ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aproape trei sferturi dintre angajaţii cu muncă de birou nu au o relaţie sănătoasă cu locul de muncă (sondaj)

25 Septembrie 2024   |   AGERPRES

Cercetarea de specialitate relevă faptul că există o discrepanţă între recunoaşterea importanţei abilităţilor umane (atenţie, comunicare, gândire creativă, rezilienţă, empatie, inteligenţă emoţională) şi încrederea liderilor în capacitatea de a livra conform funcţiei.

 
 
Aproape trei sferturi dintre angajaţii cu muncă de birou, din diverse industrii globale, nu au o relaţie sănătoasă cu locul de muncă, iar încrederea în top management rămâne un factor esenţial pentru o relaţie de muncă sănătoasă, conform studiului anual Work Relationship Index, publicat miercuri de HP.

Cercetarea de specialitate relevă faptul că există o discrepanţă între recunoaşterea importanţei abilităţilor umane (atenţie, comunicare, gândire creativă, rezilienţă, empatie, inteligenţă emoţională) şi încrederea liderilor în capacitatea de a livra conform funcţiei.

Astfel, în timp ce peste 90% dintre liderii de business recunosc beneficiile empatiei, doar 44% se simt încrezători în abilităţile lor umane. De asemenea, doar 28% dintre angajaţi au parte în mod constant de empatie din partea liderilor de business, deşi 78% o apreciază foarte mult.


Potrivit sursei citate, în acest an doar 28% dintre angajaţii cu muncă de birou din diverse industrii, din întreaga lume, au declarat că au o relaţie sănătoasă cu locul de muncă, în creştere cu un punct faţă de anul 2023. Aşadar ponderea celor nemulţumiţi s-a apropiat de trei sferturi din total (72%).

În acelaşi context, 64% dintre angajaţi spun că, dacă munca ar fi adaptată nevoilor şi dorinţelor lor, ar fi mai implicaţi în a susţine dezvoltarea companiei în care lucrează, iar 69% cred că le-ar spori bunăstarea generală, în timp ce 68% ar fi stimulaţi să rămână mai mult timp la actualul angajator.

Totodată, 87% dintre respondenţi au afirmat că ar fi dispuşi să renunţe la o parte din salariu pentru a beneficia de metode de lucru personalizate, inclusiv spaţii de lucru personalizate, acces la tehnologiile preferate şi medii de lucru flexibile. În medie, aceştia ar fi dispuşi să renunţe la până la 14% din salariu, iar cei din Generaţia Z ar renunţa la până la 19%.

În ceea ce priveşte noile tehnologii, utilizarea Inteligenţei Artificiale (AI) în rândul angajaţilor cu muncă de birou a crescut la 66%, în 2024, faţă de 38%, anul trecut.

Aproape trei sferturi (73%) din totalul celor chestionaţi consideră că AI le uşurează munca, iar 69% îşi personalizează modul în care folosesc AI pentru a fi mai productivi. A

În plus, şase din zece angajaţi (60%) susţin că AI joacă un rol-cheie pentru echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, 68% să le oferă noi oportunităţi de a se bucura de muncă şi 73% sunt de acord că o mai bună înţelegere a inteligenţei artificiale le va facilita avansarea în carieră.

"Angajaţii cu muncă de birou care folosesc AI sunt cu 11 puncte mai mulţumiţi de relaţia lor cu munca decât colegii care nu utilizează AI. Prin urmare, inteligenţa artificială trebuie să fie pusă la dispoziţia angajaţilor cât mai curând posibil. În plus, 37% dintre cei care nu utilizează inteligenţa artificială au manifestat teama că ar putea rămâne fără locul de muncă din cauza AI, o creştere de cinci puncte faţă de anul trecut", se arată în cercetare.

Sondajul a fost comandat de HP, gestionat de Edelman Data & Intelligence, care s-a desfăşurat în perioada 10 mai - 21 iunie 2024, în 12 ţări (SUA, Franţa, India, Regatul Unit, Germania, Spania, Australia, Japonia, Mexic, Brazilia, Canada şi Indonezia), pe un eşantion de 15.600 de respondenţi, dintre care 12.000 de angajaţi cu muncă de birou (1.000 în fiecare ţară), 2.400 factori de decizie în domeniul IT (200 în fiecare ţară) şi 1.200 de lideri de business (100 în fiecare ţară).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 176 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...