ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CITR: Reorganizarea Oncos Grup arată că managementul de criză nu exclude expansiunea. Restructurarea redă echilibrul în momentele de cumpănă

22 Iunie 2020   |   BizLawyer

În primul semestru al acestui an, Oncos Grup, cu ghidajul CITR, a înregistrat o creștere de 40% a cifrei de afaceri, deschizând peste 50 de noi locuri de muncă.

 
 
Ponderea companiilor a căror activitate s-a restrâns cu mai mult de 25% pe timp de pandemie a crescut de la 33% în martie, la 45% în aprilie 2020, iar rata închiderilor de activitate s-a majorat la 13,8% în aprilie, arată cel mai recent studiu INSSE privind impactul covid-19 asupra mediului economic.  Nu e și cazul Oncos Grup, care în procedura de reorganizare a insolvenței coordonată de CITR și BDO Business Restructuring, își continuă expansiunea lanțului de magazine într-un moment de mare instabilitate pentru economie și implicit pentru businessuri.


În primul semestru al acestui an, Oncos Grup, cu ghidajul CITR, a înregistrat o creștere de 40% a cifrei de afaceri, deschizând peste 50 de noi locuri de muncă. Reziliența Oncos în fața crizei nu înseamnă că businessul a fost imun la șocul pandemiei. Compania a fost nevoită să-și ajusteze activitatea din sectorul HoReCa, demers finalizat cu succes și consolidat prin dezvoltarea adiacentă de noi linii de produse destinate vânzării directe, atât pe zona preparatelor din carne de pui cât și pe panificație.

„Oncos Grup a avut una dintre cele mai spectaculoase evoluții pe parcursul procedurii de insolvență, dovedind curaj și determinare pentru depășirea dificultăților, dar și abilitatea de a gestiona obstacolele ridicate de criza economică pe care o traversăm. Sprijinul nostru pe parcursul procedurii s-a materializat într-o restructurare financiară și operațională care a pus noi baze în relația Oncos Grup cu partenerii. Ne bucurăm să facem echipă cu astfel de antreprenori dedicați pentru salvarea valorii din business, mai ales atunci când provocările cresc”, subliniază Mariana Boiciuc, Senior Partner CITR.

Susținerea și ghidajul oferit de aflarea sub protecția procedurii și prezența administratorului judiciar pe tot parcursul procesului de restructurare ajută compania să depășească lin obstacolele și crizele precum cea prin care trecem. Grupul Oncos își păstrează ambițiile de dezvoltare pentru 2020 și își propune, alături de CITR, ca până la finalul anului să ajungă la o rețea proprie de 75 de magazine în Transilvania, toate cu produse locale. Recent, compania a inaugurat magazinul cu numărul 56 și face demersuri pentru următorul.

Rezistența Oncos la criză arată că insolvența e până la urmă un mecanism de protecție pentru companiile în dificultate, care le pune o perioadă la adăpost de schimbările aduse de un mediu economic incert sau instabil, când acestea nu mai dispun de lichiditate pentru a-și plăti datoriile. Studiile CITR arată că odată accesată procedura, 92% dintre antreprenori îi înțeleg beneficiile, și 73% dintre antreprenori au arătat că au devenit manageri mai buni și mai adaptabili ca urmare a experienței insolvenței.

Redresarea pe baza unui plan strategic de restructurare rămâne cea mai viabilă opțiune pentru companiile românești afectate de pandemia de coronavirus. Alături de insolvență, concordatul preventiv și accesarea OG6 rămân două dintre variantele prin care businessurile se pot pune pe picioare. Recomandat la nivel european, concordatul preventiv încurajează continuarea activității companiei și rambursarea datoriilor prin intermediul negocierii cu creditorii și a implementării unui plan de restructurare. Adresată companiilor cu dificultăți financiare, cu datorii la bugetul de stat, OG 6/2019 permite restructurarea obligațiilor bugetare prin întocmirea unui plan de restructurare și a unui test ce analizează gradul de recuperare al creditorului bugetar.

Înființat în 1991 la Cluj și cu peste 800 de angajați astăzi, Grupul Oncos este recunoscut ca fiind cel de-al 43-lea angajator din România ca mărime și ca dinamică, al 10-lea în topul producătorilor români de carne de pasare, și prezent în top 100 companii cu capital integral romanesc. Grupul Oncos este format abator, fabrică de pâine, ferme de creștere a puilor, un depozit și rețea proprie de magazine, producând anual peste 7 milioane de pui în fermele proprii din Transilvania, zeci de mii de clienți calcându-le zilnic pragul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5849 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...