ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

9 din 10 români vor să știe care sunt prețurile de referință pe piață la reparațiile auto și la închirierea de mașini

22 Mai 2024   |   AGERPRES

De peste 5 ani, studiile realizate de IRES arată că șoferii își doresc aceste schimbări necesare inclusiv pentru a preveni apariția unor derapaje și a echilibra piața asigurărilor.

 
 
89% dintre șoferi spun că ar fi util să existe date publice privind prețurile de referință la reparațiile auto, arată cel mai recent studiu realizat de IRES la solicitarea UNSAR. Această măsură, cu titlu pur informativ, ar aduce un plus de transparență pentru consumatori și ar ajuta și la evitarea practicării unor tarife excesive de către unele service-uri.

Subliniem că prețul poliței RCA, plătit de toți cei care dețin autovehicule, este influențat semnificativ și de costul despăgubirilor plătite. Astfel, convențiile cu unitățile reparatoare care ar putea fi introduse în Legea RCA ar putea simplifica și grăbi procesul de despăgubire - la prețuri corecte de piață, în interesul atât al plătitorilor de prime de asigurare, cât și al persoanelor prejudiciate. Prin urmare, introducerea unor prețuri de referință de piață ar putea eficientiza procesul de reparație a autovehiculelor pentru persoanele păgubite, ajutând, totodată, consumatorii să fie mai bine informați.


Procentul este unul foarte ridicat (peste 90%) și în ceea ce privește posibilitatea publicării anuale, cu titlu informativ, a unor tarife de referință pentru servicii de tip rent-a-car, adică pentru închirierea autovehiculelor primite la schimb de persoanele păgubite RCA pe perioada reparației celor avariate, arată același sondaj.

De peste 5 ani, studiile realizate de IRES arată că șoferii își doresc aceste schimbări necesare inclusiv pentru a preveni apariția unor derapaje și a echilibra piața asigurărilor.

Reamintim faptul că dauna medie plătită în baza polițelor RCA a crescut semnificativ în 2023, ajungând la valoarea de 10.750 lei.

Asigurătorii au plătit anul trecut în baza polițelor RCA despăgubiri record de 4,2 miliarde lei. Acestor sume li se adaugă rezerve în valoare de 2,3 miliarde lei pentru daunele avizate (RBNS), dar și 2,35 miliarde lei aferente daunelor neavizate (IBNR).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 190 / 17114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...