ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica

12 Martie 2024   |   BizLawyer

Încă de la desemnarea sa de către Tribunalul București în 2011, VF Insolvență SPRL, parte a consorțiului de administratori judiciari ai societății debitoare UCM Reșița, a coordonat si condus în mod eficient procedura acestei companii importante în economia românească reușind menținerea acesteia pe piața de profil și, în final, implementarea prin planul de reorganizare a tranzacției de transfer de business către Hidroelectrica SA cu scopul valorificării pe viitor a potențialului industrial al acesteia și al consolidării poziției pe piață a cumpărătorului.

 
 
VF Insolvență SPRL, prin Practician în insolvență coordonator Mariana Popa, a finalizat ieri, 11 martie 2024, vânzarea afacerii UCM Reșița SA către Hidroelectrica SA - prin societatea nou înființată, Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice SRL.

Prin semnarea acestui contract se încheie poate cel mai important capitol din istoria ultimilor 100 de ani ai societății aflată în prezent în procedura de reorganizare judiciară, Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa SA (U.C.M.R.). Cea mai veche platformă industrială din țară este preluată de către Hidroelectrica SA, cel mai mare producător de energie verde din România, după ce în luna ianuarie a acestui an, acţionarii Hidroelectrica au aprobat tranzacţia prin care producătorul şi furnizorul de energie electrică preia afacerea UCMR, precum și înființarea unei noi societăți, Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice SRL (U.C.M.H.). către care operează transferul business-ului la pretul de 67,9 milioane de lei.


Încă de la desemnarea sa de către Tribunalul București în 2011, VF Insolvență SPRL, parte a consorțiului de administratori judiciari ai societății debitoare UCM Reșița, a coordonat si condus în mod eficient procedura acestei companii importante în economia românească reușind menținerea acesteia pe piața de profil și, în final, implementarea prin planul de reorganizare a tranzacției de transfer de business către Hidroelectrica SA cu scopul valorificării pe viitor a potențialului industrial al acesteia și al consolidării poziției pe piață a cumpărătorului.

“Ne bucurăm că activitatea susținută a VF Insolvență, depusă pe durata a peste 12 ani de administrare judiciară a UCM Resița SA, a condus la valorificarea pentru viitor a acestei platforme industriale deosebit de importante pentru economia energetică a țării. În aceste vremuri în care sustenabilitatea și durabilitatea se dovedesc condiții cheie pentru viitor, suntem mândri că ne-am aflat în poziția de a contribui la crearea premiselor pentru o reasezare pe baze solide a acestei afaceri cu succes.
Salutăm totodată cooperarea tuturor actorilor implicati in acest proiect complex: creditorii – care au participat în mod activ și cu celeritate la actele procedurale, partenerii de afaceri - care au avut încredere și au continuat colaborarea contractuală, cei doi directori Cosmin Ursoniu și Nicoleta Liliana Ionete – care au avut viziunea și determinarea necesare pentru a finaliza acest transfer manifestând în permanență un sprijin necondiționat, membrii departamentelor suport și producție, precum și salariații – ale căror calități profesionale sunt o resursă de neprețuit, echipa Hidroelectrica, inclusiv Hidroserv și nu în ultimul rând colegul de consorțiu, Răzvan Dobrin.
Urăm succes echipei Hidroelectrica în continuarea proiectelor aflate în derularea UCMR la momentul transferului, în special pentru lucrările realizării reparațiilor celor doi Butuci Rotor Turbină aferenți Centralei Porțile de Fier I – cea mai mare centrală din România cu cea mai mare putere instalată. Suntem încrezatori că sub conducerea Hidroelectrica se vor scrie multe realizari importante pe paginile albe ale noului capitol din viata uzinei, iar în perioada ce urmează nu vor mai exista sincope din punct de vedere al portofoliului de comenzi și al modului de contractare al acestora.” a declarat Mariana Popa, Practician în insolvență coordonator al VF Insolvență SPRL.

VF Insolvență este o societate profesională de administrare a insolvenței, lichidare și restructurare, și un jucător important pe piața serviciilor profesionale, cu o experiență semnificativă și o înțelegere profundă a mediului de afaceri și a cadrului legislativ românesc. Societatea este parte a grupului de societăți Voicu & Asociații (fost Voicu & Filipescu) înființat în anul 2001, care oferă servicii juridice cu spectru complet, fiind inclus de-a lungul timpului printre cele mai importante case de avocatură de pe piața românească, pentru asistența și expertiza valoroase oferite clienților săi în proiecte de anvergură privind mediul de afaceri local și regional.
Gama de servicii oferite, completată de-a lungul timpului de societatea specializată de consultanți fiscali, Voicu Financial & Tax Advisers SRL, a vizat peste 1.000 de clienți, companii internaționale și naționale care activează în diverse sectoare economice.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 88 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...