ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul TeraPlast a aderat la cea mai mare iniţiativă globală de sustenabilitate

27 Aprilie 2021   |   Agerpres

Astfel, TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii şi organizaţii din 160 de ţări din lume şi este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a iniţiativei ONU.

 
 
Grupul TeraPlast a devenit parte a UN Global Compact, cea mai importantă iniţiativă în domeniul guvernanţei corporative responsabile din lume, informează compania printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
 
Prin această aderare voluntară, TeraPlast şi-a luat angajamentul să promoveze cele zece principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupţiei şi să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, incluse de către Organizaţia Naţiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030.
 
Astfel, TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii şi organizaţii din 160 de ţări din lume şi este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a iniţiativei ONU.
 
"Sustenabilitatea este o componentă integrantă în strategia şi dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la iniţiativa Naţiunilor Unite este naturală. Sunt principii pe care le aplicăm deja, deci nu reprezintă un efort suplimentar fiind parte integrantă a modelului nostru de business. TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu în care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizaţiilor internaţionale din care facem parte. Ne-am angajat faţă de acţionarii noştri să livrăm creştere de două cifre an de an, iar această creştere este bazată pe inovaţie şi responsabilitate faţă de viitor", a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.
 
Una dintre priorităţile acestui an este dublarea capacităţii de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderenţă intern, în producţia de ţevi pentru canalizări exterioare. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiţii prin ajutor de stat, în 2021 va fi extinsă capacitatea de producţie de ţevi multistrat cu miez reciclat.
 
Dezvoltarea sustenabilă a Grupului se concretizează şi în construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, este în curs de implementare, producţia urmând să înceapă în trimestrul 3 al acestui an.
 
Totodată, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărăţel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafaţă. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.
 
Alte iniţiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanţă corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deşeurilor, măsurile de sănătate şi securitate în muncă şi implicarea în comunitate.
 
Din grup fac parte companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.
 
Lansat în anul 2000, UN Global Compact constituie un ghid pentru comunitatea afacerilor în promovarea valorilor prin practici corporative sustenabile. Iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă un apel la toate companiile pentru a-şi alinia operaţiunile şi strategiile la câteva principii universale. La acesta iniţiativă au aderat peste 10.000 de companii şi 3.000 de organizaţii nonguvernamentale sau entităţi academice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4046 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...