ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

FIA Imobiliar BT Property achiziţionează Funshop Park Turda şi intră pe piaţa de retail

15 Mai 2024   |   AGERPRES

Potrivit unui comunicat al Grupului Banca Transilvania, tranzacţia marchează intrarea fondului pe piaţa de retail, unde are ca obiectiv extinderea.

 
 
Fondul Imobiliar de Investiţii Alternative BT Property a achiziţionat Funshop Park Turda (Cluj) de la grupul polonez Scallier.

Potrivit unui comunicat al Grupului Banca Transilvania, tranzacţia marchează intrarea fondului pe piaţa de retail, unde are ca obiectiv extinderea.

Funshop Park Turda, parc de retail, are peste 9.000 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă şi clădiri certificate BREEAM, după standarde internaţionale.

FIA Imobiliar BT Property, administrat de BT Asset Management SAI SA, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, este destinat investitorilor profesionali şi este constituit pe perioadă nedeterminată. Fondul a fost lansat în anul 2022 şi are în prezent active de 32 de milioane de euro.


Portofoliul său cuprinde imobile premium din România, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 40.000 mp. Este primul fond de investiţii alternative specializat în investiţii imobiliare, autorizat în România de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

BT Asset Management SAI este unul dintre liderii pieţei româneşti de administrare a investiţiilor şi face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. Compania gestionează 17 fonduri de investiţii, cu plasamente într-un spectru larg de instrumente financiare, inclusiv investiţii imobiliare. Activitatea de administrare a activelor a început în 2005, cu 500 de clienţi, şi a ajuns la peste 175.000 de clienţi şi aproximativ 5,1 miliarde de lei active în administrare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...