ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Liderii globali de business susţin că este nevoie de soluţii pentru a combate efectele schimbărilor climatice (raport)

31 Ianuarie 2022   |   Agerpres

Pe acelaşi subiect, 89% dintre respondenţi sunt de acord că există un sentiment de urgenţă din perspectivă climatică la nivel global, în timp ce 63% susţin că organizaţiile sunt foarte preocupate de acest subiect.

 
 
Opt din zece lideri globali de business (79%) consideră că planeta se află într-un punct critic şi are nevoie de soluţii pentru a combate efectele schimbărilor climatice, comparativ cu o pondere de 59% consemnată în urmă cu opt luni, conform raportului Deloitte CxO Sustainability 2022, dat publicităţii luni.
 
Pe acelaşi subiect, 89% dintre respondenţi sunt de acord că există un sentiment de urgenţă din perspectivă climatică la nivel global, în timp ce 63% susţin că organizaţiile sunt foarte preocupate de acest subiect.
 
Studiul Deloitte arată că organizaţiile resimt în unanimitate o presiune tangibilă pentru a acţiona ca răspuns la schimbările climatice, 97% dintre acestea afirmând că au fost deja afectate negativ de aceste schimbări, în primul rând în zona operaţională (48%).
 
Potrivit sursei citate, respondenţii subliniază că toate părţile interesate (stakeholders), de la autorităţile de reglementare (77%) la clienţi (75%) şi angajaţi (65%), pun presiune tot mai mare pentru ca organizaţiile să acţioneze pentru a combate schimbările climatice.
 
În acest sens, 88% din totalul celor chestionaţi (faţă de 63%, în urmă cu opt luni) s-au declarat de acord că, prin acţiuni imediate, pot fi limitate efectele schimbărilor climatice asupra planetei şi că aceasta poate avea un viitor mai bun.
 
De asemenea, rezultatele studiului de specialitate evidenţiază faptul că majoritatea companiilor aplică măsuri pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice şi menţionează că organizaţiile lor utilizează materiale mai durabile (67%), folosesc energia mai eficient (66%), îşi instruiesc angajaţii cu privire la acţiunile climatice pe care le întreprind şi impactul acestora (57%), folosesc utilaje, tehnologii şi echipamente eficiente din punct de vedere energetic sau ecologice (57%) şi reduc intenţionat călătoriile cu transportul aerian (55%).
 
În plus, există un grup de organizaţii lideri (19% dintre companiile participante) care se află într-un stadiu avansat de gestionare a provocărilor climatice ce implementează, deja, cel puţin patru dintre cele cinci acţiuni care demonstrează o înţelegere profundă a beneficiilor pe care sustenabilitatea le are asupra businessului.
 
Datele Deloitte arată că, în comparaţie cu acele organizaţii care nu au implementat mai mult de o acţiune (35% din totalul respondenţilor), aceşti lideri sunt mai preocupaţi de schimbările climatice (74% faţă de 52%), se aşteaptă ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra strategiei de business în următorii ani (73% faţă de 50%), plănuiesc să atingă obiectivul de zero emisii nete de carbon până în 2030 (82% faţă de 50%), sunt mai puţin susceptibili să vadă costurile ca un obstacol în calea implementării acţiunilor de sustenabilitate (19% faţă de 33%), înţeleg mai bine efectele pozitive pe care măsurile de acest gen le-ar putea avea asupra satisfacţiei clienţilor (55% faţă de 39%), asupra câştigurilor investitorilor şi/sau satisfacţiei acestora (45% faţă de 23%), asupra proceselor de recrutare şi asupra retenţiei angajaţilor (44% faţă de 26%).
 
"La nivel general, 79% dintre cei chestionaţi sunt de părere că planeta se află într-un punct critic şi că este nevoie de soluţii pentru a combate efectele schimbărilor climatice, comparativ cu o pondere de 59%, consemnată în urmă cu opt luni" , se menţionează în raport.
 
Raportul Deloitte CxO Sustainability 2022 a fost realizat în rândul a peste 2.000 de lideri de business din 21 de ţări din Europa, Africa de Sud, America şi regiunea Asia-Pacific, cu reprezentanţi din toate sectoarele majore, precum cel al serviciilor de larg consum, serviciilor financiare, energiei, resurselor şi bunurilor industriale, sănătăţii, tehnologiei, mass-media şi telecomunicaţiilor şi serviciilor profesionale.
 
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.
 
În România, Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţară şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 2.600 de profesionişti. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9270 / 17356
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...