ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU o cooptează pe Diana Chitea și îți extinde echipa de Soluționare a Disputelor. Cosmina Maria Simion, Managing Partner: Grupul nostru de practică intră într-o nouă etapă de dezvoltare caracterizată de creșterea gradului de sofisticare a dosarelor care ne sunt încredințate și creșterea volumului de activitate, în general

25 Mai 2023   |   BizLawyer

În rolul său în cadrul SIMION & BACIU, Diana se va axa pe consolidarea competențelor echipei de Soluționare a Disputelor, concomitent cu asigurarea unei distribuiri coerente a experienței și a abilităților necesare fiecărui caz în derulare, precum și extinderea portofoliului din perspectiva tipologiei de clienți și de proiecte gestionate.

Diana Chitea, Managing Associate - SIMION & BACIU

 
 
SIMION & BACIU își consolidează practica din domeniul Soluționării Disputelor prin cooptarea Dianei Chitea în calitate de Managing Associate. Diana are o experiență profesională de peste 12 ani care include, pe lângă practică individuală în diverse poziții ierarhice în cadrul unor case de avocatură precum D&B David ș Baias (parte a rețelei PwC Legal), Băncilă Diaconu și Asociații (parte a rețelei Ernst & Young Global Ltd) și PNSA.

Diana a oferit asistență juridică și reprezentare în întreg spectrul de litigii de natură civilă și comercială și a coordonat echipe implicate în mandate pentru companii internaționale majore sau societăți antreprenoriale active în sectoare care includ producția auto, retail, imobiliare, petrol și gaze sau tehnologie. De asemenea, experiența ei cuprinde reprezentarea unor entități publice.


Complementar activității sale profesionale în calitate de litigator, Diana este frecvet implicată în creionarea de strategii pentru abordarea unor posibile conflicte de natură juridică, negocierea sau asistența acordată în dosare aflate în etapă pre-litigioasă.  În plus, ea are experință substantială în gestionarea disputelor fiscale și a celor administrative, precum și a dosarelor de natura penală, în special cele de tip ”white collar”.

Diana susține, în calitate de lector, prezentări pe aspecte juridice în cadrul unor cursuri sau sesiuni de training dedicate studenților sau avocaților interesați în dezvoltare continuă. Ea a fost implicată în proiectul JUST Access care a inclus mai multe centre universitare de prestigiu din România și care a avut obiectivul principal de a promova accesul la justiție pentru toți cetățenii. De asemenea, ea a făcut parte din echipa care a pregătit propunerile de lege ferenda menite să îmbunătățească legislația privind accesul la justiție pentru persoanele vulnerabile.

În prezent, Diana este lector în cadrul Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA) și susține prezentări dedicate avocaților stagiari privind aspect de Drept Civil și Procedură Civilă . Ea este membru activ al programului Leaders for Justice.

În rolul său în cadrul SIMION & BACIU, Diana se va axa pe consolidarea competențelor echipei de Soluționare a Disputelor, concomitent cu asigurarea unei distribuiri coerente a experienței și a abilităților necesare fiecărui caz în derulare, precum și extinderea portofoliului din perspectiva tipologiei de clienți și de proiecte gestionate.

“Nivelul de seriozitate, diligență și de gândire integrată pe care Diana le demostrează în activitatea ei sunt excepționale. Ea dispune de mult dorita calitate de a extrage elementele esențiale care definesc o anumită problematică și de a le prezenta într-o formă accesibilă, comercială. Diana are o abordare care inspiră echilibru și încredere. Avem convingerea că abilitățile sale vor potența abordarea personalizată și bazată pe un înalt nivel de calitate a interactiunilor pentru care echipa SIMION & BACIU este deja recunoascută”, a menționat Ana-Maria Baciu, Managing Partner.

“Suntem încântați să îi spunem Dianei bun venit într-un moment în care grupul nostru de practică din domeniul Soluționării Disputelor intră într-o nouă etapă de dezvoltare caracterizată de creșterea gradului de sofisticare a dosarelor care ne sunt încredințate și creșterea volumului de activitate, în general.  Ea este un profesionist matur care transmite clienților, partenerilor de afaceri și colegilor dorința de a identifica cele mai bune soluții indiferent de circumstanțe și de a aspira către dezvoltare continuă atât la nivel profesional, cât și personal – piloni ai culturii promovate în cadrul SIMION & BACIU”, a adăugat Cosmina Maria Simion, Managing Partner.

Grupul de practică din domeniul Soluționării Disputelor al SIMION & BACIU asigură reprezentare juridică pentru start-up-uri și alte initiative antrepenoriale, fonduri de investiții și companii locale și internaționale active în sectoare precum retail și bunuri de consum, tehnologie, producție auto, media și telecomunicații, modă și bunuri de lux, utilități, imobiliare.

SIMION & BACIU este o firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, și care a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de  business din România, în special în arii de practică care au un puternic caracter de reglementare.
O echipă de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri, activând într-o structură matricială consultanță – litigii. Serviciile firmei acoperă o gamă largă de arii de practică printre care proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum INTA, ECTA, Marques, IMGL, AmCham și Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația firmei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
→    Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei
→    Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții
→    Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021 și 2022)
→    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, acordat în cadrul IP Global Awards (2022) și recunoașterea ca Gold-band de WTR 1000 (2023)
→    Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021 și 2022)
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9 / 1435
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced Lawyer | Employment
Băncilă, Diaconu și Asociații a asistat acționarii Clarfon S.A. în vânzarea unei participații majoritare către V4C. Radu Diaconu (Managing Partner), a coordonat echipa de proiect
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Cum a trecut echipa de Legal de la Teleperformance România, firmă cu cca. două mii de angajați, prin maratonul schimbărilor din legislația muncii. Laura Rudnyanszky, Chief Legal Officer: Am considerat că este foarte important să se aloce resurse adecvate pentru a ne asigura că procesul de conformare este gestionat în mod corespunzător și că organizația este în conformitate cu noile cerințe legislative | Care sunt provocările anului și noile tendințe în zona de resurse umane
Avocații Popescu & Asociații au o bogată experiență în auditarea riscurilor de natură penală, ei participând, cu ani în urmă, la primele astfel de proceduri din România. Echipa are azi toate resursele umane și profesionale necesare auditării aspectelor sesizate de către clienți, oferind soluții complete și investigații complexe | Adrian Chirvase, Partener: Indiferent de natura și amploarea problemelor cu privire la care ni se solicită sprijinul, modalitatea de lucru urmează un tipar caracterizat prin seriozitate, profesionalism și eficiență
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică grupului Walden în achiziția companiei de transport Alex International Transport 94. Echipa, coordonata de Silviu Stratulat și Raluca Gabor
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate ̸ Associate to join our Consultancy Team
Corporate & Commercial - Powered by CMS | România a devenit un magnet pentru investitori în tehnologie (TMT)
Clifford Chance, „Firma de avocatură a anului în Europa” la gala Chambers and Partners. Ce firmă a obținut premiul în România
Jurisdicția preferată a antreprenorilor permite finanțarea parțială a achiziției de imobile în Emiratele Arabe Unite prin instituții bancare islamice locale în condiții avantajoase, de care pot beneficia inclusiv cetățenii români. Despre strategia optimă de structurare a investiției și condițiile obținerii unei finanțări, într-o discuție cu Casiana Dușa, avocat senior și specialist în business islamic
Din culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for an Attorney at Law ̸ Corporate ̸ M&A
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...