ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU o cooptează pe Diana Chitea și îți extinde echipa de Soluționare a Disputelor. Cosmina Maria Simion, Managing Partner: Grupul nostru de practică intră într-o nouă etapă de dezvoltare caracterizată de creșterea gradului de sofisticare a dosarelor care ne sunt încredințate și creșterea volumului de activitate, în general

25 Mai 2023   |   BizLawyer

În rolul său în cadrul SIMION & BACIU, Diana se va axa pe consolidarea competențelor echipei de Soluționare a Disputelor, concomitent cu asigurarea unei distribuiri coerente a experienței și a abilităților necesare fiecărui caz în derulare, precum și extinderea portofoliului din perspectiva tipologiei de clienți și de proiecte gestionate.

Diana Chitea, Managing Associate - SIMION & BACIU

 
 
SIMION & BACIU își consolidează practica din domeniul Soluționării Disputelor prin cooptarea Dianei Chitea în calitate de Managing Associate. Diana are o experiență profesională de peste 12 ani care include, pe lângă practică individuală în diverse poziții ierarhice în cadrul unor case de avocatură precum D&B David ș Baias (parte a rețelei PwC Legal), Băncilă Diaconu și Asociații (parte a rețelei Ernst & Young Global Ltd) și PNSA.

Diana a oferit asistență juridică și reprezentare în întreg spectrul de litigii de natură civilă și comercială și a coordonat echipe implicate în mandate pentru companii internaționale majore sau societăți antreprenoriale active în sectoare care includ producția auto, retail, imobiliare, petrol și gaze sau tehnologie. De asemenea, experiența ei cuprinde reprezentarea unor entități publice.


Complementar activității sale profesionale în calitate de litigator, Diana este frecvet implicată în creionarea de strategii pentru abordarea unor posibile conflicte de natură juridică, negocierea sau asistența acordată în dosare aflate în etapă pre-litigioasă.  În plus, ea are experință substantială în gestionarea disputelor fiscale și a celor administrative, precum și a dosarelor de natura penală, în special cele de tip ”white collar”.

Diana susține, în calitate de lector, prezentări pe aspecte juridice în cadrul unor cursuri sau sesiuni de training dedicate studenților sau avocaților interesați în dezvoltare continuă. Ea a fost implicată în proiectul JUST Access care a inclus mai multe centre universitare de prestigiu din România și care a avut obiectivul principal de a promova accesul la justiție pentru toți cetățenii. De asemenea, ea a făcut parte din echipa care a pregătit propunerile de lege ferenda menite să îmbunătățească legislația privind accesul la justiție pentru persoanele vulnerabile.

În prezent, Diana este lector în cadrul Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA) și susține prezentări dedicate avocaților stagiari privind aspect de Drept Civil și Procedură Civilă . Ea este membru activ al programului Leaders for Justice.

În rolul său în cadrul SIMION & BACIU, Diana se va axa pe consolidarea competențelor echipei de Soluționare a Disputelor, concomitent cu asigurarea unei distribuiri coerente a experienței și a abilităților necesare fiecărui caz în derulare, precum și extinderea portofoliului din perspectiva tipologiei de clienți și de proiecte gestionate.

“Nivelul de seriozitate, diligență și de gândire integrată pe care Diana le demostrează în activitatea ei sunt excepționale. Ea dispune de mult dorita calitate de a extrage elementele esențiale care definesc o anumită problematică și de a le prezenta într-o formă accesibilă, comercială. Diana are o abordare care inspiră echilibru și încredere. Avem convingerea că abilitățile sale vor potența abordarea personalizată și bazată pe un înalt nivel de calitate a interactiunilor pentru care echipa SIMION & BACIU este deja recunoascută”, a menționat Ana-Maria Baciu, Managing Partner.

“Suntem încântați să îi spunem Dianei bun venit într-un moment în care grupul nostru de practică din domeniul Soluționării Disputelor intră într-o nouă etapă de dezvoltare caracterizată de creșterea gradului de sofisticare a dosarelor care ne sunt încredințate și creșterea volumului de activitate, în general.  Ea este un profesionist matur care transmite clienților, partenerilor de afaceri și colegilor dorința de a identifica cele mai bune soluții indiferent de circumstanțe și de a aspira către dezvoltare continuă atât la nivel profesional, cât și personal – piloni ai culturii promovate în cadrul SIMION & BACIU”, a adăugat Cosmina Maria Simion, Managing Partner.

Grupul de practică din domeniul Soluționării Disputelor al SIMION & BACIU asigură reprezentare juridică pentru start-up-uri și alte initiative antrepenoriale, fonduri de investiții și companii locale și internaționale active în sectoare precum retail și bunuri de consum, tehnologie, producție auto, media și telecomunicații, modă și bunuri de lux, utilități, imobiliare.

SIMION & BACIU este o firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent, și care a devenit rapid un reper pe piața serviciilor de avocatură de  business din România, în special în arii de practică care au un puternic caracter de reglementare.
O echipă de peste 25 de profesioniști propune un model de relaționare personalizat în raport cu clienții și partenerii de afaceri, activând într-o structură matricială consultanță – litigii. Serviciile firmei acoperă o gamă largă de arii de practică printre care proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum INTA, ECTA, Marques, IMGL, AmCham și Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.

Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal și WTR 1000 – toate evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.

Reputația firmei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
→    Recunoașterea ca Firmă de Top de prestigiosul ghid Legal500, începând cu anul 2019, încă de la înființarea firmei
→    Recunoașterea de către Chambers and Partners, unul dintre cele mai apreciate ghiduri internaționale care evaluează activitatea caselor de avocatură din peste 200 de jurisdicții
→    Premiul Firma de Avocatură a Anului în România, acordat de Managing IP (2021 și 2022)
→    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, acordat în cadrul IP Global Awards (2022) și recunoașterea ca Gold-band de WTR 1000 (2023)
→    Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS (2020, 2021 și 2022)
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 349 / 1765
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...