![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Depozitele la bănci ale populaţiei şi firmelor au crescut cu 1,7%, în februarie 2023
23 Martie 2023
AgerpresDepozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 2,2% faţă de luna anterioară, până la 183,377 miliarde de lei şi cu 11,3% (-3,7% în termeni reali) faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut, în luna februarie 2023, cu 1,7% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 522,083 miliarde de lei, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior s-au majorat cu 8,5% (-6,1 % în termeni reali), potrivit unui comunicat al Băncii Naţionale a României.
Depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 66,6% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, au crescut cu 2,7% faţă de luna ianuarie 2023, până la 347,474 miliarde de lei. Comparativ cu luna februarie 2022, acestea s-au majorat cu 13,2% (-2% în termeni reali).
Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 2,2% faţă de luna anterioară, până la 183,377 miliarde de lei şi cu 11,3% (-3,7% în termeni reali) faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.
De asemenea, depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au majorat cu 3,2% (până la 164,097 miliarde de lei) faţă de luna precedentă, iar faţă de luna februarie 2022, au înregistrat o creştere de 15,5% (-0,02% în termeni reali).
Depozitele în valută ale rezidenţilor, exprimate în lei, reprezentând 33,4% în volumul total al depozitelor clienţilor neguvernamentali, au scăzut cu 0,3% faţă de luna ianuarie 2023, ajungând până la nivelul de 174,608 miliarde de lei (exprimate în euro, acestea s-au diminuat cu 0,2%, până la 35,489 miliarde de euro). Comparativ cu luna februarie 2022, indicatorul exprimat în lei a crescut cu 0,1% (0,6%, în cazul exprimării indicatorului în euro).
Potrivit datelor BNR, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au scăzut cu 0,3% faţă de luna ianuarie 2023, până la 123,354 miliarde de lei (exprimate în euro, acestea s-au diminuat cu 0,3%, până la 25,072 miliarde euro). Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2022, creşterea acestui indicator exprimat în lei a fost de 1,5% (2,1%, în cazul exprimării indicatorului în euro).
Depozitele în valută ale altor sectoare, exprimate în lei, au scăzut cu 0,2% faţă de luna ianuarie 2023, până la 51,254 miliarde lei (exprimate în euro, acestea s-au diminuat cu 0,2%, până la 10,417 miliarde de euro). Comparativ cu februarie 2022, indicatorul exprimat în lei s-a diminuat cu 3,2% (-2,7%, în cazul exprimării indicatorului în euro).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5273 / 18480 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru grupul Roche va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
MergerMarket League Tables - Full Year 2024 | Piața de M&A a cunoscut o redresare prudentă anul trecut și a înregistrat o creștere de 8 % la nivel global. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...