ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Impact dezvoltă Greenfield Copou, unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din Moldova

13 Mai 2021   |   Agerpres

Proiectul Greenfield Copou va fi demarat în a doua jumătate a anului şi este proiectat pentru a obţine certificarea Breeam Excellent.

 
 
Impact Developer & Contractor, unicul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori Bucureşti, se extinde şi în capitala Moldovei, unde va dezvolta unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din regiune, Greenfield Copou, potrivit unui anunţ al companiei.
 
Proiectul Greenfield Copou va fi demarat în a doua jumătate a anului şi este proiectat pentru a obţine certificarea Breeam Excellent.
 
Situat în zona Copou, una dintre cele mai atractive zone rezidenţiale din Iaşi, Greenfield Copou va cuprinde 1.096 de apartamente dispuse în blocuri cu regim redus de înălţime (2S+P+5E). Apartamentele au o tipologie variată, de la studiouri, la apartamente cu 2, 3, 4 sau 5 camere, şi beneficiază de finisaje şi dotări premium, spaţii vitrate ample şi compartimentări eficiente. În acest moment, sunt disponibile la vânzare unităţile din prima fază de construcţie, la un preţ special de la 1.270 de euro pe metru pătrat construit, fără TVA. Proiectul va acoperi o suprafaţă de 48.685 metri pătraţi.
 
Ansamblul va fi livrat în două faze începând cu primul trimestru al anului 2023. La finalizare, Greenfield Copou va fi unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale durabile din regiunea Moldovei, dezvoltarea realizându-se conform principiilor de sustenabilitate urmărite de certificarea Breeam Excellent. În acelaşi timp, clădirile vor avea un consum de energie aproape egal cu zero, respectând noul standard în construcţia de locuinţe, nZEB - "nearly zero energy building", ce presupune un design sustenabil, tehnici de economisire a energiei şi utilizarea de energie regenerabilă, precum panouri fotovoltaice. Din grija faţă de mediul înconjurător, în cadrul ansamblului va fi încurajată reciclarea prin utilizarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor.
 
Potrivit companiei, Greenfield Copou urmăreşte modelul de succes Greenfield Băneasa, din Bucureşti, definit de armonia cu natura. Astfel, 42% din suprafaţa terenului pe care se dezvoltă ansamblul va fi alocată spaţiilor verzi, asigurând zone de relaxare şi spaţii de joacă pentru copii. Sustenabilitatea proiectului este întregită de parcarea exclusiv subterană, care permite ca în interiorul ansamblului să nu existe trafic auto. Pentru a încuraja un stil de viaţă sănătos pentru rezidenţi, pe lângă spaţiile verzi, sunt prevăzute piste şi locuri de parcare pentru biciclete, dar şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice.
 
"Greenfield Copou este rezultatul eforturilor noastre continue de îmbunătăţire a calităţii locuirii şi suntem încrezători că locuitorii din Iaşi vor rezona foarte bine cu ce promitem noi prin acest ansamblu rezidenţial. Ne angajăm să construim un proiect sustenabil, care să le aducă beneficii considerabile locuitorilor, să ofere un mediu înconjurător mai sănătos şi să se integreze armonios în zona Copou. Ne dorim să închegăm în jurul acestui proiect o comunitate de oameni preocupaţi de calitatea vieţii, de apropierea faţă de natură şi care acordă importanţă impactului pe care îl au asupra mediului. Cred că mixul deosebit de atribute pe care Greenfield Copou îl oferă are potenţialul de a-l transforma într-un reper al dezvoltărilor rezidenţiale din Iaşi", a declarat Tinu Sebeşanu, CEO Impact Developer&Contractor.
 
Urmărind tiparul dezvoltărilor rezidenţiale realizate de Impact, ansamblul Greenfield Copou va fi securizat, cu acces controlat, şi va îngloba o gamă variată de facilităţi, care vor favoriza dezvoltarea unei comunităţi moderne. Ansamblul va beneficia de 3.200 mp de spaţii de relaxare, prevăzute cu restaurant, piscina interioară, lounge, cafenea, fitness & spa, precum şi de 300 mp de spaţii comerciale. De asemenea, părinţii se pot bucura de mai mult confort şi timp petrecut alături de copiii lor, deoarece complexul va include grădiniţa şi after-school. Facilităţile disponibile în cadrul ansamblului sunt completate de conectivitatea foarte bună cu punctele de interes ale oraşului, obiectivele turistice şi zonele de relaxare precum Grădina Botanică şi Parcul Copou.
 
Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor SA este unicul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti.
 
Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde de calitate Breeam Excellent, atât în Bucureşti, cât şi în marile oraşe ale ţării. Printre proiectele de referinţă ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence, singurul ansamblu rezidenţial din Bucureşti cu Certificare Breeam Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel naţional, în 2020, Impact a demarat construcţia unui proiect rezidenţial premium în Constanţa, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile şi 673 de apartamente, construit pe o suprafaţă de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024. De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional, demarând Greenfield Copou, în Iaşi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3962 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...