ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Israelul va permite accesul românilor vaccinaţi începând cu 23 mai, dacă va semna un acord cu Guvernul de la Bucureşti

13 Aprilie 2021   |   Agerpres

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turişti vor avea acces în Ţara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

 
 
Autorităţile din Israel au anunţat că au ajuns la imunizarea colectivă, în urma vaccinării masive, şi vor permite accesul începând cu 23 mai pentru turiştii români vaccinaţi, dacă cele două guverne vor semna un acord în acest sens, potrivit unui comunicat de presă al Travel Communication, remis, marţi, AGERPRES.
 
Vestea a fost dată în cursul zilei de marţi într-o declaraţie comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen şi a ministrului sănătăţii, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.
 
Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turişti vor avea acces în Ţara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.
 
Toţi vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ şi vor trebui să facă şi un test serologic care să ateste existenţa anticorpilor în urma vaccinării.
 
Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului si Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autorităţile din România. În acest sens, Guvernul Israelului a iniţiat deja discuţii cu partea românească şi a trimis deja o propunere la care se aşteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia şi Cipru.
 
Autorităţile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informaţii despre întreg procesul de acces în Israel.
 
"Israelul este ţara cu procentul cel mai mare de persoane vaccinate, iar cetăţenii din Israel sunt primii care se bucură de acest rezultat. După deschiderea economiei, este timpul să permitem accesul turiştilor străini într-o manieră atentă şi calculată. Turismul este unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie. Vom analiza situaţia pandemică şi vom continua să relaxăm măsurile restrictive", a spus ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein.
 
De asemenea, ministrul Turismului, Orit Farkash-Hacohen, a spus, la rândul său, că permiterea zborurilor internaţionale şi unda verde oferită grupurilor de turişti este primul pas în reînvierea industriei turistice din Israel."Sunt încântată să fac acest prim pas important în industria turismului. Este timpul ca avantajul unic al Israelului ca ţară sigură şi fără risc să ne ajute în recuperarea pierderilor acestui an pandemic. Permiterea zborurilor internaţionale şi unda verde oferită grupurilor de turişti este primul pas în reînvierea industriei turistice din Israel", a adăugat ministrul Turismului din Israel.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12398 / 17354
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...