ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă pentru al treilea an consecutiv prestigiosul premiu “Firma anului în România” acordat de Managing IP. Ana-Maria Baciu este primul avocat din România care primește distincția “Practicianul anului” în gala desfășurată la Londra

25 Iunie 2023   |   Bogdan Alexandru

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborată, derulat cu o frecvență anuală, iar gala de decernare a acestora este considerată unul dintre cele mai distinse evenimente de profil dedicat firmelor și profesioniștilor activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

 
 
SIMION & BACIU a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului 2023 în România, distincție acordată de Managing IP EMEA Awards, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în 21 iunie, la Londra. Acesta este al treilea an consecutiv în care firma primește prestigioasa distincție internațională acordată membrilor comunității profesioniștilor în proprietate intelectuală.

Similar anilor precedenți, firme de avocatură locale și internaționale active în România au concurat pentru acest premiu de referință, opt dintre acestea fiind incluse pe lista nominalizărilor anunțate de Managing IP pentru România. SIMION & BACIU a fost evidențiată între concurenți de prestigiu, printre care au fost și câteva case de avocatură fanion ale pieței locale.


Citește și
→   Managing IP EMEA Awards 2023 | Mușat, NNDKP, Simion & Baciu și TZA, pe lista scurtă pentru titlul de “Firma anului în România” în domeniul proprietății intelectuale. Cum arată clasamentele întocmite de piața locală de ghidul juridic internațional specializat în IP

De remarcat este și faptul că Ana-Maria Baciu, Managing Partner al SIMION & BACIU a câștigat premiul Practicianul anului 2023 în România, acordat în cadrul aceluiași eveniment. Ana-Maria este primul avocat din România care a obținut această distincție, o recunoaștere acordată profesioniștilor apreciați în jurisdicțiile lor pentru activitatea în domeniul proprietății intelectuale. Ana-Maria a fost desemnată câștigătoare dintr-un grup de doar șase distinși profesioniști nominalizați de Managing IP pentru România.

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborată, derulat cu o frecvență anuală, iar gala de decernare a acestora este considerată unul dintre cele mai distinse evenimente de profil dedicat firmelor și profesioniștilor activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflate la cea de-a 18-a ediție, premiile Managing IP sunt acordate firmelor, profesioniștilor și companiilor „care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte de proprietate intelectuală din ultimul an, precum și celor care sunt considerați pionieri ai pieței internaționale de servicii de proprietate intelectulă” și se adresează participanților din peste 50 de jurisdicții din întreaga lume. Câștigarea ambelor premii acordate în acest an pentru România în cadrul acestei gale este încă o recunoaștere independentă atât a poziției puternice a SIMION & BACIU în rândul firmele de avocatură românești independente de top, cât și a competențelor profesionale extinse ale echipei, ce acoperă întreg spectrul practicii de drept din domeniul proprietății intelectuale.

Prezentă la gala de decernare a premiilor Managing IP EMEA Awards 2023, Ana-Maria Baciu a menționat: “Ne folosim cunoștințele, creativitatea și timpul pentru a transpune în realitate angajamentul nostru de a oferi un serviciu de excepție comunității din care facem parte. Determinarea noastră ne motivează să identificăm constant modalități de a depăși așteptările celor cu care interacționăm, asigurându-ne în același timp că suntem conștienți de fiecare oportunitate sau provocare ce apar de-a lungul parcursurilor profesionale ale clienților noștri, partenerilor de afaceri și colegilor noștri. Este o onoare pentru noi să câștigăm prestigiosul titlu de Firmă a Anului în România pentru a treia oară consecutiv. Considerăm că aceasta este o recunoaștere a abordării noastre care nu constă doar, metaforic vorbind, în a ajunge la o destinație, ci în a cultiva o modalitate de lucru bazată pe valorile care ne inspiră, și care reflectă, totodată, identitatea noastră. Mulțumim tuturor celor care au încredere în noi și ne provoacă să ne autodepășim. Sunt deopotrivă onorată pentru faptul că am primit distincția de Practician al Anului în România - este un puternic motivator pentru a aspira la un alt nivel.”

SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, cu servicii juridice complete de primă-clasă în domeniu, și oferă comunității de business cunoștințele aprofundate asociate în mod obișnuit cu firmele de tip boutique active în proprietate intelectuală, autentic îmbinate cu resursele și expertiza necesare pentru asistența în proiecte tranzacționale complexe  sau reprezentarea în soluționarea disputelor.

În ultimul an, membrii echipei au continuat să ofere asistență privind aspecte complexe referitoare la mărci, brevete și drepturi de autor și au asigurat reprezentarea în litigii sensibile în domeniu pentru diverse companii-lider în sectorul lor de activitate, branduri de renume mondial, antreprenori români și organizații profesionale sau non-profit.

Premiile Firma anului în România și Practicianul anului în România fac parte dintr-o suită de distincții care recunosc performanțele SIMION & BACIU și ale membrilor echipei sale, anunțate până în acest moment de Managing IP, în contextual ediției 2023 a topurilor sale:

•    În martie 2023, firma a fost inclusă pe cea mai înaltă treaptă (Tier 1) a clasamentelor IP Stars și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Trademark contentious și Trademark prosecution, SIMION & BACIU fiind singura firmă din România inclusă pe cea mai înaltă treaptă pentru ambele secțiuni ale clasamentului.
•    În mai 2023, Ana-Maria Baciu a fost inclusă în grupul exclusivist dedicat doamnelor-avocat ”Top 250 Women in IP”, realizat de Managing IP, pentru a șaptea oară consecutiv. Totodată, a fost marcată o nouă premieră, Ana-Maria fiind singurul profesionist din România evidențiat ca expert în domeniu de ediția 2023 a topului.
•    Tot în mai 2023, distincțiile la nivel individual au fost completate de recunoașterea ca IP Stars (domeniul mărci) primite de Ana-Maria Baciu și Andreea Bende, Partener în cadrul firmei, Cosmina Maria Simion, Managing Partner fiind menționată ca practician.

Mai multe detalii despre metodologia care stă la baza premiile Managing IP, precum și lista completă a câștigătorilor din acest an sunt disponibile aici .

Despre SIMION & BACIU
O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, SIMION & BACIU este un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.

Echipa de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri. Membrii echipei își desfășoară activitatea într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum Proprietate Intelectuală, Protecția Consumatorilor & Publicitate și Protecția Datelor cu Caracter Personal, Reglementare în domeniul jocurilor de noroc, Tehnologie & Media, Dreptul Societăților, Fuziuni & Achiziții și Soluționarea Disputelor.

SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum AmCham (American Chamber of Commerce in Romania), INTA (International Trademark Association), ECTA (European Communities Trademark Association), IMGL (International Masters of Gaming Law), sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei SIMION & BACIU  sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația echipei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
►    Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei
►    Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții
►    Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021, 2022 și 2023)
►    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, acordat în cadrul IP Global Awards (2022) și recunoașterea ca Gold-band de WTR 1000 (2023) și ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021, 2022 și 2023)

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 285 / 1723
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...