VIG, prime brute subscrise de 7, 9 miliarde de euro în S1; profit înainte de impozitare, 481 milioane de euro
28 August 2024
AgerpresPrimele au crescut nu numai pe toate pieţele, ci şi pe toate liniile de business.
Vienna Insurance Group a obţinut în primul semestru din acest an prime brute subscrise de 7,9 miliarde de euro, în creştere cu 7,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul înainte de impozitare a urcat la 481 milioane de euro, mai mare cu 3,9%, conform unui comunicat al companiei de asigurări.
"Rezultatele obţinute de VIG în prima jumătate a anului 2024 demonstrează o creştere puternică pe toate pieţele grupului şi pe toate liniile de business. Datorită acestei evoluţii excelente, confirmăm perspectivele pozitive pentru exerciţiul financiar 2024, cu un profit solid înainte de impozitare, la limita superioară a intervalului planificat de 825 milioane de euro, până la 875 milioane de euro", explică Hartwig Loger, director general al Vienna Insurance Group, citat în comunicat.
"Rezultatele obţinute de VIG în prima jumătate a anului 2024 demonstrează o creştere puternică pe toate pieţele grupului şi pe toate liniile de business. Datorită acestei evoluţii excelente, confirmăm perspectivele pozitive pentru exerciţiul financiar 2024, cu un profit solid înainte de impozitare, la limita superioară a intervalului planificat de 825 milioane de euro, până la 875 milioane de euro", explică Hartwig Loger, director general al Vienna Insurance Group, citat în comunicat.
În prima jumătate a anului 2024, volumul total al primelor brute subscrise a crescut cu 7,9% faţă de anul precedent, la 7,886 miliarde de euro. Primele au crescut nu numai pe toate pieţele, ci şi pe toate liniile de business. O creştere semnificativă a primelor s-a înregistrat pe segmentul Pieţelor Speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein şi Turcia), cu un avans de 32,0%, în regiunea ECE extinsă (Albania inclusiv Kosovo, Ţările Baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia şi Ucraina) cu o creştere de 11,5%, şi în Austria, cu o creştere a primelor de 6,5%.
Veniturile din asigurări au crescut la 5,919 miliarde de euro (+10,0%), în principal datorită creşterii pe segmentul asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi.
S-au înregistrat creşteri pe toate pieţele, cu evoluţii semnificative pe segmentul Pieţelor Speciale (+21,5%), în Regiunea ECE extinsă (+14,5%), Polonia (+14,0%) şi Austria (+6,5%). În special Turcia creşte pe segmentul Pieţe Speciale, în timp ce România, Slovacia, Ţările Baltice, Bulgaria şi Ungaria cresc în regiunea ECE extinsă.
Profitul înainte de impozitare s-a majorat la 481 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024, această creştere de 3,9% fiind atribuită în principal Austriei, Poloniei şi Regiunii ECE extinsă. În Austria, această majorare a profitului este în primul rând rezultatul creşterii veniturilor. În Polonia, această creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se datorează în principal unui volum semnificativ mai mare obţinut din asigurările generale şi profitabilităţii sporite pe segmentul asigurărilor de viaţă. În Regiunea ECE extinsă, această creştere este generată în principal din performanţa foarte bună a companiilor de asigurări VIG din România şi din rata combinată îmbunătăţită din statele baltice. Rentabilitatea anualizată a capitalului propriu la nivel operaţional s-a îmbunătăţit la 16,2% (15,1% la sfârşitul anului 2023).
Rata combinată netă pentru primele şase luni din 2024 s-a îmbunătăţit la 93,3% (prima jumătate a anului 2023: 94,0%), în principal datorită evoluţiei pozitive a ratei daunelor.
Situate la aproximativ 123 milioane de euro brut, daunele legate de fenomenele meteo nefavorabile înregistrate în prima jumătate a anului 2024 au fost cu mult sub cele înregistrate anul precedent (aproximativ 256 milioane de euro). După reasigurare, VIG a reţinut o sumă de aproximativ 112 milioane de euro.
Marja de servicii contractuale (CSM), cuprinzând în principal asigurări de viaţă şi de sănătate pe termen lung, a însumat 5,633 miliarde de euro (-2,8%) la 30 iunie 2024. Noua linie de business reprezentată de CSM în asigurări de viaţă şi sănătate se ridică la 216 milioane de euro, cu o marjă de creştere de 9,8%.
La sfârşitul primului semestru al anului 2024, rata de solvabilitate a Grupului rămâne la un nivel foarte ridicat, de 265% (inclusiv măsurile tranzitorii), demonstrând capitalizarea extraordinar de puternică a VIG.
La 30 iunie 2024, portofoliul total de investiţii de capital se ridica la 43,1 miliarde de euro (42,6 miliarde de euro la sfârşitul anului 2023). Această creştere de 1,1% se datorează în special creşterii numerarului şi echivalentelor de numerar, care la rândul lor sunt în principal rezultatul fluxului pozitiv de numerar din activităţile de exploatare şi investiţii.
Vienna Insurance Group menţionează că a reuşit să gestioneze foarte bine până acum impactul provocărilor mediului geopolitic şi macroeconomic şi continuă să se concentreze pe factorii de succes - continuitate, stabilitate şi diversitate. Conducerea VIG confirmă perspectivele pozitive pentru exerciţiul financiar 2024, în pofida mediului volatil şi, pe baza evoluţiilor excelente înregistrate în prima jumătate a anului,
se aşteaptă ca profitul înainte de impozitare să se situeze la limita superioară a intervalului planificat de 825 milioane de euro până la 875 milioane de euro.
Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Circa 30.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 32 de milioane de clienţi. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenţii internaţionale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală şi de Est.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 765 / 18203 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...