ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank România a finanţat cu 15,5 milioane de euro un distribuitor de telefoane mobile şi tablete din România

19 Octombrie 2021   |   Agerpres

La finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim şi a oferit facilitatea de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont şi emitere de angajamente potenţiale.

 
 
ING Bank România a acordat un credit de 15,5 milioane de euro companiei cu capital privat românesc Gersim Impex - cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, a anunţat marţi banca.
 
La finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim şi a oferit facilitatea de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont şi emitere de angajamente potenţiale.
 
"Am colaborat foarte bine şi eficient cu reprezentanţii companiei Gersim, astfel că am reuşit să finalizăm implementarea creditului în mai puţin de două luni. Suntem bucuroşi să descoperim antreprenori români de succes, de care putem fi alături pentru a se dezvolta cât mai mult. Totodată, avem o viziune comună în ceea ce priveşte digitalizarea şi mobilitatea, întrucât ne concentrăm permanent ca toate operaţiunile bancare să poată fi realizate de pe telefonul mobil, de oriunde şi oricând, pentru toate diviziile băncii", a afirmat Raluca Radbata, Sector Head Telecom, Media, Technology, în cadrul diviziei de Wholesale Banking, ING Bank România.
 
Fondurile primite de Gersim Impex vor fi utilizate pentru diversificarea portofoliului companiei, în principal pe segmentul terminalelor mobile.
 
"Recent, am introdus în portofoliu un nou brand, căruia i-am alocat 50 milioane de dolari. Presiunea pe lichiditate este uriaşă în piaţă şi suntem bucuroşi că am găsit un partener în ING, care să ne susţină creşterea. Piaţa din România se reaşază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu preţuri competitive. Aceşti jucători noi care intră pe piaţă au nevoie de un distribuitor puternic, dar extrem de flexibil, cu experienţă şi cu contracte în derulare cu principalii clienţi din România, cu o logistică bună şi putere financiară solidă. Orice producător din industria telefoanelor mobile care îşi doreşte să sară pragul de 2% şi ţinteşte peste 5% din piaţa din România va trebui să beneficieze de un sprijin solid pentru a reuşi. Vom vedea schimbări importante în ierarhia producătorilor atât în Romania, cât şi în restul ţărilor din Europa", a explicat Dan Ştefănescu, CEO şi fondator al Gersim Impex.
 
Compania Gersim Impex a fost înfiinţată în anul 2002, iar în ultimii zece ani, a devenit lider pe piaţa locală de telefoane mobile. Cifra de afaceri a companiei variază între 150 şi 190 milioane de euro.
 
"În 2020, vânzările de telefoane mobile au fost afectate de restricţiile şi temerile economice generate de pandemia COVID-19. În prima jumătate a anului 2021, vânzările în România au revenit pe creştere şi au devansat anul precedent cu aproximativ 20%, însă în trimestrul al treilea, criza cipurilor a dus din nou la scăderea pieţei, cu 6% faţă de anul trecut. Totuşi, se estimează că apariţia unor modele tot mai performante de telefoane mobile capabile să utilizeze tehnologia 5G va favoriza dezvoltarea acestei industrii în perioada următoare", se menţionează în comunicat.
 
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.
 
ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3435 / 8503
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...