ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrica se asociază cu EsyaSoft Holding Ltd și îşi extinde portofoliul cu noi segmente de business

01 August 2024   |   Agerpres

Proiectul include dezvoltarea şi operarea unei infrastructuri pentru încărcarea autovehiculelor electrice.

 
 
Consiliul de Administraţie al companiei Electrica a aprobat în şedinţa de miercuri constituirea unei societăţi pe acţiuni (joint-venture) împreună cu EsyaSoft Holding Ltd., parte a grupului Internaţional Holding Company (IHC), a anunţat compania.

Conform sursei citate, aceasta va avea ca obiect de activitate producţia şi operarea de tehnologii avansate din domeniul energiei verzi, destinate pieţei naţionale şi europene.

"Prin intermediul noii societăţi, în care Electrica va deţine 25% din capitalul social, iar EsyaSoft 75%, vor fi construite unităţi de producţie pentru echipamente energetice verzi, precum soluţii de stocare şi digitalizare a reţelei de distribuţie a energiei electrice (contoare inteligente)", se menţionează în comunicat.


De asemenea, proiectul include dezvoltarea şi operarea unei infrastructuri pentru încărcarea autovehiculelor electrice.

Totodată, noile segmente de business vor răspunde cererii în creştere la nivel naţional şi european, vor genera noi locuri de muncă şi, în acelaşi timp, vor aduce beneficii directe şi indirecte tuturor activităţilor de bază ale Grupului Electrica.

"Pornind de la declaraţia noastră strategică - "Promisiunea inovaţiei: Modelarea unui viitor sustenabil" - şi în linie cu strategia naţională, acest parteneriat reprezintă un pas semnificativ spre atingerea obiectivelor asumate. Totodată, ne oferă ocazia de a ne poziţiona ca un jucător important în tranziţia către un sistem energetic mai sustenabil şi mai eficient, atât la nivel local, cât şi regional, un deziderat la care ţinem foarte mult. Aşa cum am menţionat şi la momentul lansării strategiei noastre, unele dintre principalele obiective sunt diversificarea serviciilor oferite şi explorarea oportunităţilor de creştere regională pentru a ne consolida poziţia pe piaţă. Una dintre oportunităţi s-a concretizat prin parteneriatul cu EsyaSoft, care ne va permite să aducem o nouă dimensiune activităţii Grupului Electrica, pentru România şi pentru noi toţi", a declarat Alexandru Chiriţă, CEO Electrica, citat în comunicat.

Capitalul social iniţial al societăţii nou înfiinţate va fi în valoare de 90.000 de lei, urmând ca cei doi acţionari să asigure ulterior finanţarea pentru dezvoltarea activităţii. Modalitatea de finanţare va fi reglementată printr-un acord între acţionari (Shareholders' Agreement - SHA), suma iniţială previzionată de către părţi fiind de 100 de milioane de euro, contribuţia celor doi acţionari fiind proporţională cu cota deţinută.

"Parteneriatul încheiat cu Electrica ne permite să aducem cele mai avansate tehnologii din domeniul energiei verzi în România şi să amplificăm angajamentul nostru pentru inovaţie şi sustenabilitate. Ne propunem să contribuim semnificativ la dezvoltarea unei infrastructuri energetice moderne şi eficiente, care va sprijini tranziţia către o economie verde şi va genera beneficii economice şi sociale pe termen lung. Suntem încrezători că această colaborare va aduce valoare adăugată ambelor părţi şi va consolida poziţia României ca jucător regional în sectorul energiei regenerabile", a declarat Bipin Chandra, CEO EsyaSoft Holding Ltd.

EsyaSoft Holding Ltd. este o filială a Internaţional Holding Company (IHC), Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, specializată în furnizarea de soluţii de modernizare şi automatizare a reţelei electrice prin tehnologii smartgrid, infrastructură avansată de contorizare, infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice, stocarea energiei, reţea de comunicaţii, IT, IoT şi soluţii avansate de analiză şi inteligenţă artificială pentru utilităţi de energie, gaz şi apă.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie, furnizare şi producţie a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,9 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5 / 8156
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...