ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Delgaz Grid investeşte 20 mil. lei pentru modernizarea reţelei electrice în 8 localităţi din judeţul Suceava

07 Iulie 2021   |   Agerpres

Conform unui comunicat de presă al companiei de distribuţie, transmis miercuri AGERPRES, investiţiile vor fi realizate în localităţile Iaslovăţ, Botoşana, Cajvana, Volovăţ, Cornu Luncii, Drăguşeni, Brăieşti şi Horodniceni, unde vor fi modernizaţi 51 de kilometri de reţele electrice aeriene, 2.000 de branşamente vor fi înlocuite şi va fi realizată o nouă reţea de joasă tensiune, pe o lungime de 12,3 kilometri.

 
 
Opt localităţi din judeţul Suceava vor beneficia de o reţea electrică modernizată, ca urmare a unei investiţii de 20 de milioane de lei anunţată de Delgaz Grid.
 
Conform unui comunicat de presă al companiei de distribuţie, transmis miercuri AGERPRES, investiţiile vor fi realizate în localităţile Iaslovăţ, Botoşana, Cajvana, Volovăţ, Cornu Luncii, Drăguşeni, Brăieşti şi Horodniceni, unde vor fi modernizaţi 51 de kilometri de reţele electrice aeriene, 2.000 de branşamente vor fi înlocuite şi va fi realizată o nouă reţea de joasă tensiune, pe o lungime de 12,3 kilometri.
 
"În şapte din cele opt localităţi investiţiile au fost finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârşitul lunii iulie a.c. şi în localitatea Horodniceni. Lucrările derulate în cadrul acestor investiţii vor contribui la reducerea semnificativă a timpilor şi a duratei întreruperilor în alimentarea cu energie în cazul unor avarii în sistemul de distribuţie al energiei electrice în cele 8 localităţi ale jud. Suceava, numărul estimat al beneficiarilor fiind de circa 10.000", precizează compania.
 
Reprezentanţii Delgaz Grid notează că a bugetat în acest an investiţii de 612 milioane de lei (126 milioane de euro), prioritar pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Bugetul alocat investiţiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piaţa de energie din România.
 
Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).
 
De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3752 / 8262
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...