ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

FlightClaim.ro: Ianuarie, luna cu cele mai multe zboruri anulate sau întârziate pe aeroporturile din România

31 Mai 2019   |   AGERPRES

Analiza olandezilor de la FlightClaim.ro relevă faptul că, în fiecare zi, aeroporturile din România înregistrează între trei şi şapte zboruri întârziate sau anulate.

 
 
Luna cu cel mai mare număr de zboruri anulate pe aeroporturile din România, de la începutul anului şi până la finele lui mai, a fost ianuarie, cu 12 astfel de cazuri, în timp ce alte 36 de curse au consemnat întârzieri de minimum trei ore, arată datele publicate vineri de o companie specializată în obţinerea de compensaţii financiare pentru pasagerii afectaţi.

Analiza olandezilor de la FlightClaim.ro relevă faptul că, în fiecare zi, aeroporturile din România înregistrează între trei şi şapte zboruri întârziate sau anulate.

"Cum era de aşteptat, perioada cea mai aglomerată din punctul de vedere al cererilor primite de FlightClaim.ro este sezonul de vară, când companiile aeriene se supra-aglomerează, iar FlightClaim.ro înregistrează şi o cerere la fiecare 30 de minute. Aproximativ 9 din 10 cereri sunt soluţionate pozitiv, iar pasagerii ajung să îşi primească compensaţia conform legii. De la începutul anului şi până acum, cele mai multe zboruri anulate au fost în luna ianuarie, când aeroporturile din România au înregistrat 36 de zboruri care au întârziat minim 3 ore şi 12 zboruri complet anulate", se precizează în comunicatul companiei.


Cele mai multe zboruri întârziate şi anulate au fost înregistrate de TAROM, dar şi de companiile low cost Wizz Air, Ryanair şi Blue Air.

Conform FlightClaim.ro, destinaţiile cu cele mai mari întârzieri înregistrate sunt: Milano, Madrid, Roma, Larnaca şi Londra.

În acest context şi în funcţie de durata întârzierii, pasagerii sunt eligibili la compensaţii între 250 şi 600 de euro/persoană, plus alte cheltuieli. Totuşi, sub 10% dintre pasagerii afectaţi de zboruri anulate, întârziate sau cărora le-a fost refuzată îmbarcarea se preocupă să solicite compensaţia de 250, 400 sau 600 de euro de la companiile aeriene sau prin firmele specializate.

"Acest procent extrem de mic se datorează slabei cunoaşteri a drepturilor pasagerilor, dificultăţilor de a intra în contact direct cu compania aeriană sau, pur şi simplu, lipsei de timp. Procesul FlightClaim.ro de obţinere a compensaţiei este foarte simplu: pasagerul nu plăteşte nimic, trimite detaliile zborului către FlightClaim.ro, pe care o împuterniceşte pentru obţinerea compensaţiei, iar FlightClaim.ro se ocupă de tot procesul cu compania aeriană", precizează sursa citată.

FlightClaimEU.com este o companie specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking pentru a obţine compensaţiile legale de la companiile aeriene.

Compania este prezentă pe piaţa europeană de doi ani şi în România de un an şi a obţinut, până în prezent, compensaţii pentru peste 20.000 de pasageri din întreaga Europă şi pentru mai mult de 5.000 de pasageri din România, fără niciun cost iniţial pentru pasagerii afectaţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16831 / 17438
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cristian Buzan, Executive Vice President ENGIE, absolvent de Economie și Drept, implicat în proiecte multe și variate, din industrii diferite: „Pentru mine, dreptul nu este doar o sumă de norme și principii care trebuie respectate, ci constituie și un excelent instrument de realizare a unei afaceri, de așezare a regulilor economice”
Bondoc & Asociatii oferă consultanță unui investitor irlandez în legătură cu achiziția unui proiect eolian de 40 MW in Romania
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
Țuca Zbârcea & Asociații asistă fondatorii lanțului de retail „La Cocoș” în tranzacția cu BERD, Morphosis Capital Fund II și CEECAT Capital. Dragoș Apostol (Partener) a coordonat echipa
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
Cariere în Drept | De vorbă cu Mihaela Scorpan, româncă de peste Prut care a studiat Dreptul la Iași, fiind printre cei mai buni studenți ai generației sale, cu media finală 9.67: ”Am observat că există un procent ridicat de abandon în rândul studenților din cauza lipsei motivației sau a incapacității de a asimila cu succes volumul mare de informații. Un student nemotivat care depune efortul minim, cel de a promova examenul, nu își va găsi niciodată pârghiile potrivite care să-l propulseze spre succesul profesional”
Bondoc și Asociații SCA a asistat cu succes unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din România într-un litigiu de valoare mare declanșat ca urmare a unui control CNAS
Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat AFI Europe în achiziția Bucharest Financial Plaza de la IMMOFINANZ. Echipa a fost coordonată de Florian Nițu (Managing Partner)
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Activitate dinamică pentru echipa de Energie & Resurse Naturale de la NNDKP, a cărei performanță este evidențiată de ghidurile juridice internaționale | Avocații au primit mandate de la clienți activi pe toate segmentele din acest domeniu, dar spun că se menține un interes crescut pentru proiecte ‘verzi’, în special de energie solară și eoliană. Oportunități semnificative de investiții vor apărea în sectorul offshore
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...