ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Venituri şi bază de clienţi în creştere pentru Digi Communications N.V., în primele trei luni din 2024

15 Mai 2024   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, în T1 2024, Digi Communications a înregistrat o majorare anuală a portofoliului de servicii de 14,3%, la aproape 25 de milioane de RGU (unitate generatoare de venit, n.r.) în România, Spania şi Italia.

 
 
Digi Communications N.V., compania-mamă a RCS & RDS, a înregistrat venituri şi alte câştiguri consolidate de aproape 447 milioane de euro, în trimestrul I al acestui an, în creştere cu 12% faţă de primele trei luni din 2023, reiese din rezultatele financiare ale companiei, publicate miercuri.

De asemenea, EBITDA ajustată (fără impactul IFRS 16) a fost în valoare de 139,9 milioane de euro, echivalentul unei creşteri de 23,4%, şi pe fondul extinderii bazei de clienţi în România, Spania şi Italia.

Potrivit sursei citate, în T1 2024, Digi Communications a înregistrat o majorare anuală a portofoliului de servicii de 14,3%, la aproape 25 de milioane de RGU (unitate generatoare de venit, n.r.) în România, Spania şi Italia.


Din portofoliul general, Divizia de telefonie mobilă a companiei furnizează cele mai multe RGU din cadrul grupului, reprezentând 46,4% din total pe cele trei pieţe. Astfel, în perioada analizată, segmentul de telefonie mobilă a înregistrat o creştere a RGU la 11,5 milioane, o majorare de 19,5%.

În România, pe acelaşi segment s-a consemnat un număr de şase milioane de RGU, în T1 2024, o evoluţie de 16,3% faţă de T1 din anul anterior.

De asemenea, serviciile de internet fix au crescut cu 7,8%, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce serviciile de televiziune cu plată (cablu şi satelit) au înregistrat un salt de 3,8%, până la 5,7 milioane de RGU.

Coroborat cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piaţa din România s-a ridicat la 17,3 milioane de clienţi, la sfârşitul lui T1 2024, o creştere de 8,5% în comparaţie cu anul precedent.

Operaţiunile din Spania au continuat să înregistreze o creştere semnificativă în T1 2024, numărul de utilizatori de servicii fixe, internet şi telefonie mobilă crescând cu 31,5%, la şapte milioane de RGU. Şi numărul utilizatorilor de telefonie mobilă s-a majorat cu 23,6%, până la cinci milioane de RGU, în timp ce portofoliul de utilizatori ai serviciilor de internet fix a crescut cu 56,7%, la 1,5 milioane.

Conform datelor companiei, în Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a consemnat o creştere de 18,2% faţă de anul precedent, şi a atins 435.000 de RGU, la finele primelor trei luni din acest an.

"Privind în perspectivă, iniţiativele strategice ale Digi în Portugalia şi Belgia facilitează procesul ulterior de expansiune. Subsidiarele locale ale Digi se pregătesc să lanseze servicii comerciale pe aceste două pieţe în 2024. În aprilie 2024, Digi Spania a anunţat vânzarea reţelei sale de fibră optică de acces la domiciliu (FTTH) din 12 provincii către Sota Investments Spain OpCo, S.L.U., administrată de un consorţiu format din Macquarie Capital, abrdn şi Arjun Infrastructure Partners. Evaluată la o valoare de până la 750 de milioane de euro, această vânzare va îmbunătăţi lichidităţile Digi Spania şi va permite continuarea investiţiilor în extinderea reţelei. Tranzacţia, care cuprinde aproximativ 4,25 milioane de locuinţe, cu planuri de extindere la 6 milioane de locuinţe în termen de trei ani, aşteaptă autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice", se arată în comunicatul de presă al operatorului de telecomunicaţii.

Digi Communications N.V. este compania-mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS, liderul pieţei de televiziune cu plată şi servicii convergente de bandă largă din România, cu operaţiuni în Spania şi Italia şi cu prezenţă în Portugalia şi Belgia.

Compania este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1562 / 18445
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...