
România şi Portugalia au avut în iulie cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din UE
03 Septembrie 2020
AgerpresVânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 2,3%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 4,6%.
Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat o scădere de 0,8% în luna iulie 2020, comparativ cu iunie, statele membre cu cele mai importante creşteri fiind România şi Portugalia, ambele cu un avans de 3,9%, arată datele publicate, joi, de Eurostat, informează Reuters.
Vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 2,3%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 4,6%.
În zona euro, vânzările cu amănuntul au înregistrat în luna iulie, comparativ cu iunie, o scădere de 1,3%, cu mult sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters care se aşteptau la o creştere de 1,5%.
În ritm anual, comerţul cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat o creştere de 0,7%, în timp ce în zona euro a crescut cu 0,4%, din nou sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe o creştere de 3,5% în ritm anual.
Ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în ritm anual sunt: Irlanda (9,1%), Lituania (6,8%), Olanda (6%), Franţa (5,8%), Danemarca (5,6%) şi România, unde vânzările cu amănuntul au crescut în ritm anual cu 4,8% în luna iulie, după un avans de 2,1% în luna iunie.
Şi de această dată, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de creşterea cu 1,5% a vânzărilor de produse non-alimentare, în timp ce vânzările de combustibili au scăzut cu 9,6%.
În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat anterior că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 3,9%. De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,2%.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 16036 / 18865 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la Mușat & Asociații, firmă care a format generații de avocați de excepție. Monia Dobrescu, Partener: ”Perseverente și cu o inteligență emoțională crescută, femeile au un impact semnificativ și contribuie la îmbunătățirea sistemului juridic. Tot mai multe doamne au ajuns în poziții de management și există deja demonstrația abilităților lor de conducere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Schoenherr a asistat IGT Services and Technologies SRL în achiziția diviziei de Service Delivery a Connections Consult. Mădălina Neagu (Partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
The Legal 500 EMEA, ediția 2025 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP și Filip & Company sunt pe podium, iar PNSA, Schoenherr, RTPR, CMS și ZRVP sunt în prima bandă în mai multe arii de practică. Foarte multe nume noi și anul acesta printre avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ‘Rising Stars’
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
VIDEO | Pastila de insolvență – Înscrierea creanțelor în tabel (Powered by ZRVP)
Women Lawyers | De vorbă cu Ioana Șampek, avocat ce a împlinit 20 de ani de când face parte din colectivitatea PNSA, în care a evoluat până la rolul de Partener și a construit împreună cu colegii o echipă omogenă, bazată pe respect și sinceritate: “Suntem de ani buni una dintre cele mai puternice echipe de specialiști de pe piața locală de avocatură. Prețuim inteligența, forța loialității, onestitatea, tenacitatea și dorim ca întotdeauna să fim ‘more than just expertise’ ”
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Women Lawyers | Doamnele sunt bine reprezentate în structura Popescu & Asociații, unde coordonează cu succes mandate provocatoare și complexe, contribuind la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii. Loredana Popescu, Partener și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile au, de obicei, capacitatea de a asculta cu adevărat, de a înțelege nu doar litera legii, dar și implicațiile umane ale unei spețe. În negocieri, avem răbdare, tact și o abilitate de a crea strategii pe termen lung. Totodată, în litigii, suntem perseverente și strategice”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...