ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Holde Agri Invest închide plasamentul privat în mai puțin de 48 de ore, atrâgând 12 mil. lei de la investitori

15 Iunie 2020   |   BizLawyer

Oferta pentru acțiunile Holde a fost structurată în două etape.

 
 
Holde Agri Invest SA, o companie românească care operează terenuri agricole, a închis cu succes cel de-al doilea plasament privat pentru acțiuni, atrăgând 12 milioane de lei de la investitorii pe Bursa de Valori din București. Oferta lansată pe 11 iunie și închisă pe 12 iunie a atras un interes semnificativ din partea investitorilor locali.

„Succesul și promptitudinea cu care am închis acest plasament privat pentru acțiunile Holde este un semn că investitorii apreciază modelul nostru de afaceri și potențialul sectorului agricol din România. Întrucât am închis oferta anticipat, datorită suprasubscrierii, iar mulți investitori interesați nu au reușit să plaseze ordinele în timp util, vom depune toate diligențele să aducem cât mai curând posibil Holde pe piața AeRO. Considerăm succesul acestui plasament dovada că există un potențial mare pe piața de capital din România, iar investitorii au dorința de a sprijini afacerile antreprenoriale locale. Cu siguranță, vom continua să apelăm la diferite metode de finanțare pentru dezvoltarea activității companiei”, a declarat Iulian Cîrciumaru, Președintele Consiliului de Administrație Holde Agri Invest.


Oferta pentru acțiunile Holde a fost structurată în două etape. În prima etapă, au fost vândute acțiuni în valoare de aproximativ 2 milioane de lei acționarilor existenți la acel moment. În a doua etapă, compania a plasat 9.102.322 acțiuni ordinare noi, care au fost vândute pentru 1,1135 lei pe acțiune. În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Holde este de peste 50 de milioane de lei. Compania operează în prezent 7.000 de hectare de teren, dar intenționează să ajungă la 10.000 de hectare până la sfârșitul acestui an.

„Cele 12 milioane de lei pe care le-am atras în cadrul ofertei vor alimenta investițiile în spații de depozitare și sisteme de irigații, făcând astfel activitatea Holde mai rezistentă și independentă de factori externi. Agricultura este o industrie care are nevoie de investiții semnificative, mai ales la început de drum. Odată ce afacerea noastră va atinge o anumită dimensiune, vom putea apoi culege beneficiile acesteia pe termen nelimitat. Suntem pe calea cea bună în a transforma Holde într-un jucător de referință pe piața agricolă din România și mulțumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată”, a declarat Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest. 

Rata de subscriere a ofertei a fost de 120%. 80 de investitori noi au participat la plasament, ceea ce înseamnă că Holde a ajuns la 132 de acționari, persoane fizice și juridice. SSIF Goldring și BRK Financial Group au fost consultanții autorizați care au asistat Holde în această tranzacție. Compania se așteaptă să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în septembrie 2020 și se va concentra în perioada următoare pe îndeplinirea ultimelor cerințe oficiale în vederea listării. Holde va fi prima companie ce operează terenuri agricole listată la BVB. Acțiunile companiei vor fi disponibile pentru tranzacționare sub simbolul HAI. 

În urma listării, Holde va continua să utilizeze în mod activ diferite mecanisme de finanțare oferite de piețele de capital pentru dezvoltarea continuă a afacerii. Una dintre metodele de creștere planificate deja de către management este achiziția de companii și extinderea terenului arabil prin schimb de acțiuni (share swaps) și majorări de capital prin aport in natură.
Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața agricolă locală, ajungând la minim 20.000 de hectare de teren lucrat în următorii șapte ani. Pentru a reuși acest lucru, Holde va investi peste 50 de milioane euro în achiziții de terenuri, precum și utilaje noi, spații de depozitare și sisteme moderne de irigații.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6094 / 8338
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Prime Label, companie din portofoliul european al fondului de private equity Innova Capital, achiziționează tipografia românească Grafoprint. Băncilă, Diaconu și Asociații a asistat vânzătorul, avocații Stratulat Albulescu au lucrat pentru cumpărători
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
IAM Global Leaders 2025 | 12 români, printre care Ana-Maria Baciu (Baciu Partners), Sorina Olaru și Florina Firaru (NNDKP), Alina Tugearu (ZRVP) și Răzvan Dincă (RD&A) au intrat în liga celor mai apreciați specialiști în domeniul brevetelor, la nivel global. Prin ce s-au remarcat aceștia și cum îi văd clienții
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul unei proceduri de achiziție publică de produse militare
Schoenherr a asistat Trans-Oil Group în tranzacția de preluare a Terminalului Frial | Echipa, coordonată de Mădălina Neagu (partner)
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
‘Leading lawyers’ in Romania | RTPR, TZA, NNDKP și PNSA au cei mai mulți avocaţi recomandaţi de IFLR 1000, ediția 2024. Ce firme sunt recomandate în practicile de M&A, Banking & Finance, Capital markets și Project development
Filip & Company a asistat Teilor Holding în cel mai mare plasament privat pentru obligaţiuni corporative din 2024. Olga Niță (partener) a coordonat echipa
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...