ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Compania locală CON-A şi grupul Özaltin au depus oferte pentru construirea noului spital judeţean din Sibiu

30 Ianuarie 2023   |   Agerpres

Analiza ofertelor depuse de liderii celor două asocieri se va face într-un interval ce nu va depăşi 90 de zile, comisia de licitaţie fiind alcătuită din specialişti ai Consiliului Judeţean Sibiu şi din reprezentanţi ai firmei care a realizat proiectul tehnic şi ai celei de consultanţă.

 
 
Compania sibiană CON-A Operations şi grupul Özaltin din Turcia sunt liderii celor două asocieri de firme care au înaintat oferte pentru construirea şi echiparea medicală a noului spital clinic judeţean de urgenţă din municipiul Sibiu, investiţie pentru care încă nu există o finanţare asigurată, dar a fost evaluată la 449,15 milioane de euro + TVA, a anunţat Consiliul Judeţean (CJ) luni, printr-un comunicat de presă.

"Suntem singura administraţie judeţeană din România care are un proiect de spital nou în faza de analiză a ofertelor de construire şi echipare medicală. După stabilirea câştigătorului, contractul va fi semnat cu clauză suspensivă, urmând că lucrările să înceapă imediat după ce avem asigurată sursa de finanţare. Aceeaşi strategie am avut-o şi în cazul actualei extinderi a Aeroportului Internaţional Sibiu, care ne-a permis să fim cu un pas înainte, să accesăm toţi banii disponibili pe acest segment şi să demarăm rapid lucrările", a declarat preşedinte CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.


Potrivit sursei citate, "bugetul estimat Contractul de construire şi echipare medicală a Noului Spital Judeţean Sibiu este 449,15 milioane de Euro + TVA, pentru care Consiliul Judeţean Sibiu va solicita finanţare europeană prin Programul Operaţional Sănătate, cât şi accesarea unui împrumut guvernamental de la Banca Europeană pentru Investiţii".

Conform comunicatului CJ, în data de 27 ianuarie, la expirarea termenului-limită de depunere a ofertelor pentru construirea şi echiparea medicală a viitorului spital sibian, două asocieri de firme au depus documentaţiile prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). De la publicarea anunţului de licitaţie şi până în momentul depunerii de oferte, 50 de companii din România, Italia şi Turcia au solicitat detalii suplimentare privind documentaţia încărcată în SEAP, o parte dintre acestea regăsindu-se în rândul celor două asocieri formate, potrivit CJ Sibiu.

"CON-A Operations este liderul primei asocieri la care au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanţi sau subcontractori. Între acestea se află şi firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis şi Electro-Con Impex. (...) Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AŞ din Turcia este liderul celei de-a doua asocieri din care fac parte alte 33 de companii care au calitatea de ofertanţi sau de subontractori. 32 dintre acestea sunt din România şi una din Turcia", se precizează în comunicatul CJ Sibiu.

CON-A Operations, cel mai important antreprenor general din Transilvania, având sediul în comuna Şelimbăr de lângă Sibiu, este liderul primei asocieri la care au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanţi sau subcontractori. Între acestea se află şi firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis şi Electro-Con Impex.

În portofoliul Grupului CON-A, format în jurul firmei-mamă înfiinţată în 1990 de inginerul sibian Mircea Bulboacă, se află obiective de referinţă din domeniul medical (Spitalul Orăşenesc "Sf. Spiridon" Mioveni, extinderea Spitalului Judeţean Alba-Iulia, Centrul Medical Ares Cluj-Napoca, Centrul de cercetare şi producţie soluţii perfuzabile B. Braun din Sânandrei, Timiş) infrastructurii sportive (stadioanele din Sibiu, Craiova şi Târgu Jiu, Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj), business (Centrul de Afaceri Sibiu), turism (Hotel Ramada Sibiu), transport (terminalul Aeroportului Internaţional Sibiu), industrie (fabrici de componente în Sebeş, Jucu şi Blaj) şi comerţ (Centrul Comercial Coral Constanţa).

Özaltin are o activitate intensă în construcţia de clădiri publice, autostrăzi, baraje, în exploatări miniere, deţinând în acelaşi timp un lanţ hotelier în regiunea Antalya. Între cele mai mari construcţii realizate de Özaltin, se numără Centrul Medical din Isparta, Turcia, cu o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi şi 1.000 de paturi, precum şi un complex de aproape 30.000 de metri pătraţi, cu 202 apartamente rezidenţiale şi 2.500 de metri pătraţi de birouri, edificat în Minsk.

Analiza ofertelor depuse de liderii celor două asocieri se va face într-un interval ce nu va depăşi 90 de zile, comisia de licitaţie fiind alcătuită din specialişti ai Consiliului Judeţean Sibiu şi din reprezentanţi ai firmei care a realizat proiectul tehnic şi ai celei de consultanţă. În comisie va fi şi un reprezentant al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Investiţia vizează amenajarea unui spital cu patru corpuri de clădire, fiecare având cinci etaje, însumând 805 paturi destinate spitalizării continue pentru adulţi şi copii şi 90 de paturi spitalizării de zi. Proiectul este complex din punct de vedere al tehnologiilor medicale utilizate, are eficienţă energetică ridicată şi o infrastructură funcţională digitalizată. Suprafaţa desfăşurată a construcţiei este de 120.570 metri pătraţi, termenul de execuţie, predare şi recepţie fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1121 / 8115
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...