ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Venituri şi bază de clienţi în creştere pentru Digi Communications N.V., în primele trei luni din 2024

15 Mai 2024   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, în T1 2024, Digi Communications a înregistrat o majorare anuală a portofoliului de servicii de 14,3%, la aproape 25 de milioane de RGU (unitate generatoare de venit, n.r.) în România, Spania şi Italia.

 
 
Digi Communications N.V., compania-mamă a RCS & RDS, a înregistrat venituri şi alte câştiguri consolidate de aproape 447 milioane de euro, în trimestrul I al acestui an, în creştere cu 12% faţă de primele trei luni din 2023, reiese din rezultatele financiare ale companiei, publicate miercuri.

De asemenea, EBITDA ajustată (fără impactul IFRS 16) a fost în valoare de 139,9 milioane de euro, echivalentul unei creşteri de 23,4%, şi pe fondul extinderii bazei de clienţi în România, Spania şi Italia.

Potrivit sursei citate, în T1 2024, Digi Communications a înregistrat o majorare anuală a portofoliului de servicii de 14,3%, la aproape 25 de milioane de RGU (unitate generatoare de venit, n.r.) în România, Spania şi Italia.


Din portofoliul general, Divizia de telefonie mobilă a companiei furnizează cele mai multe RGU din cadrul grupului, reprezentând 46,4% din total pe cele trei pieţe. Astfel, în perioada analizată, segmentul de telefonie mobilă a înregistrat o creştere a RGU la 11,5 milioane, o majorare de 19,5%.

În România, pe acelaşi segment s-a consemnat un număr de şase milioane de RGU, în T1 2024, o evoluţie de 16,3% faţă de T1 din anul anterior.

De asemenea, serviciile de internet fix au crescut cu 7,8%, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce serviciile de televiziune cu plată (cablu şi satelit) au înregistrat un salt de 3,8%, până la 5,7 milioane de RGU.

Coroborat cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piaţa din România s-a ridicat la 17,3 milioane de clienţi, la sfârşitul lui T1 2024, o creştere de 8,5% în comparaţie cu anul precedent.

Operaţiunile din Spania au continuat să înregistreze o creştere semnificativă în T1 2024, numărul de utilizatori de servicii fixe, internet şi telefonie mobilă crescând cu 31,5%, la şapte milioane de RGU. Şi numărul utilizatorilor de telefonie mobilă s-a majorat cu 23,6%, până la cinci milioane de RGU, în timp ce portofoliul de utilizatori ai serviciilor de internet fix a crescut cu 56,7%, la 1,5 milioane.

Conform datelor companiei, în Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a consemnat o creştere de 18,2% faţă de anul precedent, şi a atins 435.000 de RGU, la finele primelor trei luni din acest an.

"Privind în perspectivă, iniţiativele strategice ale Digi în Portugalia şi Belgia facilitează procesul ulterior de expansiune. Subsidiarele locale ale Digi se pregătesc să lanseze servicii comerciale pe aceste două pieţe în 2024. În aprilie 2024, Digi Spania a anunţat vânzarea reţelei sale de fibră optică de acces la domiciliu (FTTH) din 12 provincii către Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., administrată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners. Evaluată la o valoare de până la 750 de milioane de euro, această vânzare va îmbunătăţi lichidităţile Digi Spania şi va permite continuarea investiţiilor în extinderea reţelei. Tranzacţia, care cuprinde aproximativ 4,25 milioane de locuinţe, cu planuri de extindere la 6 milioane de locuinţe în termen de trei ani, aşteaptă autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice", se arată în comunicatul de presă al operatorului de telecomunicaţii.

Digi Communications N.V. este compania-mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS, liderul pieţei de televiziune cu plată şi servicii convergente de bandă largă din România, cu operaţiuni în Spania şi Italia şi cu prezenţă în Portugalia şi Belgia.

Compania este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 412 / 17296
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...