ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Omniasig Vienna Insurance Group a plătit despăgubiri în valoare de peste 648 mil. lei în 2018

10 Iunie 2019   |   AGERPRES

Pe segmentul RCA, în 2018, topul este dominat de accidentele produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de 6,54 milioane lei, fiind plătită pentru un accident produs între un autovehicul şi un scuter în Franţa.

 
 
Valoarea totală a despăgubirilor plătite anul trecut de Omniasig Vienna Insurance Group a crescut faţă de 2017 la peste 648 milioane de lei, incendiile şi accidentele rutiere în străinătate fiind principalele cauze pentru cele mai mari daune plătite de companie, potrivit datelor transmise de asigurător.

"Pe segmentul Property, în 2018, cele mai însemnate pagube au fost provocate de un incendiu la un hotel, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de 1,7 milioane lei. Pe locul al doilea în topul acestui segment figurează un accident într-o fabrică de panouri de lemn, unde braţul unei macarale care manevra buşteni s-a rupt (590.000 lei), iar pe locul trei se clasează o despăgubire de 418.000 lei, pentru un buldoexcavator luat de o viitură formată în urma unei ploi torenţiale", precizează compania de asigurări într-un comunicat remis AGERPRES.


Începând cu anul 2018, Omniasig introdus facilitatea de autoconstatare pentru persoanele juridice, în anumite condiţii, venind astfel în sprijinul asiguraţilor prin reducerea timpului de instrumentare precum şi prin simplificarea procesului.

Pe segmentul RCA, în 2018, topul este dominat de accidentele produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de 6,54 milioane lei, fiind plătită pentru un accident produs între un autovehicul şi un scuter în Franţa. Viteza excesivă a reprezentat cauza accidentului, care s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului scuterului.

Potrivit sursei citate, pe a doua poziţie în topul segmentului RCA se află o despăgubire în valoare de 3,9 milioane lei, plătită în cazul unui accident în Italia, în care un şofer nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersecţie. Maşina a intrat în coliziune cu alt autovehicul al cărui conducător a decedat în urma impactului. "A treia despăgubire, în valoare de 3,33 milioane lei a fost plătită în cazul unui accident în Slovacia, în care şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, provocând răsturnarea unui autocamion în albia unui râu. Autovehiculul era încărcat cu echipamente electronice şi circula regulamentar", se arată în comunicat.

În 2018, compania a introdus şi facilitatea de soluţionare, în anumite condiţii, a dosarelor de daună RCA doar în baza fotografiilor şi documentelor trimise de către păgubit prin mijloace de comunicare electronice.

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire a fost de aproape 600.000 lei, plătită pentru un autovehicul furat în Bucureşti, iar pe locul al doilea se situează o despăgubire de 577.000 lei pentru un accident petrecut în Turcia. Acesta a fost cauzat de un autovehicul prăbuşit după ce a fost acroşat de un alt autovehicul care a derapat. A treia despăgubire, în valoare de 474.000 lei a fost plătită în cazul unui accident în care un autotractor a fost lovit de tren la trecerea peste calea ferată, în judeţul Harghita.

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare sumă, de 255.000 de lei, a fost achitată în urma unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din vecinătate, care s-a extins la imobilul asigurat. A doua despăgubire, în valoare de 242.000 lei, a fost plătită pentru o locuinţă avariată din cauza unei alunecări de teren, iar pe locul al treilea se află o inundaţie provocată de fisurarea unei ţevi a caloriferului de la etajul superior, pagubă pentru care a fost plătită o sumă de 221.000 lei.

"Clienţii Omniasig au la dispoziţie două proceduri simplificate de instrumentare a daunelor: autoconstatarea şi plata rapidă a daunelor. Facilitatea de plată rapidă a daunelor (în valoare de până la 2.000 lei, pentru anumite riscuri, fără solicitare de documente), fără constatare. Aceasta se adresează tuturor persoanelor fizice care au o poliţă de asigurare facultativă a locuinţei încheiată la Omniasig", se mai arată în comunicat.

În 2018, au fost plătite 452 dosare prin această modalitate, într-o perioadă de maximum trei zile, permiţând astfel asiguratului să îşi poată face reparaţiile în locuinţă în cel mai scurt timp posibil.

În privinţa asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire (139.000 lei) a fost achitată în cazul unei infecţii cu Salmonella. În momentul îmbolnăvirii clientul se afla pe teritoriul statului canadian, iar din cauza complicaţiilor apărute în urma infecţiei, a fost necesară o perioadă de spitalizare. Pe a doua poziţie se află o despăgubire în valoare de 138.000 lei, sumă plătită pentru un caz de invaliditate permanentă în urma unui accident rutier, iar pe locul trei se clasează o despăgubire de 95.000 lei pentru o fractură la braţul stâng, ca urmare a unei accidentări cu bicicleta, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Omniasig evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional, iar la nivel general aceste indice a fost de 85% în 2018, nivel similar cu cel înregistrat în anul 2017.

Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări, are experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor şi 25.000 de angajaţi.

Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7452 / 8128
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...