ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Garanție Exim Banca Românească pentru un credit sindicalizat de 20 mil. euro acordat AAylex ONE, deținătorul brandului Cocorico. NNDKP a asigurat asistența juridică a AAylex One

12 August 2024   |   BizLawyer

. CEC Bank acordă deținătorului brandului Cocorico 10 milioane de euro. Alpha Bank acordă tot 10 milioane de euro, în timp ce Exim Banca Românească a acționat în calitate de garant în numele și în contul statului. Creditul este acordat cu posibile trageri în euro sau lei.

 
 
Exim Banca Românească a emis o garanție de stat pentru Grupul AAylex ONE, unul dintre principalii jucători din industria de produse alimentare din România, deținătorul brandului Cocorico, care a beneficiat de o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 20 de milioane de euro pentru susținerea activității operaționale a companiei și a dezvoltării în același trend din ultimii ani.

Tranzacția a fost coordonată de CEC Bank, care a acţionat în calitate de lider coordonator, agent de facilitate și de garanții. CEC Bank acordă deținătorului brandului Cocorico 10 milioane de euro. Alpha Bank acordă tot 10 milioane de euro, în timp ce Exim Banca Românească a acționat în calitate de garant în numele și în contul statului. Creditul este acordat cu posibile trageri în euro sau lei.


PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al AAylex ONE în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției, în timp ce firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asigurat asistența juridică a AAylex One în ceea ce privește structurarea, redactarea și negocierea documentației de finanțare.

 ”Exim Banca Românească își confirmă, o dată în plus, rolul de susținător al business-ului românesc, contribuind alături de ceilalți parteri financiari la evoluția constant ascendentă a AAylex ONE. Este un demers definitoriu pentru modul în care se poziționează banca în raport cu întreprinzătorii, dar și pentru rolul pe care îl poate juca în susținerea proiectelor de investiții pe termen mediu și lung. Ne dorim să avem cât mai multe astfel de tranzacții complexe împreună cu celelalte bănci comerciale pentru a genera valoare adăugată pentru economia românească prin susținerea tranzacțiilor de export”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.

 “Prin această nouă finanțare pe care o acordăm AAylex ONE, continuăm să susținem dezvoltarea uneia dintre cele mai de succes afaceri românești din industria alimentară. Suntem alături de mai mulți ani de acest Grup, pentru care am asigurat finanțări atât pentru susținerea activității operaționale cât și pentru expansiune, prin preluarea altor jucători de pe piață”, a declarat Laura Mihai, Director al Direcţiei Clienţi Mari în cadrul CEC Bank.

 “Ne bucurăm să sprijinim prin această finanțare una dintre companiile de referință ale industriei alimentare românești. Ne onorăm astfel angajamentul asumat de a susține activitatea companiilor românești care fac performanță și de a le sprijini dezvoltarea”, a spus Laura Combei, Director Direcția Management Relații Clienți Corporații Mari, Alpha Bank.

„Suntem deosebit de încântați să fim alături de AAylex ONE în această tranzacție care le susține strategia pe termen lung și felicităm băncile finanțatoare care, încă o dată, au demonstrat sprijinul real pe care îl oferă companiilor valoroase din acest sector”, a declarat Valentin Voinescu, Partener NNDKP, Drept Bancar și Finanțări.

“Ne bucurăm să asistăm din nou AAylex ONE în cadrul unei tranzacții de tip club, cu parteneri tradiționali precum CEC Bank și EXIM NCS, dar și cu bănci noi, Alpha Bank, ce confirmă statutul solid al AAylex ONE în piața bancară și îi conferă acces la o finanțare extrem de importantă în strategia de dezvoltare organică, prin întărirea bazei de capital de lucru într-o perioadă plină de provocări în sectorul agricol local”, a declarat Mihai Iordan, Managing Partner al PCF Investment Banking.

 ’’Mulțumim tuturor partenerilor implicați în acest nou sindicat bancar pentru suportul constant acordat companiei noastre, pentru încurajarea dezvoltării capitalului 100% românesc, precum și pentru aprecierea calității și inovației grupului. Acest lucru ne va ajuta ca şi pe viitor să menținem toate caracteristicile brandului nostru COCORICO, The All-Natural Chicken Brand, care se bazează pe creativitate și calitate’’, a declarat Cristian Bărbulescu, CEO și Membru Directorat al AAylex ONE.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4 / 8185
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...