ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sphera Franchise Group estimează vânzări de 266 milioane de euro, în 2022

24 Martie 2022   |   Agerpres

Conform deciziilor aprobate în Consiliul de Administraţie al companiei, EBITDA normalizată este estimată să ajungă la 19,2 milioane de euro, în creştere cu 31% faţă de datele din 2021, în timp ce se vor investi 15,5 milioane de euro pentru deschiderea a 18 restaurante (nouă KFC România, două KFC Italia, patru Pizza Hut - atât restaurante Fast Casual Delivery, cât şi Express - şi trei Taco Bell)

 
 
Sphera Franchise Group, deţinătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a bugetat pentru anul 2022 vânzări în restaurante în valoare totală de peste 266 milioane de euro, cu 33% mai mari comparativ cu nivelul din anul anterior, informează compania, într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.
 
Conform deciziilor aprobate în Consiliul de Administraţie al companiei, EBITDA normalizată este estimată să ajungă la 19,2 milioane de euro, în creştere cu 31% faţă de datele din 2021, în timp ce se vor investi 15,5 milioane de euro pentru deschiderea a 18 restaurante (nouă KFC România, două KFC Italia, patru Pizza Hut - atât restaurante Fast Casual Delivery, cât şi Express - şi trei Taco Bell)
 
Totodată, alte 4,5 milioane de euro vor fi investite în remodelarea unităţilor existente şi implementarea soluţiilor de comanda digitală (de tip chioşcuri digitale), în cadrul planului negociat cu Yum!.
 
Din totalul sumei de 266 de milioane de euro bugetată pentru anul 2022, o pondere de 27% sunt estimate a fi realizate prin intermediul canalului de livrare.
 
Bugetul aprobat de Consiliul de Administraţie al Sphera Franchise Group urmează a fi supus aprobării în Adunarea Generală Ordinară anuală a Acţionarilor, care va avea loc în data de 28 aprilie 2022.
 
"Anul 2021 a fost unul impredictibil, iar 2022 se anunţă a fi la fel de provocator în contextul inflaţiei şi a situaţiei economice în general. Cu toate acestea, planurile noastre de dezvoltare pentru 2022 rămân ambiţioase şi suntem încrezători în performanţa noastră. Pentru acest an am bugetat investiţii de peste 20 milioane de euro în deschiderea de noi restaurante şi remodelarea celor existente", a declarat Călin Ionescu, directorul general al Sphera Franchise Group.
 
În 2022, Grupul anunţă că va continua planurile privind dezvoltarea sustenabilă, iar la jumătatea acestui an, va publica un nou Raport de sustenabilitate pentru anii 2020 şi 2021.
 
Acţiunile Sphera Franchise Group au fost incluse începând de luni, 21 martie 2022, în indicele FTSE Global Micro Cap, a anunţat, recent, compania, care a precizat că va distribui, anul acesta, dividende în valoare totală de 35 milioane lei, din profitul nedistribuit al anului 2020.
 
Dividendul brut pe acţiune este de 0,9021 lei. Data ex-dividendului este 6 mai 2022, data plăţii fiind 30 mai 2022.
 
Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, iar la nivel internaţional, operează restaurante KFC la Chişinău, Republica Moldova şi în Italia.
 
Grupul deţine peste 170 de restaurante pe cele trei pieţe, dintre care 148 în România, şi are peste 4.700 de angajaţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8852 / 17635
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...