ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CBRE preia administrarea clădirilor de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, dezvoltate de Skanska

09 Noiembrie 2020   |   BizLawyer

Cele două proiecte totalizează 38.000 mp şi cresc portofoliul administrat de CBRE în România la aproximativ 840.000 mp de spaţii de birouri şi centre comerciale, consolidând poziţia companiei de lider pe segmentul de property management.

 
 
Compania de consultanţă imobiliară CBRE a fost desemnată de către dezvoltatorul Skanska să asigure servicii de property management pentru clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, amplasate în zona de centru-vest a Bucureştiului, potrivit unui comunicat al companiilor, remis, luni, AGERPRES.

Cele două proiecte totalizează 38.000 mp şi cresc portofoliul administrat de CBRE în România la aproximativ 840.000 mp de spaţii de birouri şi centre comerciale, consolidând poziţia companiei de lider pe segmentul de property management.

Clădirile Campus 6.2 şi Campus 6.3 au printre chiriaşi companii de top din domeniile financiar, IT şi leisure, precum Societe Generale, Microsoft şi World Class. Campus 6 a fost gândit ca un complex de birouri destinat comunităţii tech, în care să îşi poată desfăşura activitatea şi socializa laolaltă oameni creativi, curioşi şi îndrăzneţi. Campus 6.3 a fost livrată în luna octombrie a acestui an, iar Campus 6.2 urmează să fie livrată in primul trimestru din 2021.


"Standardele ridicate care definesc proiectele din portofoliul Skanska şi sunt un etalon în industrie stau la baza Campus 6.2 şi 6.3. Pentru noi, confortul utilizatorilor clădirilor şi siguranţa lor sunt prioritare, iar o recunoaştere a eforturilor noastre în această direcţie o reprezintă precertificarea WELL Silver pentru Campus 6.2 şi 6.3 şi totodată certificarea lor cu WELL Health-Safety Rating, care este în curs - ambele fiind premiere în România. CBRE, care mai administrează şi alte clădiri livrate de noi, a demonstrat că împărtăşeşte aceste valori, drept urmare pasul făcut astăzi este unul natural. Continuăm, împreună cu partenerii şi clienţii noştri, să susţinem activ crearea şi dezvoltarea de comunităţi durabile, adaptate la noua realitate", a declarat Anne-Marie Diaconu, Leasing & Asset Director Skanska Property România.

Alături de cele două clădiri menţionate, din proiectul Campus 6 face parte şi clădirea Campus 6.1, finalizată şi administrată, de asemenea, de CBRE. La finalizare, complexul Campus 6 va cuprinde patru clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 81.000 mp.

"Am observat în ultimele luni cât de importantă este comunitatea din care facem parte, toate studiile demonstrând că lipsa socializării între colegii este principalul aspect care ne lipseşte atunci când lucrăm de acasă. Angajaţii au aşteptări tot mai mari legate de biroul în care lucrează, de la măsurile de sănătate şi siguranţă până la atmosfera creată în clădiri. Încrederea acordată de Skanska ne motivează să continuăm dezvoltarea comunităţii din cadrul proiectului Campus 6, care devine treptat o destinaţie pentru peste 5.000 de oameni", a declarat Valeriu Toma, Deputy Head of Property Management, CBRE România.

Potrivit comunicatului, în calitate de lider pe piaţa administrării spaţiilor de birouri, CBRE continuă implementarea celor mai înalte standarde de siguranţă, astfel încât sa asigure un climat optim pentru reîntoarcerea oamenilor la birou. Printre aceste măsuri se numără redefinirea zonelor comune şi deservirea acestora prin crearea de coridoare de circulaţie libere, măsuri specifice de sănătate şi siguranţă, cum ar fi filtre UV, huse pentru mânerele uşilor, protecţii pentru butoanele din lifturi, operaţiuni HVAC (climatizare) şi ventilaţie naturală.

În România, departamentul de administrare a proprietăţilor al CBRE a fost înfiinţat la finele anului 2013, iar în prezent totalizează aproximativ 840.000 mp desfăşuraţi în 8 oraşe importante, printre care se numără clădirile de birouri Campus 6.1, Timpuri Noi Square, AFI Victoriei Plaza (anterior Aviatorilor 8), AFI Park Floreasca (anterior Floreasca Business Park), AFI Lakeview, Green Gate, Victoria Park, ONE Tower şi centre comerciale precum Sun Plaza Bucureşti, VIVO! Cluj-Napoca, VIVO! Constanţa, Shopping City Suceava.

În afara departamentului din România, CBRE se bazează pe sprijinul a numeroşi specialişti în administrarea proprietăţilor din filialele companiei situate în regiunea Europei Centrale şi de Est. În prezent, CBRE administrează la nivelul Europei Centrale şi de Est o suprafaţă totală de 7,5 milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri, centre comerciale şi spaţii industriale.

Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare şi construcţii din Europa. În afara ţărilor nordice, compania derulează activităţi în construcţia de clădiri şi construcţii civile în Polonia, Cehia, Slovacia şi Regatul Unit. Skanska dezvoltă proprietăţi comerciale pe anumite pieţe de locuinţe din Polonia, Republica Cehă, România şi Ungaria, iar dezvoltarea în domeniul rezidenţial este activă în Polonia, Republica Cehă şi în Marea Britanie folosind conceptul BoKlok. În 2019, Skanska a avut vânzări de 33 miliarde SEK şi aproximativ 11.700 de angajaţi în operaţiunile sale europene în afara ţărilor nordice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5093 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...