ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul MedLife încheie anul 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma de 208,5 mil. €

21 Februarie 2020   |   AGERPRES

Evoluţia se datorează unei creşteri organice solide la nivelul fiecărei linii de business.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group

 
 
MedLife încheie anul 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 989 milioane de lei (208,5 milioane de euro), înregistrând o creştere de 24,5% faţă de 2018.

Potrivit unui comunicat al companiei, evoluţia se datorează unei creşteri organice solide la nivelul fiecărei linii de business, rezultat al strategiei urmate de Grup, care s-a axat cu preponderenţă pe diversificarea serviciilor şi creşterea prezenţei la nivel naţional.

Astfel, cele mai mari creşteri au fost înregistrate la nivel de clinici (41%), respectiv stomatologie (35%), acestea fiind urmate de laboratoare (24%) şi spitale (16%). Dincolo de creşterea organică, o contribuţie importantă la această dinamică au avut-o şi business-urile intrate anul trecut în portofoliul Grupului, respectiv Centrul Medical Micromedica, Centrul de Excelenţă Badea Medica, Spitalul Lotus Ploieşti, Rozsakert Medical Center, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din Ungaria, şi Laboratorul OncoTeam. MedLife a anunţat anul trecut şi achiziţia spitalului OncoCard, tranzacţia fiind în curs de avizare de Consiliul Concurenţei.


"Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute. Aşa cum am preconizat, la finele anului 2019 am reuşit să depăşim pragul de 200 de milioane de euro, fiind prima companie medicală românească care atinge o asemenea performanţă. Este rezultatul unor eforturi susţinute la nivelul întregului grup, pe termen lung. Am lansat concepte noi, am adus tehnologie inovatoare, ne-am listat la Bursă şi am continuat să creştem sănătos şi să ne extindem la nivel naţional şi chiar să ducem capitalul românesc dincolo de graniţe. Plătim anual taxe, creăm noi locuri de muncă şi contribuim la bunăstarea celor peste 8.000 de angajaţi şi colaboratori pe care îi avem la nivel de grup. Am depăşit de curând 5 milioane de pacienţi unici care ne-au trecut pragul, singurul criteriu pentru care ne-au ales fiind calitatea serviciilor medicale pe care le oferim", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

La nivelul anului 2020, MedLife îşi continuă planurile ambiţioase. Compania a anunţat de curând intenţia de a dezvolta cel mai mare proiect medical din România, MedLife Park. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani, MedLife având deja în lucru un studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea proiectului.

"Suntem operatorul cu cel mai mare număr de unităţi medicale la nivel naţional şi, totodată, ne rezumăm la o pondere scăzută a veniturilor provenite de la CNAS şi Ministerul Sănătăţii, totalul acestora păstrându-se la nivelul anului trecut, respectiv 18%. Credem cu tărie că viitorul este legat de veniturile private prin consolidarea segmentului de abonamente la nivel naţional. În continuare atragem sume mari din domeniul privat degrevând semnificativ bugetul CNAS şi cel al Ministerului Sănătăţii. Este o direcţie în care credem şi pe care o vom susţine şi în următorii ani", a mai spus Mihai Marcu.

Adiţional proiectelor de extindere şi dezvoltare, MedLife va continua programul de achiziţii, având discuţii avansate cu mai mulţi operatori medicali.

"Credem că am ajuns la o etapă de maturitate în ceea ce priveşte expertiza noastră de cumpărare şi integrare a unui grup de firme medicale. Dincolo de faptul că am reuşit să păstrăm fondatorii în managementul companiilor, avem creşteri sănătoase pentru fiecare dintre firmele integrate în grup, o bună parte dintre acestea având finalizate sau în curs mai multe proiecte de extindere şi dezvoltare, post achiziţie. Vom continua să ne dezvoltăm în această direcţie şi în perioada următoare", a adăugat Mihai Marcu.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare M.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 83 de unităţi medicale. Echipa sa puternică şi experimentată de management a fost capabilă să creeze şi să gestioneze aceste oportunităţi de creştere, dobândind cunoştinţe şi experienţă valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 34 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...