ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Photon Energy a conectat o centrală fotovoltaică solară de 3,9 MWp la reţeaua din România

10 Ianuarie 2024   |   Agerpres

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, centrala electrică este situată în Făget (judeţul Timiş) şi se întinde pe o suprafaţă de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Centrala este deţinută şi operată de companii înfiinţate în scop special, acestea fiind deţinute în întregime de Photon Energy Group.

 
 
Photon Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea încă o centrală fotovoltaică, cu o capacitate de producţie combinată de 3,9 MWp.
 
Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, centrala electrică este situată în Făget (judeţul Timiş) şi se întinde pe o suprafaţă de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Centrala este deţinută şi operată de companii înfiinţate în scop special, acestea fiind deţinute în întregime de Photon Energy Group.
 
"Suntem încântaţi că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaţionale cu încă 3,9 MWp în România. Această ultimă adăugare completează extinderea portofoliului nostru în România la un total de nouă centrale electrice, cu o capacitate instalată totală de 35,4 MWp în 2023, împreună cu alte patru centrale electrice cu o capacitate instalată combinată de 16,9 MWp construite şi care aşteaptă să fie puse în funcţiune în lunile următoare. Având în vedere portofoliul solid de proiecte şi evoluţia dinamică a pieţei, anticipăm un an plin de activitate în România în 2024", a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.
 
Se preconizează că producţia anuală totală a noii centralele electrice va fi de aproximativ 5,8 GWh. Modulele bifaciale montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată către reţeaua gestionată de E-Distribuţie Banat. Energia electrică produsă va fi vândută pe piaţa energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental şi fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.
 
Compania se aşteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 550.000 de euro în 2024 pe baza preţurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.
 
Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al Photon Energy Group include acum 97 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 127,3 MWp.
 
Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia şi pe pieţele sale principale din Europa Centrală şi de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 16,9 MWp fiind într-o etapă de construcţie avansată.
 
Pe piaţa românească, Photon Energy oferă o gamă largă de servicii, inclusiv dezvoltarea proiectelor, EPC (inginerie, achiziţii şi construcţii) şi O&M (operare şi mentenanţă) pentru centralele fotovoltaice. În plus, Compania distribuie cele mai bune componente fotovoltaice din clasă şi construieşte instalaţii fotovoltaice pentru acoperiş, atât pentru clienţii comerciali, cât şi pentru cei industriali.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 295 / 8056
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...