
Allianz Trade, lider mondial în asigurarea creditelor comerciale, 20 de ani de activitate în România | Expunerea de credit comercial a avut o creștere semnificativă în ultimii ani. Trend crescător al solicitărilor de eșalonare la plată
04 Iulie 2023
BizLawyerDe-a lungul celor două decenii, Allianz Trade și-a consolidat poziția pe piața locală și a contribuit la susținerea dezvoltării companiilor din diverse sectoare economice, avand o cotă de piață de peste 34%.
Allianz Trade, lider mondial în asigurarea de credit comercial, sărbătorește 20 de ani de activitate și succes pe piața din România. Cu o prezență extinsă în peste 50 de țări și datorită echipei de peste 6.000 de specialiști dedicați, Allianz Trade susține afacerile prin protecție financiară și creștere sustenabilă.
De-a lungul celor două decenii, Allianz Trade și-a consolidat poziția pe piața locală și a contribuit la susținerea dezvoltării companiilor din diverse sectoare economice, avand o cotă de piață de peste 34%. În toți acești ani, Allianz Trade s-a dovedit a fi un partener de încredere, care contribuie la extinderea afacerilor și protejarea activelor prin asigurări de credit comercial.
De-a lungul celor două decenii, Allianz Trade și-a consolidat poziția pe piața locală și a contribuit la susținerea dezvoltării companiilor din diverse sectoare economice, avand o cotă de piață de peste 34%. În toți acești ani, Allianz Trade s-a dovedit a fi un partener de încredere, care contribuie la extinderea afacerilor și protejarea activelor prin asigurări de credit comercial.
De peste 100 de ani, Grupul, cu o cifră de afaceri consolidată de peste 2.6 mld EUR, investește în baze de date, sistemul informatic unic de monitorizare digitală globală fiind foarte atent documentat. Analiștii, cu experiență vastă și know-how specializat, folosesc procese bazate pe tehnologie pentru generarea de date utile și prezentarea unor informații credibile în beneficiul întreprinderilor, indiferent de mărimea sau domeniul de activitate al acestora.
În plus, cu susținerea Allianz, cel mai mare asigurator din lume, compania deține instrumente de informare care, pe de o parte pot examina cu atenție instabilitatea financiară a clienților și, pe de altă parte au abilitatea de a urmări riscurile la nivel de portofoliu.
”În România, Allianz Trade oferă o gamă completă de servicii privind managementul creanțelor și încrederea necesară companiilor de a efectua tranzacții comerciale pe piețele interne și externe prin cele două puncte de lucru din București și Timișoara. Produsele noastre Simplicity și Corporate Advantage acoperă riscul de neplată pentru furnizori, atunci când aceștia livrează bunuri sau prestează servicii cu plata la termen clienților săi.”, declară Alina Oana Țârlea, CEE Head of Marketing Allianz Trade
Având în vedere faptul că în România fenomenul de fraudă economică trece în ultimii ani printr-un proces de maturizare negativă (sumele fraudate per companie fiind în continuă creștere), este de menționat și faptul că devine din ce în ce mai important pentru companii să conștientizeze necesitatea gestionării riguroase a riscului de credit precum și utilizarea unor instrumente pentru minimizarea acestuia.
”În vederea susținerii nevoilor de dezvoltare ale clienților Allianz Trade a luat în calcul atât frecvența și volumul notificărilor întârzierilor la plată, care în general, s-au menținut similar cu valorile înregistrate în perioada 2021 și 2022, cât și sectoarele de unde provin acestea. Cu toate acestea observăm un trend crescător al solicitărilor de eșalonare la plată.”, punctează Mihaela Boldici, Debt Collection & Claims Manager, Allianz Trade.
”Pentru a susține nevoile de dezvoltare ale clienților noștri, deși într-un context economic și geopolitic dificil, expunerea de credit comercial acordată clienților locali a avut o creștere semnificativă în ultimii doi-trei ani. La finalul lunii mai, expunerea exprimată în EURO era deja cu o treime mai mare față de acum 12 luni, depășind substanțial ritmul de creștere al prețurilor sau al produsului intern brut. Comparativ cu sfârșitul anului pre-pandemic 2019, expunerea de credit actuală a avansat cu aproape 70%. La nivel de structură, principalele sectoare cu expunere sunt cele din domenii farmaceutice, agrifood, construcții și comerțul cu amănuntul.”, declară Mihai Chipirlui CFA Risk Director, Allianz Trade
Astăzi, Allianz Trade continuă să-și consolideze prezența și să dezvolte relații solide pe piața românească și rămâne dedicat furnizării de soluții inovatoare și eficiente pentru a sprijini succesul și dezvoltarea afacerilor locale.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4643 / 18784 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii înseamnă provocare, determinare, perseverență și o mare dorință de echilibru între viața personală și cea profesională. Irina Corcoveanu, Partener WHSimion & Partners: ”Poate că femeile au nativ o înclinație mai mare către o abordare mai empatică și o diversitate de perspective, însă aceste calități le pot manifesta în egală măsură și bărbații avocați. Diferența ar putea să fie mai degrabă de la o persoană la alta, decât de la un gen la altul”
KPMG Legal – Toncescu și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția prin care Advanzia Education a preluat SDA Academy Romania. Laura Toncescu (Head of KPMG Legal) și Dragoș Iamandoiu (Partner), în prim plan
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la PNSA, firmă în care membrele echipei au un profil profesional bine conturat. Camelia Pătrașcu, Partener: ”Am ocazia de a profesa într-un mediu competitiv, alături de avocați de excepție. În fiecare zi descopăr ceva nou și apreciez deschiderea mea către învățare și inspirația pe care o găsesc în cei din jur”
Kinstellar asistă grupul de investiții private EMMA Capital în achiziția strategică a companiei Diamedix în România, Moldova, Bulgaria și Ucraina. Echipa pluridisciplinară din București, coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener)
Practica de Litigii a Clifford Chance Badea obține o soluție favorabilă într-o speță transnațională vizând protecția terților de bună-credință afectați de o măsură de sechestru penal. Vicu Buzac (Senior Associate) a condus echipa din București
Women Lawyers | O femeie avocat poate aduce o perspectivă diferită, având în vedere diversitatea abilităților, precum atenția la detalii, capacitatea de a media conflicte și de a construi relații de încredere. Ana Maria Abrudan (Partener Mușat & Asociații): ”Un avocat de succes, indiferent de gen, este cel care aduce soluții inovatoare, construiește relații de încredere cu clienții și își dezvoltă constant aria de expertiză, având totodată abilitatea de a împărtăși aceste cunoștințe cu noile generații de avocați”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...