ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Venituri şi bază de clienţi în creştere pentru Digi Communications N.V., în primele trei luni din 2024

15 Mai 2024   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, în T1 2024, Digi Communications a înregistrat o majorare anuală a portofoliului de servicii de 14,3%, la aproape 25 de milioane de RGU (unitate generatoare de venit, n.r.) în România, Spania şi Italia.

 
 
Digi Communications N.V., compania-mamă a RCS & RDS, a înregistrat venituri şi alte câştiguri consolidate de aproape 447 milioane de euro, în trimestrul I al acestui an, în creştere cu 12% faţă de primele trei luni din 2023, reiese din rezultatele financiare ale companiei, publicate miercuri.

De asemenea, EBITDA ajustată (fără impactul IFRS 16) a fost în valoare de 139,9 milioane de euro, echivalentul unei creşteri de 23,4%, şi pe fondul extinderii bazei de clienţi în România, Spania şi Italia.

Potrivit sursei citate, în T1 2024, Digi Communications a înregistrat o majorare anuală a portofoliului de servicii de 14,3%, la aproape 25 de milioane de RGU (unitate generatoare de venit, n.r.) în România, Spania şi Italia.


Din portofoliul general, Divizia de telefonie mobilă a companiei furnizează cele mai multe RGU din cadrul grupului, reprezentând 46,4% din total pe cele trei pieţe. Astfel, în perioada analizată, segmentul de telefonie mobilă a înregistrat o creştere a RGU la 11,5 milioane, o majorare de 19,5%.

În România, pe acelaşi segment s-a consemnat un număr de şase milioane de RGU, în T1 2024, o evoluţie de 16,3% faţă de T1 din anul anterior.

De asemenea, serviciile de internet fix au crescut cu 7,8%, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce serviciile de televiziune cu plată (cablu şi satelit) au înregistrat un salt de 3,8%, până la 5,7 milioane de RGU.

Coroborat cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piaţa din România s-a ridicat la 17,3 milioane de clienţi, la sfârşitul lui T1 2024, o creştere de 8,5% în comparaţie cu anul precedent.

Operaţiunile din Spania au continuat să înregistreze o creştere semnificativă în T1 2024, numărul de utilizatori de servicii fixe, internet şi telefonie mobilă crescând cu 31,5%, la şapte milioane de RGU. Şi numărul utilizatorilor de telefonie mobilă s-a majorat cu 23,6%, până la cinci milioane de RGU, în timp ce portofoliul de utilizatori ai serviciilor de internet fix a crescut cu 56,7%, la 1,5 milioane.

Conform datelor companiei, în Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a consemnat o creştere de 18,2% faţă de anul precedent, şi a atins 435.000 de RGU, la finele primelor trei luni din acest an.

"Privind în perspectivă, iniţiativele strategice ale Digi în Portugalia şi Belgia facilitează procesul ulterior de expansiune. Subsidiarele locale ale Digi se pregătesc să lanseze servicii comerciale pe aceste două pieţe în 2024. În aprilie 2024, Digi Spania a anunţat vânzarea reţelei sale de fibră optică de acces la domiciliu (FTTH) din 12 provincii către Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., administrată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners. Evaluată la o valoare de până la 750 de milioane de euro, această vânzare va îmbunătăţi lichidităţile Digi Spania şi va permite continuarea investiţiilor în extinderea reţelei. Tranzacţia, care cuprinde aproximativ 4,25 milioane de locuinţe, cu planuri de extindere la 6 milioane de locuinţe în termen de trei ani, aşteaptă autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice", se arată în comunicatul de presă al operatorului de telecomunicaţii.

Digi Communications N.V. este compania-mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS, liderul pieţei de televiziune cu plată şi servicii convergente de bandă largă din România, cu operaţiuni în Spania şi Italia şi cu prezenţă în Portugalia şi Belgia.

Compania este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 22 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...