ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vânzările de PC-uri au înregistrat cea mai mai mare creştere din ultimii 20 de ani în primul trimestru

13 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit datelor Gartner, în perioada ianuarie-martie 2021, livrările de PC-uri, care includ atât laptopuri, cât şi computere de tip desktop, au crescut cu 32% în ritm anual până la 69,9 milioane de unităţi. Este vorba de cel mai puternic ritm de creştere înregistrat de Gartner după 2000, când compania a început să urmărească piaţa PC-urilor.

 
 
Vânzările globale de calculatoare personale au înregistrat în primele trei luni ale acestui an cea mai mare creştere din ultimele două decenii, în condiţiile în care oamenii le-au cumpărat pentru a putea lucra şi învăţa de la distanţă în timpul crizei COVID-19, a anunţat miercuri firma de cercetare de piaţă Gartner Inc, informează Reuters.
 
Potrivit datelor Gartner, în perioada ianuarie-martie 2021, livrările de PC-uri, care includ atât laptopuri, cât şi computere de tip desktop, au crescut cu 32% în ritm anual până la 69,9 milioane de unităţi. Este vorba de cel mai puternic ritm de creştere înregistrat de Gartner după 2000, când compania a început să urmărească piaţa PC-urilor.
 
În topul producătorilor, grupul chinez Lenovo Group Ltd a ocupat poziţia de lider cu o cotă de piaţă de 25,1%, urmat de HP Inc, Dell Technologies Inc, Apple Inc şi Acer Group. Potrivit Gartner, grupul chinez Lenovo a livrat 17,55 milioane de PC-uri la nivel global în primul trimestru.
 
"Această creştere trebuie văzută în contextul a doi factori unici: situaţia din urmă cu un an, când piaţa a fost afectată de pandemie, şi deficitul global de semiconductori. Fără haosul înregistrat la începutul lui 2020, creşterea din primul trimestru al acestui an ar fi fost mai modestă", a declarat Mikako Kitagawa, directorul de cercetare de la Gartner.
 
Creşterea explozivă a cererii, stimulată de pandemia de coronavirus, împreună cu un deficit fără precedent de semiconductori, au pus presiuni pe lanţul de aprovizionare cu computere personale. Dacă iniţial deficitul de cipuri a fost concentrat pe industria auto, acum a început să se răspândească şi la alte echipamente electronice de larg consum, inclusiv smartphone-uri, frigidere şi cuptoare cu microunde.
 
Gartner susţine că cererea pentru laptopurile Chromebook, produse de grupul Alphabet Inc, pe care nu le include în analizele sale, s-a triplat în primul trimestru graţie unei cererii puternice venite din partea instituţiilor de învăţâmânt din America de Nord.
 
"Putem concluziona că cererea de PC-uri va rămâne una solidă şi după ce restricţiile de deplasare vor fi relaxate", susţine Gartner. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12399 / 17354
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...