Omniasig Vienna Insurance Group a plătit despăgubiri în valoare de peste 648 mil. lei în 2018
10 Iunie 2019
AGERPRESPe segmentul RCA, în 2018, topul este dominat de accidentele produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de 6,54 milioane lei, fiind plătită pentru un accident produs între un autovehicul şi un scuter în Franţa.
Valoarea totală a despăgubirilor plătite anul trecut de Omniasig Vienna Insurance Group a crescut faţă de 2017 la peste 648 milioane de lei, incendiile şi accidentele rutiere în străinătate fiind principalele cauze pentru cele mai mari daune plătite de companie, potrivit datelor transmise de asigurător.
"Pe segmentul Property, în 2018, cele mai însemnate pagube au fost provocate de un incendiu la un hotel, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de 1,7 milioane lei. Pe locul al doilea în topul acestui segment figurează un accident într-o fabrică de panouri de lemn, unde braţul unei macarale care manevra buşteni s-a rupt (590.000 lei), iar pe locul trei se clasează o despăgubire de 418.000 lei, pentru un buldoexcavator luat de o viitură formată în urma unei ploi torenţiale", precizează compania de asigurări într-un comunicat remis AGERPRES.
"Pe segmentul Property, în 2018, cele mai însemnate pagube au fost provocate de un incendiu la un hotel, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de 1,7 milioane lei. Pe locul al doilea în topul acestui segment figurează un accident într-o fabrică de panouri de lemn, unde braţul unei macarale care manevra buşteni s-a rupt (590.000 lei), iar pe locul trei se clasează o despăgubire de 418.000 lei, pentru un buldoexcavator luat de o viitură formată în urma unei ploi torenţiale", precizează compania de asigurări într-un comunicat remis AGERPRES.
Începând cu anul 2018, Omniasig introdus facilitatea de autoconstatare pentru persoanele juridice, în anumite condiţii, venind astfel în sprijinul asiguraţilor prin reducerea timpului de instrumentare precum şi prin simplificarea procesului.
Pe segmentul RCA, în 2018, topul este dominat de accidentele produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de 6,54 milioane lei, fiind plătită pentru un accident produs între un autovehicul şi un scuter în Franţa. Viteza excesivă a reprezentat cauza accidentului, care s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului scuterului.
Potrivit sursei citate, pe a doua poziţie în topul segmentului RCA se află o despăgubire în valoare de 3,9 milioane lei, plătită în cazul unui accident în Italia, în care un şofer nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersecţie. Maşina a intrat în coliziune cu alt autovehicul al cărui conducător a decedat în urma impactului. "A treia despăgubire, în valoare de 3,33 milioane lei a fost plătită în cazul unui accident în Slovacia, în care şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, provocând răsturnarea unui autocamion în albia unui râu. Autovehiculul era încărcat cu echipamente electronice şi circula regulamentar", se arată în comunicat.
În 2018, compania a introdus şi facilitatea de soluţionare, în anumite condiţii, a dosarelor de daună RCA doar în baza fotografiilor şi documentelor trimise de către păgubit prin mijloace de comunicare electronice.
Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire a fost de aproape 600.000 lei, plătită pentru un autovehicul furat în Bucureşti, iar pe locul al doilea se situează o despăgubire de 577.000 lei pentru un accident petrecut în Turcia. Acesta a fost cauzat de un autovehicul prăbuşit după ce a fost acroşat de un alt autovehicul care a derapat. A treia despăgubire, în valoare de 474.000 lei a fost plătită în cazul unui accident în care un autotractor a fost lovit de tren la trecerea peste calea ferată, în judeţul Harghita.
Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare sumă, de 255.000 de lei, a fost achitată în urma unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din vecinătate, care s-a extins la imobilul asigurat. A doua despăgubire, în valoare de 242.000 lei, a fost plătită pentru o locuinţă avariată din cauza unei alunecări de teren, iar pe locul al treilea se află o inundaţie provocată de fisurarea unei ţevi a caloriferului de la etajul superior, pagubă pentru care a fost plătită o sumă de 221.000 lei.
"Clienţii Omniasig au la dispoziţie două proceduri simplificate de instrumentare a daunelor: autoconstatarea şi plata rapidă a daunelor. Facilitatea de plată rapidă a daunelor (în valoare de până la 2.000 lei, pentru anumite riscuri, fără solicitare de documente), fără constatare. Aceasta se adresează tuturor persoanelor fizice care au o poliţă de asigurare facultativă a locuinţei încheiată la Omniasig", se mai arată în comunicat.
În 2018, au fost plătite 452 dosare prin această modalitate, într-o perioadă de maximum trei zile, permiţând astfel asiguratului să îşi poată face reparaţiile în locuinţă în cel mai scurt timp posibil.
În privinţa asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire (139.000 lei) a fost achitată în cazul unei infecţii cu Salmonella. În momentul îmbolnăvirii clientul se afla pe teritoriul statului canadian, iar din cauza complicaţiilor apărute în urma infecţiei, a fost necesară o perioadă de spitalizare. Pe a doua poziţie se află o despăgubire în valoare de 138.000 lei, sumă plătită pentru un caz de invaliditate permanentă în urma unui accident rutier, iar pe locul trei se clasează o despăgubire de 95.000 lei pentru o fractură la braţul stâng, ca urmare a unei accidentări cu bicicleta, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
Omniasig evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional, iar la nivel general aceste indice a fost de 85% în 2018, nivel similar cu cel înregistrat în anul 2017.
Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări, are experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor şi 25.000 de angajaţi.
Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 7835 / 8511 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...