ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Compania germană Hengst a deschis la Balş o fabrică de filtre pentru echipamente de curăţare; investiţie de 8 milioane de euro

15 Mai 2024   |   Agerpres

Noua fabrică este o investiţie care aduce atât sustenabilitate activităţii economice din Balş cât şi noi locuri de muncă, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

 
 
Compania Hengst a deschis miercuri, în oraşul Balş, în prezenţa ministrului Economiei, Radu Oprea, o fabrică pentru filtre destinate echipamentelor de curăţare şi scule electrice, noua unitate în care s-au investit 8 milioane de euro urmând să aibă până la finalul anului 100 de angajaţi şi apoi să ajungă la 500 de angajaţi, conform unui plan de creştere graduală pentru următorii cinci ani, potrivit reprezentanţilor firmei.

Noua fabrică este o investiţie care aduce atât sustenabilitate activităţii economice din Balş cât şi noi locuri de muncă, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

"Suntem astăzi, aici, la inaugurarea unei investiţii importante pentru oraşul Balş. Acum patru ani de zile, când Cătălin Rotea şi-a preluat mandatul de primar al oraşului Balş, şi-a propus ca proiectele lui să devină realitate şi şi-a mai propus ca Balşul să devină un mediu propice marilor investiţii. Iată că majoritatea proiectelor lui au devenit realitate, iar mediul propice a fost creat şi în urma acestor lucruri este a doua mare investiţie care duce la crearea de noi locuri de muncă la Balş. O investiţie importantă, care pe lângă locuri de muncă şi o sustenabilitate a activităţii economice şi a plus valorii în oraşul Balş, mai produce un lucru: încredere în administraţia publică locală şi judeţeană că putem fi un partener de încredere şi de dialog în realizarea marilor investiţii în oraşul Balş şi în judeţul Olt. Îi felicit pe cei de la Hengst că au ales oraşul Balş şi judeţul Olt pentru această investiţie şi îi asigur de sprijinul şi susţinerea noastră în toate acţiunile pe care le vor întreprinde, care înseamnă dezvoltarea durabilă a comunităţii noastre", a spus Marius Oprescu.


Primarului oraşului Balş, Cătălin Rotea, a arătat că administraţia locală urmăreşte să atragă investitori şi acordă facilităţi fiscale.

"Este o zi foarte mare, o zi importantă pentru Balş, asistăm astăzi la inaugurarea unei capacităţi de producţie a uneia dintre cele mai renumite şi mai puternice companii din Europa, Hengst Filtration. Este un lucru de care oraşul nostru avea nevoie. Este un semn că oraşul este pe o cale normală a dezvoltării şi în acelaşi timp este o dovadă că eu mă ţin de cuvânt pentru că principala mea promisiune făcută acum patru ani a fost că voi acorda sprijinul tuturor care vor să vină la Balş pentru a crea noi locuri de muncă.(...) Am acordat facilităţi fiscale, am rezolvat, într-un termen aproape record pentru birocraţia românească, problemele juridice ale terenurilor şi am încercat să răspundem cu celeritate la tot ceea ce ne-au solicitat de natură juridică şi administrativă", a declarat primarul Cătălin Rotea.

Compania de producere a filtrelor a investit la Balş aproximativ opt milioane de euro, potrivit lui Christopher Heine, CEO al Hengst.

"Am găsit o hală de producţie excelentă în Balş, pe care am reuşit să o adaptăm rapid la nevoile noastre. Ne aşteptăm să avem mai multă flexibilitate în producţie la Balş, în special pentru produsele în cantităţi mai mici. Prin urmare, Balş este un alt exemplu al transformării noastre de la un furnizor automotive la un specialist în filtrare în mai multe domenii", a declarat Christopher Heine.

Fabrica de la Balş a companiei germane Hengst Filtration se întinde pe o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi şi va produce în principal filtre pentru sectorul uz casnic şi profesional, respectiv pentru aparate de curăţare şi scule electrice din sectorul privat şi profesional. Unitatea funcţionează în halele unei foste fabrici de componente de interior pentru auto ce a fost construită de IAC în 2012 şi a fost închisă la începutul anului 2020.

La inaugurarea fabricii Hengst au participat ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, precum şi parlamentari şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mediului de afaceri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...