ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica

12 Martie 2024   |   BizLawyer

Încă de la desemnarea sa de către Tribunalul București în 2011, VF Insolvență SPRL, parte a consorțiului de administratori judiciari ai societății debitoare UCM Reșița, a coordonat si condus în mod eficient procedura acestei companii importante în economia românească reușind menținerea acesteia pe piața de profil și, în final, implementarea prin planul de reorganizare a tranzacției de transfer de business către Hidroelectrica SA cu scopul valorificării pe viitor a potențialului industrial al acesteia și al consolidării poziției pe piață a cumpărătorului.

 
 
VF Insolvență SPRL, prin Practician în insolvență coordonator Mariana Popa, a finalizat ieri, 11 martie 2024, vânzarea afacerii UCM Reșița SA către Hidroelectrica SA - prin societatea nou înființată, Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice SRL.

Prin semnarea acestui contract se încheie poate cel mai important capitol din istoria ultimilor 100 de ani ai societății aflată în prezent în procedura de reorganizare judiciară, Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa SA (U.C.M.R.). Cea mai veche platformă industrială din țară este preluată de către Hidroelectrica SA, cel mai mare producător de energie verde din România, după ce în luna ianuarie a acestui an, acţionarii Hidroelectrica au aprobat tranzacţia prin care producătorul şi furnizorul de energie electrică preia afacerea UCMR, precum și înființarea unei noi societăți, Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice SRL (U.C.M.H.). către care operează transferul business-ului la pretul de 67,9 milioane de lei.


Încă de la desemnarea sa de către Tribunalul București în 2011, VF Insolvență SPRL, parte a consorțiului de administratori judiciari ai societății debitoare UCM Reșița, a coordonat si condus în mod eficient procedura acestei companii importante în economia românească reușind menținerea acesteia pe piața de profil și, în final, implementarea prin planul de reorganizare a tranzacției de transfer de business către Hidroelectrica SA cu scopul valorificării pe viitor a potențialului industrial al acesteia și al consolidării poziției pe piață a cumpărătorului.

“Ne bucurăm că activitatea susținută a VF Insolvență, depusă pe durata a peste 12 ani de administrare judiciară a UCM Resița SA, a condus la valorificarea pentru viitor a acestei platforme industriale deosebit de importante pentru economia energetică a țării. În aceste vremuri în care sustenabilitatea și durabilitatea se dovedesc condiții cheie pentru viitor, suntem mândri că ne-am aflat în poziția de a contribui la crearea premiselor pentru o reasezare pe baze solide a acestei afaceri cu succes.
Salutăm totodată cooperarea tuturor actorilor implicati in acest proiect complex: creditorii – care au participat în mod activ și cu celeritate la actele procedurale, partenerii de afaceri - care au avut încredere și au continuat colaborarea contractuală, cei doi directori Cosmin Ursoniu și Nicoleta Liliana Ionete – care au avut viziunea și determinarea necesare pentru a finaliza acest transfer manifestând în permanență un sprijin necondiționat, membrii departamentelor suport și producție, precum și salariații – ale căror calități profesionale sunt o resursă de neprețuit, echipa Hidroelectrica, inclusiv Hidroserv și nu în ultimul rând colegul de consorțiu, Răzvan Dobrin.
Urăm succes echipei Hidroelectrica în continuarea proiectelor aflate în derularea UCMR la momentul transferului, în special pentru lucrările realizării reparațiilor celor doi Butuci Rotor Turbină aferenți Centralei Porțile de Fier I – cea mai mare centrală din România cu cea mai mare putere instalată. Suntem încrezatori că sub conducerea Hidroelectrica se vor scrie multe realizari importante pe paginile albe ale noului capitol din viata uzinei, iar în perioada ce urmează nu vor mai exista sincope din punct de vedere al portofoliului de comenzi și al modului de contractare al acestora.” a declarat Mariana Popa, Practician în insolvență coordonator al VF Insolvență SPRL.

VF Insolvență este o societate profesională de administrare a insolvenței, lichidare și restructurare, și un jucător important pe piața serviciilor profesionale, cu o experiență semnificativă și o înțelegere profundă a mediului de afaceri și a cadrului legislativ românesc. Societatea este parte a grupului de societăți Voicu & Asociații (fost Voicu & Filipescu) înființat în anul 2001, care oferă servicii juridice cu spectru complet, fiind inclus de-a lungul timpului printre cele mai importante case de avocatură de pe piața românească, pentru asistența și expertiza valoroase oferite clienților săi în proiecte de anvergură privind mediul de afaceri local și regional.
Gama de servicii oferite, completată de-a lungul timpului de societatea specializată de consultanți fiscali, Voicu Financial & Tax Advisers SRL, a vizat peste 1.000 de clienți, companii internaționale și naționale care activează în diverse sectoare economice.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 235 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...