eMAG, amendată în Ungaria cu 200 mil. forinți pentru practici comerciale neloiale. Platforma va plăti și despagubiri de 11,21 mil. E
14 Mai 2021
AGERPRESPreţurile reduse au fost aplicate doar ocazional şi pentru perioade de timp extrem de scurte. GVH a impus o amendă de 200 milioane de forinţi operatorilor platformei, Dante Internaţional şi Extreme Digital - eMAG Kft., care nu vor contesta în instanţă amenda.
Oficiul Concurenţei din Ungaria (GVH) a anunţat miercuri că, în urma unei recente investigaţii, a ajuns la concluzia că practicile de reduceri practicate de eMAG sunt neloiale faţă de consumatori de mult timp şi a amendat retailerul online cu 200 milioane de forinţi (aproximativ 560.510 euro), pentru încălcarea reglementărilor şi a cerut operatorilor magazinului online să acorde despăgubiri de aproximativ patru miliarde de forinţi (aproximativ 11,21 milioane euro), se arată într-un comunicat al GVH.
Începând din iulie 2014, GVH a investigat practicile de reduceri practicate de magazinul online al eMAG, care vizează câteva sute de campanii de pe platformă, şi a descoperit că retailerul nu a reuşit să dezvolte reglementări interne în timpul campaniilor, că preţul actual al unui produs a fost afişat ca preţul său "original", în schimb, preţurile reduse au fost aplicate doar ocazional şi pentru perioade de timp extrem de scurte.
Începând din iulie 2014, GVH a investigat practicile de reduceri practicate de magazinul online al eMAG, care vizează câteva sute de campanii de pe platformă, şi a descoperit că retailerul nu a reuşit să dezvolte reglementări interne în timpul campaniilor, că preţul actual al unui produs a fost afişat ca preţul său "original", în schimb, preţurile reduse au fost aplicate doar ocazional şi pentru perioade de timp extrem de scurte.
eMAG a cooperat cu GVH în timpul investigaţiei şi s-a angajat să implementeze o serie de măsuri menite să furnizeze compensaţii pentru încălcarea reglementărilor. Astfel, eMAG va renunţa la utilizarea promoţiilor înşelătoare, va redezvolta practicile legate de preţuri şi de afişarea lor în mod corespunzător şi va solicita partenerilor să facă la fel.
În plus, consumatorii care au făcut achiziţii de pe platformă în ultimele 12 luni vor primi fiecare un voucher 3.000 de forinţi, valoarea totală aproximativă fiind de cel puţin 1,08 miliarde de forinţi. Mai mult, grupul se angajează să sprijine activitatea de comerţ electronic pentru firmele din Ungaria, oferind, printre altele, reducerea comisioanelor, cursuri de pregătire, spaţiu de reclamă şi servicii logistice partenerilor săi, valoarea totală fiind de aproximativ 2,88 miliarde de forinţi.
Conform angajamentelor eMAG, vor fi oferite oportunităţi firmelor din Ungaria pentru a se extinde pe pieţele străine prin intermediul platformelor eMAG din România şi Bulgaria. Toate acestea vor contribui la intrarea firmelor din Ungaria pe pieţele străine, vor spori veniturile lor de export şi vor îmbunătăţi situaţia lor financiară, în special în timpul pandemiei, apreciază Oficiul Concurenţei din Ungaria.
Instituţia a impus şi o amendă de 200 milioane de forinţi operatorilor platformei, Dante Internaţional şi Extreme Digital - eMAG Kft., care nu vor contesta în instanţă amenda.
În 5 aprilie, Consiliul Concurenţei (CC) a demarat o investigaţie pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România, suspectând că Samsung s-a înţeles cu o serie de retaileri, precum Altex, Flanco şi eMAG, cu privire la preţurile de vânzare ale produselor sale.
Astfel, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail şi Dante Internaţional (compania care administrează platforma online eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente şi componente IT, electronice, electrocasnice).
Investigaţia a fost declanşată pe baza informaţiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă.
Companie românească fondată în anul 2001, eMag a devenit un lider în retailul online în România, cu prezenţe în Bulgaria, Ungaria şi Polonia.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4213 / 8379 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații | Deloitte Legal lansează o nouă ediție a proiectului educațional „Law Is Awesome!”, dedicat studenților care vor să devină avocați de business
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
RTPR, alături de Autonom Services la o nouă emisiune de obligațiuni corelate cu obiective de sustenabilitate. Echipa, coordonată de Mihai Ristici (Partener) și Vlad Stamatescu (Counsel)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...