ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alior Bank si Patria Bank anunta semnarea unui contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale in valoare de 97 milioane lei

21 Iunie 2024   |   BizLawyer

Portofoliul subiect al tranzactiei include aproximativ 4.000 de clienti persoane fizice si este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate in lei.

 
 
Alior Bank S.A., prin sucursala sa din Romania, Alior Bank S.A. Varsovia – Sucursala Bucuresti, in calitate de cedent, si Patria Bank S.A., in calitate de cesionar, anunta ca in data de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale in valoare de 97 de milioane lei in sold la 30 aprilie 2024.

Portofoliul subiect al tranzactiei include aproximativ 4.000 de clienti persoane fizice si este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate in lei. Tranzactia este estimata a se implementa in septembrie 2024, contribuind la cresterea portofoliului de credite de consum si a numarului de clienti persoane fizice ai Patria Bank.

Fiecare etapa a procesului operational de tranzitie a fost atent analizata si toate fluxurile sunt pregatite sa asigure clientilor o experienta de transfer facila si prietenoasa. De asemenea, pe toata durata tranzitiei, echipa Patria Bank va fi alaturi de fiecare client si se va concentra pe imbunatatirea satisfactiei acestora prin acordarea de oferte si pachete comerciale dedicate. Integrarea clientilor preluati se va face online prin platforma digitala de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin reteaua de unitati teritoriale si prin suportul acordat de echipa din Call Center-ul Patria Bank.


“Aceasta achizitie reprezinta un pas important in planurile de dezvoltare ale Patria Bank si, impreuna cu cresterea organica a bancii, aduce o contributie la consolidarea profitabilitatii acesteia. Tranzactia ne ofera oportunitatea de a dezvolta si diversifica activitatea bancii impreuna cu noii clienti. Dupa preluarea acestora, Patria Bank intentioneaza sa ii fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse si servicii din portofoliul sau destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipoteca, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent si depozite la termen. Astfel, oferim solutii financiare adaptate nevoilor fiecarui client, promovand o relatie de incredere si parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea, Director General al Patria Bank.

“Alior Bank a luat o decizie strategica de vanzare a portofoliului de credite de consum in Romania. Ne-am pregatit pentru aceasta tranzactie cu mult timp inainte. Suntem fericiti ca Patria Bank a devenit partenerul nostru pentru ca este o banca romaneasca reputabila ce ofera clientilor sai un pachet complet de produse bancare si care are planuri amibitioase de dezvoltare in aceasta zona. Vom face tot posibilul sa ne asiguram ca tranzactia se deruleaza usor pentru clientii nostri si ca acestia pot folosi in avantajul propriu, in mod rapid si eficient, gama larga de produse si servicii a Patria Bank, impreuna cu reteaua teritoriala a bancii.”, a declarat Anca Andrei, Director General, Alior Bank S.A. Varsovia, Sucursala Bucuresti.

Patria Bank va continua sa investeasca in dezvoltarea serviciilor si produselor sale pentru a raspunde in mod eficient cerintelor si asteptarilor clientilor. Aceasta achizitie, alaturi de campaniile dedicate pentru produse destinate clientelei persoane fizice, subliniaza angajamentul bancii de crestere si de consolidare a profitabilitatii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6 / 8077
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
Creștere constantă în practica de Litigii de la GNP, prin preluarea unor proiecte ale clienților existenți sau atragerea unor clienți noi, inclusiv ca urmare a expunerii dobândite prin aderarea la o alianță internațională | Octavian Adam, Partener coordonator al practicii: “Procentul ridicat al dosarelor complexe este consecința domeniilor în care societatea noastră de avocatură activează cu preponderență și de noutatea problematicilor supuse controlului instanțelor”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Insolvency | Litigation
CMS asistă Alcedo cu privire la achiziția Naturevo. Echipa, condusă de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Counsel)
CMS asistă Alior Bank la vânzarea unui portofoliu de credite performante de retail de aproximativ 97 milioane RON. Echipa de avocați a fost coordonată de Rodica Manea (Partener)
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...