ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

OMV Petrom a finalizat primul parc fotovoltaic care furnizează energie verde pentru operaţiunile proprii

24 Martie 2022   |   Agerpres

În prezent, circa 65% din necesarul de electricitate al activităţilor de explorare şi producţie este generat intern iar obiectivul pe termen mediu este ca necesarul de electricitate să fie asigurat exclusiv din surse interne.

 
 
OMV Petrom a finalizat primul parc fotovoltaic care furnizează energie verde pentru operaţiunile proprii, acesta urmând să producă peste 4.600 de MWh de energie electrică verde pe întreaga sa durată de viaţă, estimată la 13 ani, informează compania.

"OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a pus în funcţiune primul său parc fotovoltaic. Electricitatea va fi utilizată intern, în cadrul diviziei de Explorare şi Producţie. Parcul include aproape 1.000 de panouri fotovoltaice care au fost instalate pe o suprafaţă de 5.500 de metri pătraţi, echivalentul unui teren de fotbal, în localitatea Icoana, judeţul Olt. Acestea vor produce peste 4.600 MWh de energie verde pe întreaga lor durată de viaţă, estimată la 13 ani", se precizează în comunicatul OMV Petrom.


Gradul de performanţă al instalaţiei este unul ridicat, de 84%. Prin înlocuirea sursei convenţionale de energie electrică, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu peste 1.200 de tone pe întreaga durată de viaţă a panourilor.

"Acest proiect este o premieră pentru noi şi face parte din programul de eficienţă energetică, prin care ne dorim să reducem impactul asupra mediului. Vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte, care vor contribui la obiectivul nostru de decarbonizare a operaţiunilor", a declarat Chris Veit, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie.

Începând cu anul 2010, OMV Petrom a investit aproximativ 72 de milioane de euro în realizarea de proiecte care furnizează energie electrică sau energie electrică şi termică pentru activităţile de producţie. În prezent, circa 65% din necesarul de electricitate al activităţilor de explorare şi producţie este generat intern iar obiectivul pe termen mediu este ca necesarul de electricitate să fie asigurat exclusiv din surse interne.

OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 de benzinării sub două branduri - OMV şi Petrom.

Acţiunile OMV Petrom se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deţinute de persoane fizice şi juridice. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe şi dividende plătite în perioada 2005 - 2021. În aceeaşi perioadă, compania a investit circa 17 miliarde euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9011 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...