ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU o cooptează pe Diana Chitea și îți extinde echipa de Soluționare a Disputelor. Cosmina Maria Simion, Managing Partner: Grupul nostru de practică intră într-o nouă etapă de dezvoltare caracterizată de creșterea gradului de sofisticare a dosarelor care ne sunt încredințate și creșterea volumului de activitate, în general

25 Mai 2023   |   BizLawyer

În rolul său în cadrul SIMION & BACIU, Diana se va axa pe consolidarea competențelor echipei de Soluționare a Disputelor, concomitent cu asigurarea unei distribuiri coerente a experienței și a abilităților necesare fiecărui caz în derulare, precum și extinderea portofoliului din perspectiva tipologiei de clienți și de proiecte gestionate.

Diana Chitea, Managing Associate - SIMION & BACIU

 
 
SIMION & BACIU își consolidează practica din domeniul Soluționării Disputelor prin cooptarea Dianei Chitea în calitate de Managing Associate. Diana are o experiență profesională de peste 12 ani care include, pe lângă practică individuală în diverse poziții ierarhice în cadrul unor case de avocatură precum D&B David ș Baias (parte a rețelei PwC Legal), Băncilă Diaconu și Asociații (parte a rețelei Ernst & Young Global Ltd) și PNSA.

Diana a oferit asistență juridică și reprezentare în întreg spectrul de litigii de natură civilă și comercială și a coordonat echipe implicate în mandate pentru companii internaționale majore sau societăți antreprenoriale active în sectoare care includ producția auto, retail, imobiliare, petrol și gaze sau tehnologie. De asemenea, experiența ei cuprinde reprezentarea unor entități publice.


Complementar activității sale profesionale în calitate de litigator, Diana este frecvet implicată în creionarea de strategii pentru abordarea unor posibile conflicte de natură juridică, negocierea sau asistența acordată în dosare aflate în etapă pre-litigioasă.  În plus, ea are experință substantială în gestionarea disputelor fiscale și a celor administrative, precum și a dosarelor de natura penală, în special cele de tip ”white collar”.

Diana susține, în calitate de lector, prezentări pe aspecte juridice în cadrul unor cursuri sau sesiuni de training dedicate studenților sau avocaților interesați în dezvoltare continuă. Ea a fost implicată în proiectul JUST Access care a inclus mai multe centre universitare de prestigiu din România și care a avut obiectivul principal de a promova accesul la justiție pentru toți cetățenii. De asemenea, ea a făcut parte din echipa care a pregătit propunerile de lege ferenda menite să îmbunătățească legislația privind accesul la justiție pentru persoanele vulnerabile.

În prezent, Diana este lector în cadrul Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA) și susține prezentări dedicate avocaților stagiari privind aspect de Drept Civil și Procedură Civilă . Ea este membru activ al programului Leaders for Justice.

În rolul său în cadrul SIMION & BACIU, Diana se va axa pe consolidarea competențelor echipei de Soluționare a Disputelor, concomitent cu asigurarea unei distribuiri coerente a experienței și a abilităților necesare fiecărui caz în derulare, precum și extinderea portofoliului din perspectiva tipologiei de clienți și de proiecte gestionate.

“Nivelul de seriozitate, diligență și de gândire integrată pe care Diana le demostrează în activitatea ei sunt excepționale. Ea dispune de mult dorita calitate de a extrage elementele esențiale care definesc o anumită problematică și de a le prezenta într-o formă accesibilă, comercială. Diana are o abordare care inspiră echilibru și încredere. Avem convingerea că abilitățile sale vor potența abordarea personalizată și bazată pe un înalt nivel de calitate a interactiunilor pentru care echipa SIMION & BACIU este deja recunoascută”, a menționat Ana-Maria Baciu, Managing Partner.

“Suntem încântați să îi spunem Dianei bun venit într-un moment în care grupul nostru de practică din domeniul Soluționării Disputelor intră într-o nouă etapă de dezvoltare caracterizată de creșterea gradului de sofisticare a dosarelor care ne sunt încredințate și creșterea volumului de activitate, în general.  Ea este un profesionist matur care transmite clienților, partenerilor de afaceri și colegilor dorința de a identifica cele mai bune soluții indiferent de circumstanțe și de a aspira către dezvoltare continuă atât la nivel profesional, cât și personal – piloni ai culturii promovate în cadrul SIMION & BACIU”, a adăugat Cosmina Maria Simion, Managing Partner.

Grupul de practică din domeniul Soluționării Disputelor al SIMION & BACIU asigură reprezentare juridică pentru start-up-uri și alte initiative antrepenoriale, fonduri de investiții și companii locale și internaționale active în sectoare precum retail și bunuri de consum, tehnologie, producție auto, media și telecomunicații, modă și bunuri de lux, utilități, imobiliare.

SIMION & BACIU este o firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, și care a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de  business din România, în special în arii de practică care au un puternic caracter de reglementare.
O echipă de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri, activând într-o structură matricială consultanță – litigii. Serviciile firmei acoperă o gamă largă de arii de practică printre care proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum INTA, ECTA, Marques, IMGL, AmCham și Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația firmei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
→    Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei
→    Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții
→    Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021 și 2022)
→    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, acordat în cadrul IP Global Awards (2022) și recunoașterea ca Gold-band de WTR 1000 (2023)
→    Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021 și 2022)
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 300 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...