ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CIS Gaz a deschis o sucursală în Egipt şi livrează primele echipamente fabricate în România

26 Februarie 2024   |   Agerpres

Echipamentele, constând în 22 de staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale, precum şi echipamentele necesare îmbunătăţirii a nouă staţii mai vechi, urmează să ajungă în Egipt până la finalul lunii martie a acestui an. Beneficiarul proiectului este compania de gaz egipteană Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).

 
 
Compania românească CIS Gaz continuă procesul de expansiune şi consolidare a prezenţei în Egipt prin deschiderea unei sucursale în Cairo şi livrează primele echipamente fabricate în România în cadrul proiectului Hayah Karima derulat de Guvernul egiptean.

Potrivit unui comunicat al CIS Gaz, remis, luni, AGERPRES, Hayah Karima este cel mai mare proiect naţional derulat de statul egiptean, prin care peste 1.400 de sate şi oraşe mici şi mijlocii vor fi racordate la reţeaua de gaze naturale. În cadrul acestui program, CIS Gaz, în consorţiu cu Total Gaz, vor livra staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale fabricate în România.

Echipamentele, constând în 22 de staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale, precum şi echipamentele necesare îmbunătăţirii a nouă staţii mai vechi, urmează să ajungă în Egipt până la finalul lunii martie a acestui an. Beneficiarul proiectului este compania de gaz egipteană Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).


"Strategia noastră pe termen lung urmăreşte o creştere durabilă şi sustenabilă, bazată pe o evoluţie robustă, iar Egiptul este o piaţă în continuă creştere, cu o dezvoltare accelerată a infrastructurii gazelor naturale, ca de altfel în cam toate ţările din nordul Africii. Noua sucursală va îmbunătăţi capacitatea CIS Gaz de a deservi clienţii din regiune, fiind un pas strategic în creşterea şi inovarea continuă a serviciilor şi a soluţiilor companiei şi în afara graniţelor ţării", a declarat Sebastian Călugăr, directorul general al CIS Group, citat în comunicat.

Noua sucursală CIS Gaz urmează să devină operaţională până la finalul primului semestru din acest an şi va beneficia de infrastructură, tehnologie şi personal specializat pentru a asigura implementarea unor proiecte complexe, inclusiv cele vizate de cooperarea dintre compania românească şi Town Gas, cea mai mare companie de distribuţie de gaze naturale din Egipt.

În toamna anului trecut, CIS Gaz a semnat un memorandum de cooperare cu Town Gas, care s-a concretizat prin semnarea contractului de joint venture la începutul acestui an, prin care cele două companii vor susţine în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului şi distribuţiei gazelor naturale pe ambele pieţe.

În plus, în această perioadă, reprezentanţii CIS Gaz au participat la Forumul Economic Italia-România, care a avut loc la Roma, şi la târgul internaţional EGYPES 2024. Organizat în perioada 19-21 februarie 2024, EGYPES (Egypt Petroleum Show) este unul dintre cele mai importante evenimente regionale din industria de petrol şi gaze naturale. Este pentru al doilea an când compania participă la târgul internaţional cu propriul stand pentru a-şi prezenta serviciile şi produsele în vederea identificării şi valorificării unor noi oportunităţi de cooperare în sectorul energetic.

În acest an, companiile româneşti care au participat la EGYPES au fost CIS Gaz, Comes, Armax Gaz şi Euro Gas Systems.

CIS Gaz este o companie românească cu capital 100% privat, fondată în 1990 şi este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de petrol şi gaze naturale din România, specializaţi în construcţii-montaj conducte colectoare de transport şi distribuţie gaze naturale, precum şi instalaţii tehnologice de suprafaţă.

De-a lungul întregii sale activităţi, CIS Gaz a implementat numeroase proiecte strategice atât la nivel local, dar şi în afara ţării, având o prezenţă puternică la nivel internaţional şi parteneriate exclusive pentru o gamă completă de produse şi servicii la cele mai înalte standarde.

Începând din anul 2022, CIS Gaz este şi membru IPLOCA (The International Pipe Line and Offshore Contractors Association), cea mai mare asociaţie din industria construcţiilor de conducte onshore şi offshore la nivel mondial.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 958 / 17356
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...