ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Concurenta.ro | Solicitările clienților Mitel & Asociații indică un trend crescător al preocupărilor pentru conformarea cu legislația concurenței. Șerban Suchea, Partener: Aproape fiecare tranzacție de M&A din ultimul an a avut o strategie care a ținut cont de aspectele sensibile de concurență

03 Decembrie 2021   |   Ștefania Enache

În ciuda condițiilor grele în care firmele au fost obligate să-și desfășoare activitatea, respectarea legislației în vigoare nu a fost trecută nicio secundă cu vederea.

Serban Suchea, Partener Mitel & Asociatii

 
 
Pandemia a produs schimbări importante în modul de lucru, dar și în structura companiilor, obligând firmele să fie atente la eventuale încălcări ale regulilor de concurență. Din solicitările pe care echipa Mitel & Asociații le-a primit în ultimul timp se observă un interes din ce în ce mai mare al jucătorilor din economie pentru conformare, astfel încât legislația în vigoare să fie respectată. Chiar dacă business-ul este pe primul loc, prioritizarea acestuia se face în așa fel încât niciun termen din lege să nu fie trecut cu vederea, notează portalul de Concurență.

„Solicitările clienților indică un trend crescător al preocupărilor agenților economici pentru conformarea cu legislația concurenței și acest lucru s-a reflectat în mandatele privind analiza punctuală a implicațiilor concurențiale presupuse de diverse parteneriate comerciale, la care s-au adăugat solicitările tipice pentru autorizarea concentrărilor economice”, explică Șerban Suchea, Partener Mitel & Asociații.


Criza sanitară a generat multe schimbări în mediul economic. În încercarea de a se adapta la noile realități socio-economice, companiile s-au văzut nevoite să facă „din mers” schimbări în business. „Ca regulă generală, perioada pandemiei a determinat deseori o modificare a procedurilor interne de lucru și a modelelor de afaceri, în încercarea agenților economici de a se adapta la noile realități socio-economice”, nuanțează avocatul.

În ciuda condițiilor grele în care firmele au fost obligate să-și desfășoare activitatea, respectarea legislației în vigoare nu a fost trecută nicio secundă cu vederea.

Șerban Suchea subliniază faptul că nu a remarcat o diminuare a interesului pentru conformarea cu legislația specifică,  iar conformarea cu legislația concurenței devine gradual o preocupare curentă a agenților economici.
Practicienii din zona Concurenței au un volum de muncă în creștere

Mișcările generate în economie de diferite decizii de business au activat și mai mult practica de concurență a firmelor de avocatură.

În acest context, echipa Mitel & Asociații axată pe această arie de practică a avut în lucru multe mandate, iar volumul de muncă este unul în creștere.

„Majoritatea tranzacțiilor structurate în ultima perioadă au ca punct de interes și conformarea cu legislația concurenței. Din această perspectivă, aproape fiecare tranzacție de M&A din ultimul an a avut o strategie care a ținut cont de aspectele sensibile de concurență (indiferent că a fost vorba de o concentrare economică notificabilă la Consiliul Concurenței sau nu). O parte semnificativă din mandatele din ultimul an pe tranzacțiile de M&A au presupus și obținerea unei autorizări de la Consiliul Concurenței”, detaliază Șerban Suchea.

Proiectele în care avocații s-au implicat nu au vizat doar România. Partenerul Mitel & Asociații amintește faptul că au existat colaborări multi-jurisdicționale în cazul tranzacțiilor complexe de dimensiune regională/comunitară care au presupus implicarea autorităților de concurență din mai multe state în vederea obținerii autorizărilor prealabile finalizării acestor tranzacții.

Echipa de Concurență din cadrul  Mitel & Asociații este una dintre cele mai experimentate din piața avocaturii de business din România. În contextul în care concurența a devenit parte integrantă a mediului de afaceri, avocații firmei axați pe această arie oferă servicii complexe, însoțite de sfaturi practice menite să ajute clienții să soluționeze cât mai bine fiecare dintre problemele cu care se confruntă.

Practica Mitel & Asociații acoperă toate zonele care țin de Concurență: conformare, tranzacții, acorduri exclusive, investigații, reclamații etc.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 661 / 1596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS, alături de M Core în achiziția de 219 milioane EUR a 25 de parcuri de retail în România, tranzacție ce marchează intrarea pe piața locală a grupului paneuropean | Horea Popescu (Managing Partner): ”Este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani pentru această clasă de active”. Roxana Frățilă (Partener): ”Suntem încrezători că vom mai vedea tranzacții similare și în viitorul apropiat”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
Trei firme locale de avocați, nominalizate în Chambers FinTech – 2024. Cine sunt cei doi avocați români recunoscuți de ghidul juridic internațional și cum sunt văzuți de clienți
Cătălin Frâncu preia filiala locală a grupului german KAEFER. Avocații KPMG Legal, în tranzacție
În domeniul achizițiilor publice sunt încă multe proceduri care suferă la capitolul transparență, iar legislația ar trebui să prevadă sancțiuni nu doar pentru contestatorii pierzători, ci și pentru autoritățile contractante atunci când își încalcă obligațiile legale, spun avocații NNDKP, care au o practică redutabilă în acest domeniu. Echipa a fost solicitată în multe proiecte finanțate prin PNRR și din domenii considerate cheie la nivelul Uniunii Europene și este implicată în numeroase proiecte strategice pentru România
Client Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații
Schoenherr, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...