent, practica de Healthcare în cadrul Mitel și Asociații este coordonată, în funcție de tipul și complexitatea proiectelor, de către Șerban Suchea și/sau Mădălina Mitel (Parteneri), cu implicarea unor echipe mixte de doi-șapte avocați. Componența echipelor de proiect este stabilită în funcție de constrângerile de timp și de complexitatea acestora.
![]() |
Mădălina Mitel (Partener) şi Şerban Suchea (Partener) - Mitel & Asociaţii |
Domeniul medical este unul dintre sectoarele care au animat puternic economia, afacerile din această zonă fiind într-o continuă mișcare. Profesioniștii Mitel și Asociații precizează faptul că Healthcare a fost unul dintre cele mai active segmente de pe piața locală, atât în domeniul finanțărilor pentru investiții, cât și în domeniul de M&A unde a fost înregistrat un număr semnificativ de tranzacții domestice.
Cu o practică puternică în acest sector, echipa Mitel și Asociații s-a implicat, pe parcursul primelor nouă luni din 2023, într-un număr semnificativ de proiecte.
De altfel, în ultimii ani, firma de avocatură și-a dezvoltat constant această arie, reușind să se remarce pe piață datorită modului în care finalizează cu succes dosarele care au legătură cu zona medicală.
Cu o practică puternică în acest sector, echipa Mitel și Asociații s-a implicat, pe parcursul primelor nouă luni din 2023, într-un număr semnificativ de proiecte.
De altfel, în ultimii ani, firma de avocatură și-a dezvoltat constant această arie, reușind să se remarce pe piață datorită modului în care finalizează cu succes dosarele care au legătură cu zona medicală.
În prezent, practica de Healthcare în cadrul Mitel și Asociații este coordonată, în funcție de tipul și complexitatea proiectelor, de către Șerban Suchea și/sau Mădălina Mitel (Parteneri), cu implicarea unor echipe mixte de doi-șapte avocați. Componența echipelor de proiect este stabilită în funcție de constrângerile de timp și de complexitatea acestora.
„Principalele proiecte în segmentul de healthcare au fost cele de M&A, cu aproximativ șase-șapte tranzacții finalizate sau în curs de negocieri de la începutul anului. Fuziunile și achizițiile sunt urmate de finanțări, unde mandatele primite de Mitel și Asociații de la jucătorii din piața de healthcare au vizat asistența pentru finanțări bilaterale/sindicalizate de peste 200 de milioane euro”, explică Mădălina Mitel, Partener Mitel & Asociații.
Afacerile din acest domeniu sunt în perioada de consolidare
Făcând o analiză a mandatelor lucrate de avocații firmei, se constată că, în ultimii doi ani, proiectele primite de Mitel și Asociații au vizat preponderent consolidarea cotei de piață pentru importanți jucători naționali/regionali.
În tot acest interval de timp, echipa nu a asistat clienți care au intrat pe piața locală în segmentul pharma & healthcare, dar, în schimb, a fost alături de partenerii săi tradiționali pe care i-a ajutat în diferite probleme.
În ultimii ani, afacerile din această industrie au intrat într-o etapă de consolidare, iar acest fapt s-a reflectat în piață prin înregistrarea unui număr semnificativ de achiziții și fuziuni.
Acesta este unul dintre motivele pentru care numărul mandatelor de M&A în segmentul healthcare s-a menținut la o cotă foarte ridicată.
În acest context, în activitatea Mitel și Asociații se remarcă finalizarea cu succes, în anii 2021 și 2022, a aproximativ 15 tranzacții. La aceste mandate se adaugă alte șase-șapte tranzacții încheiate sau în curs de negociere în 2023 și aproximativ șase-șapte proiecte care au fost suspendate și/sau abandonate în diverse etape ale tranzacției (due diligence, respectiv după faza negocierilor preliminare).
„Proiectele au vizat o consolidare a cotei de piață a principalilor jucători regionali/naționali și au targetat atât spitale private, clinici multidisciplinare și/sau pentru servicii medicale de nișă, cât și lanțuri de clinici stomatologice sau centre de imagistică, farmacii sau clinici oftalmologice. Mandatele de M&A au fost complementare mandatelor de finanțări pentru diversele entități din domeniul healthcare, atât bilaterale, cât și finanțări complexe sindicalizate. Dimensiunea echipelor de avocați a variat în funcție de complexitatea proiectelor, în general fiind implicați între trei și șapte avocați”, arată Șerban Suchea, Partener Mitel și Asociații.
Anul 2023 a debutat în forță, fiind finalizată extinderea unei linii de finanțare sindicalizate de către un club de bănci din România, pentru alimentarea liniilor de capital de lucru și de investiții a unui important jucător din domeniul healthcare. Suma finală a finanțării a depășit o sută de milioane de euro, iar proiectul deosebit de complex a fost coordonat de Mădălina Mitel.
Mandatele relevante în activitatea casei de avocatură pot fi completate de finalizarea unor achiziții a unor importante clinici regionale de către principalul jucător de pe piața privată de sănătate din România. În acest caz proiectele au fost coordonate de Șerban Suchea.
De asemenea, în acest moment, echipa Mitel și Asociații are în derulare patru-cinci tranzacții de tip M&A care, în funcție de rezultatele negocierilor, ar putea fi închise până la sfârșitul acestui an. „Din rațiuni de confidențialitate nu putem oferi detalii privind părțile și stadiul negocierilor, însă factorul de mărime și complexitate este unul semnificativ. Avem în lucru inclusiv o tranzacție multi-jurisdicțională coordonata din România a cărei valoare se estimează că se va apropia de pragul de o sută de milioane euro”, precizează Mădălina Mitel.
Avocații Mitel și Asociații menționează că, din perspectiva consultanților specializați în industria de healthcare, cele mai mari provocări sunt generate de dinamica pieței, atunci când specialiștii sunt nevoiți să dimensioneze și să gestioneze eficient resursele interne pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor clienților de a avansa rapid în etapele unei tranzacții. „La nivel de industrie, provacările mediului privat de sănătate se mențin în sfera costurilor de operare în continuă creștere, a lipsei de personal calificat și a competitivității acerbe pe piața serviciilor de specialitate”, concluzionează cei doi interlocutori ai BizLawyer.
.jpg)
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 433 / 1985 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile, cu o echipă coordonată de Alexandra Manciulea (partener)
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...