Altex România achiziţionează Brico Depot pentru 70 de milioane de euro
18 Decembrie 2024
AgerpresReprezentanţii Kingfisher au menţionat că, pe durata perioadei de tranziţie, Brico Depot România îşi va desfăşura activitatea în mod obişnuit, asigurând stabilitate pentru angajaţi, clienţi şi parteneri.
Grupul Kingfisher plc, companie internaţională de bricolaj, a anunţat vânzarea Brico Depot România către Altex România, pentru o valoare a companiei de 70 milioane de euro.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis miercuri AGERPRES, achiziţia include întreaga reţea Brico Depot, formată din 31 de magazine în 24 de oraşe, operaţiunile de distribuţie, precum şi sediul central din Bucureşti.
"Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării din partea instituţiilor de reglementare din România şi este estimată a se finaliza în prima jumătate a anului 2025", se precizează în comunicat.
Reprezentanţii Kingfisher au menţionat că, pe durata perioadei de tranziţie, Brico Depot România îşi va desfăşura activitatea în mod obişnuit, asigurând stabilitate pentru angajaţi, clienţi şi parteneri.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis miercuri AGERPRES, achiziţia include întreaga reţea Brico Depot, formată din 31 de magazine în 24 de oraşe, operaţiunile de distribuţie, precum şi sediul central din Bucureşti.
"Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării din partea instituţiilor de reglementare din România şi este estimată a se finaliza în prima jumătate a anului 2025", se precizează în comunicat.
Reprezentanţii Kingfisher au menţionat că, pe durata perioadei de tranziţie, Brico Depot România îşi va desfăşura activitatea în mod obişnuit, asigurând stabilitate pentru angajaţi, clienţi şi parteneri.
Altex este lider pe piaţa de retail din România, cu peste 130 de magazine la nivel naţional. În cele peste trei decenii de la înfiinţare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare în liderul pieţei de produse electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia din România.
Kingfisher plc este o companie internaţională din domeniul bricolajului, cu peste 1.900 de magazine şi o echipă cu peste 78.000 de angajaţi. Compania operează în opt ţări din Europa, sub branduri de retail precum: Screwfix, B&Q, Castorama, Brico Depot, TradePoint şi Koctaş.
Brico Depot România este un jucător important pe piaţa de bricolaj şi amenajări pentru locuinţe, cu o reţea naţională formată din 31 de magazine în 24 de oraşe şi o echipă de peste 2.000 de angajaţi.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 5 / 8433 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SARMIS Capital achiziționează Total Technologies. bpv Grigorescu Ștefănică, alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de Iulia Dragomir (Partener)
ATM Ventures preia 30% din Meridian Taxi. Două case de avocați, în tranzacție
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
CJUE pronunță o hotărâre de referință care aduce clarificări importante privind dreptul de deducere a TVA pentru serviciile intragrup. Avocații D&B David și Baias, în prim plan
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Client Choice by Lexology | Patru avocați din România au primit recunoaștere anul acesta și au fost incluși în categoria Global Elite Thought Leader. Georgiana Bădescu (partener Schoenherr) și Luminița Popa (fondator Popa Legal), printre profesioniștii români recomandați de clienți pentru serviciile ireproșabile și calitatea asistenței oferite
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Irina Stănică, absolventă „Magna cum Laude” a Facultății de Drept și coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii de la Toncescu și Asociații - KPMG Legal, promovată recent pe poziția de Partener: ”Evoluția unui avocat depinde de un echilibru între talent, muncă și capacitatea de adaptare la schimbare. Consider că un comportament etic, împreună cu competența tehnică și relațiile interpersonale, fac ca un avocat să facă un pas în față într-un mediu competitiv”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...