
Grupul TeraPlast a aderat la cea mai mare iniţiativă globală de sustenabilitate
27 Aprilie 2021
AgerpresAstfel, TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii şi organizaţii din 160 de ţări din lume şi este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a iniţiativei ONU.
Grupul TeraPlast a devenit parte a UN Global Compact, cea mai importantă iniţiativă în domeniul guvernanţei corporative responsabile din lume, informează compania printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Prin această aderare voluntară, TeraPlast şi-a luat angajamentul să promoveze cele zece principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupţiei şi să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, incluse de către Organizaţia Naţiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030.
Astfel, TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii şi organizaţii din 160 de ţări din lume şi este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a iniţiativei ONU.
"Sustenabilitatea este o componentă integrantă în strategia şi dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la iniţiativa Naţiunilor Unite este naturală. Sunt principii pe care le aplicăm deja, deci nu reprezintă un efort suplimentar fiind parte integrantă a modelului nostru de business. TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu în care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizaţiilor internaţionale din care facem parte. Ne-am angajat faţă de acţionarii noştri să livrăm creştere de două cifre an de an, iar această creştere este bazată pe inovaţie şi responsabilitate faţă de viitor", a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.
Una dintre priorităţile acestui an este dublarea capacităţii de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderenţă intern, în producţia de ţevi pentru canalizări exterioare. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiţii prin ajutor de stat, în 2021 va fi extinsă capacitatea de producţie de ţevi multistrat cu miez reciclat.
Dezvoltarea sustenabilă a Grupului se concretizează şi în construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, este în curs de implementare, producţia urmând să înceapă în trimestrul 3 al acestui an.
Totodată, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărăţel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafaţă. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.
Alte iniţiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanţă corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deşeurilor, măsurile de sănătate şi securitate în muncă şi implicarea în comunitate.
Din grup fac parte companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.
Lansat în anul 2000, UN Global Compact constituie un ghid pentru comunitatea afacerilor în promovarea valorilor prin practici corporative sustenabile. Iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă un apel la toate companiile pentru a-şi alinia operaţiunile şi strategiile la câteva principii universale. La acesta iniţiativă au aderat peste 10.000 de companii şi 3.000 de organizaţii nonguvernamentale sau entităţi academice.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4713 / 8792 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
INTERVIURI ESENȚIALE | Portofoliul de investigații internaționale a crescut semnificativ în cadrul biroului Clifford Chance din București în ultimii ani, devenind o adevărată carte de vizită pentru practica din Romania. De vorbă cu Daniel Badea (Managing Partner) și Sabina Crângașu Huțanu (Counsel), despre modul în care funcționează o echipă de avocați români de top, implicată în mod constant în cele mai complexe litigii și investigații de anvergură din Europa
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...