ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă pentru al treilea an consecutiv prestigiosul premiu “Firma anului în România” acordat de Managing IP. Ana-Maria Baciu este primul avocat din România care primește distincția “Practicianul anului” în gala desfășurată la Londra

25 Iunie 2023   |   Bogdan Alexandru

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborată, derulat cu o frecvență anuală, iar gala de decernare a acestora este considerată unul dintre cele mai distinse evenimente de profil dedicat firmelor și profesioniștilor activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

 
 
SIMION & BACIU a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului 2023 în România, distincție acordată de Managing IP EMEA Awards, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în 21 iunie, la Londra. Acesta este al treilea an consecutiv în care firma primește prestigioasa distincție internațională acordată membrilor comunității profesioniștilor în proprietate intelectuală.

Similar anilor precedenți, firme de avocatură locale și internaționale active în România au concurat pentru acest premiu de referință, opt dintre acestea fiind incluse pe lista nominalizărilor anunțate de Managing IP pentru România. SIMION & BACIU a fost evidențiată între concurenți de prestigiu, printre care au fost și câteva case de avocatură fanion ale pieței locale.


Citește și
→   Managing IP EMEA Awards 2023 | Mușat, NNDKP, Simion & Baciu și TZA, pe lista scurtă pentru titlul de “Firma anului în România” în domeniul proprietății intelectuale. Cum arată clasamentele întocmite de piața locală de ghidul juridic internațional specializat în IP

De remarcat este și faptul că Ana-Maria Baciu, Managing Partner al SIMION & BACIU a câștigat premiul Practicianul anului 2023 în România, acordat în cadrul aceluiași eveniment. Ana-Maria este primul avocat din România care a obținut această distincție, o recunoaștere acordată profesioniștilor apreciați în jurisdicțiile lor pentru activitatea în domeniul proprietății intelectuale. Ana-Maria a fost desemnată câștigătoare dintr-un grup de doar șase distinși profesioniști nominalizați de Managing IP pentru România.

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborată, derulat cu o frecvență anuală, iar gala de decernare a acestora este considerată unul dintre cele mai distinse evenimente de profil dedicat firmelor și profesioniștilor activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflate la cea de-a 18-a ediție, premiile Managing IP sunt acordate firmelor, profesioniștilor și companiilor „care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte de proprietate intelectuală din ultimul an, precum și celor care sunt considerați pionieri ai pieței internaționale de servicii de proprietate intelectulă” și se adresează participanților din peste 50 de jurisdicții din întreaga lume. Câștigarea ambelor premii acordate în acest an pentru România în cadrul acestei gale este încă o recunoaștere independentă atât a poziției puternice a SIMION & BACIU în rândul firmele de avocatură românești independente de top, cât și a competențelor profesionale extinse ale echipei, ce acoperă întreg spectrul practicii de drept din domeniul proprietății intelectuale.

Prezentă la gala de decernare a premiilor Managing IP EMEA Awards 2023, Ana-Maria Baciu a menționat: “Ne folosim cunoștințele, creativitatea și timpul pentru a transpune în realitate angajamentul nostru de a oferi un serviciu de excepție comunității din care facem parte. Determinarea noastră ne motivează să identificăm constant modalități de a depăși așteptările celor cu care interacționăm, asigurându-ne în același timp că suntem conștienți de fiecare oportunitate sau provocare ce apar de-a lungul parcursurilor profesionale ale clienților noștri, partenerilor de afaceri și colegilor noștri. Este o onoare pentru noi să câștigăm prestigiosul titlu de Firmă a Anului în România pentru a treia oară consecutiv. Considerăm că aceasta este o recunoaștere a abordării noastre care nu constă doar, metaforic vorbind, în a ajunge la o destinație, ci în a cultiva o modalitate de lucru bazată pe valorile care ne inspiră, și care reflectă, totodată, identitatea noastră. Mulțumim tuturor celor care au încredere în noi și ne provoacă să ne autodepășim. Sunt deopotrivă onorată pentru faptul că am primit distincția de Practician al Anului în România - este un puternic motivator pentru a aspira la un alt nivel.”

SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, cu servicii juridice complete de primă-clasă în domeniu, și oferă comunității de business cunoștințele aprofundate asociate în mod obișnuit cu firmele de tip boutique active în proprietate intelectuală, autentic îmbinate cu resursele și expertiza necesare pentru asistența în proiecte tranzacționale complexe  sau reprezentarea în soluționarea disputelor.

În ultimul an, membrii echipei au continuat să ofere asistență privind aspecte complexe referitoare la mărci, brevete și drepturi de autor și au asigurat reprezentarea în litigii sensibile în domeniu pentru diverse companii-lider în sectorul lor de activitate, branduri de renume mondial, antreprenori români și organizații profesionale sau non-profit.

Premiile Firma anului în România și Practicianul anului în România fac parte dintr-o suită de distincții care recunosc performanțele SIMION & BACIU și ale membrilor echipei sale, anunțate până în acest moment de Managing IP, în contextual ediției 2023 a topurilor sale:

•    În martie 2023, firma a fost inclusă pe cea mai înaltă treaptă (Tier 1) a clasamentelor IP Stars și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Trademark contentious și Trademark prosecution, SIMION & BACIU fiind singura firmă din România inclusă pe cea mai înaltă treaptă pentru ambele secțiuni ale clasamentului.
•    În mai 2023, Ana-Maria Baciu a fost inclusă în grupul exclusivist dedicat doamnelor-avocat ”Top 250 Women in IP”, realizat de Managing IP, pentru a șaptea oară consecutiv. Totodată, a fost marcată o nouă premieră, Ana-Maria fiind singurul profesionist din România evidențiat ca expert în domeniu de ediția 2023 a topului.
•    Tot în mai 2023, distincțiile la nivel individual au fost completate de recunoașterea ca IP Stars (domeniul mărci) primite de Ana-Maria Baciu și Andreea Bende, Partener în cadrul firmei, Cosmina Maria Simion, Managing Partner fiind menționată ca practician.

Mai multe detalii despre metodologia care stă la baza premiile Managing IP, precum și lista completă a câștigătorilor din acest an sunt disponibile aici .

Despre SIMION & BACIU
O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, SIMION & BACIU este un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.

Echipa de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri. Membrii echipei își desfășoară activitatea într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum Proprietate Intelectuală, Protecția Consumatorilor & Publicitate și Protecția Datelor cu Caracter Personal, Reglementare în domeniul jocurilor de noroc, Tehnologie & Media, Dreptul Societăților, Fuziuni & Achiziții și Soluționarea Disputelor.

SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum AmCham (American Chamber of Commerce in Romania), INTA (International Trademark Association), ECTA (European Communities Trademark Association), IMGL (International Masters of Gaming Law), sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei SIMION & BACIU  sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația echipei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
►    Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei
►    Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții
►    Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021, 2022 și 2023)
►    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, acordat în cadrul IP Global Awards (2022) și recunoașterea ca Gold-band de WTR 1000 (2023) și ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021, 2022 și 2023)

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 155 / 1596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS, alături de M Core în achiziția de 219 milioane EUR a 25 de parcuri de retail în România, tranzacție ce marchează intrarea pe piața locală a grupului paneuropean | Horea Popescu (Managing Partner): ”Este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani pentru această clasă de active”. Roxana Frățilă (Partener): ”Suntem încrezători că vom mai vedea tranzacții similare și în viitorul apropiat”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
Trei firme locale de avocați, nominalizate în Chambers FinTech – 2024. Cine sunt cei doi avocați români recunoscuți de ghidul juridic internațional și cum sunt văzuți de clienți
Cătălin Frâncu preia filiala locală a grupului german KAEFER. Avocații KPMG Legal, în tranzacție
În domeniul achizițiilor publice sunt încă multe proceduri care suferă la capitolul transparență, iar legislația ar trebui să prevadă sancțiuni nu doar pentru contestatorii pierzători, ci și pentru autoritățile contractante atunci când își încalcă obligațiile legale, spun avocații NNDKP, care au o practică redutabilă în acest domeniu. Echipa a fost solicitată în multe proiecte finanțate prin PNRR și din domenii considerate cheie la nivelul Uniunii Europene și este implicată în numeroase proiecte strategice pentru România
Client Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații
Schoenherr, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...