![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Studiu: Inteligenţa artificială generativă poate creşte cu 45% productivitatea echipelor de dezvoltare
06 Noiembrie 2023
AgerpresConform cercetări SoftServe, integrarea GenAI poate spori productivitatea cu 44% în Project Management - prin modelele predictive care estimează timpul de finalizare al proiectelor, ajutând organizaţiile să planifice mai bine.
Inteligenţa artificială generativă (GenAI) poate creşte productivitatea echipelor de dezvoltare, în medie, cu 45%, iar timpul necesar finalizării sarcinilor de muncă s-ar reduce cu până la 31%, arată un studiu de specialitate, dat publicităţii luni.
Conform cercetări SoftServe, integrarea GenAI poate spori productivitatea cu 44% în Project Management - prin modelele predictive care estimează timpul de finalizare al proiectelor, ajutând organizaţiile să planifice mai bine.
De asemenea, se pot semnala creşteri de până la 42% în programare - prin generare de cod, şi chiar de 62% în zona de testare - mai specific în detectarea şi repararea automată a bug-urilor şi vulnerabilităţilor.
Realizatorii studiului subliniază, totodată, că, în ciuda rezultatelor pozitive, inteligenţa artificială generativă nu poate înlocui oamenii, dar că aceasta poate reduce volumul de muncă, astfel încât specialiştii să se poată concentra pe sarcini mai complexe şi mai creative.
În acest context, GenAI poate duce la creşterea productivităţii echipelor de dezvoltare cu 45%, în medie, iar utilizarea acestei tehnologii în implementarea sarcinilor de muncă ar putea reduce cu până la 31% a timpului necesar finalizării acestora.
Studiul SoftServe a fost realizat pe un eşantion de peste 1.000 de angajaţi ai companiei, din şapte ţări, cu diferite roluri în proiecte, dar şi experienţă diversă cu multiple tehnologii. Participanţii au fost împărţiţi în mai multe grupuri în funcţie de criterii, precum specializare, rol, tehnologie şi nivel.
Grupul experimental a avut acces la chatbotul ChatGPT, lansat de OpenAI, modelele 3. 5 şi 4.0, în timp ce grupul de control nu a avut acces la chatbot. Acest lucru a permis o comparaţie directă a impactului utilizării inteligenţei artificiale generative asupra productivităţii şi a vitezei de finalizare a sarcinilor.
SoftServe este o companie globală de IT, care oferă servicii de dezvoltare software şi consultanţă prin cele peste 50 de birouri deschise în întreaga lume. Printre clienţii companiei se află: IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies etc.
Compania de tehnologie a anunţat, recent, crearea Generative AI Lab, o direcţie de cercetare separată în cadrul căreia compania va experimenta şi va crea noi soluţii tehnologice bazate pe inteligenţa artificială generativă.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3183 / 18458 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...