ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Așteptări pozitive pentru DPD Romania, anul acesta, cu cifre peste buget | Cerasela Soviani, Legal Manager: Departamentul juridic va avea un focus continuu pe adaptare la noile reglementări în curierat și susținerea departamentelor pilon pentru extinderea rețelei naționale

29 Ianuarie 2024   |   Ștefania Enache

„Cu firmele de avocați am avut colaborări sporadice în anumite ramuri de drept, unde a fost necesară experiența specialiștilor. Selecția avocaților s-a făcut pe criterii de performanță și calitate a serviciilor”, a declarat interlocutoarea BizLawyer.

 
 
Anul 2023 a fost unul intens pentru mediul economic, companiile confruntându-se cu o serie de provocări. În acest context, munca departamentelor juridice din cadrul firmelor a fost la un nivel ridicat, avocații fiind obligați să identifice soluțiile cele mai bune pentru dezvoltarea afacerilor.

Cerasela Soviani, Legal Manager în cadrul DPD Romania (Dynamic Parcel Distribution SA), a avut o agendă de lucru extrem de încărcată. Una dintre marile provocări apărute anul trecut a vizat adaptarea la modificările legislative anticipate în domeniul curieratului.

Un alt proiect cheie a urmărit extinderea rețelei de puncte fixe, inclusiv lockere de exterior, DPD Shop (puncte fixe prin intermediul partenerilor) și Oficii DPD (puncte fixe cu personal).


Pe masa de lucru a juristului, s-a aflat anul trecut și un alt dosar important care a avut în vedere lansarea serviciului regional CEE pentru extinderea pe piețele din Europa Centrală și de Est.
 
„Dacă este să nominalizez cele mai importante proiecte în care s-a implicat juridicul în 2023, aș aminti, în primul rând, menținerea procentului de câștig de 95% aferent cererilor de chemare în judecată. În aceeași categorie se încadrează și simularea modificării Termenilor și Condițiilor DPD în conformitate cu schimbările legislative, dar și realizarea documentelor aferente extinderii rețelei de lockere și deschiderea de noi puncte DPD Shop și Oficii DPD”, ne-a declarat Cerasela Soviani.

Sunt așteptate noi provocări în domeniul legislativ

Legal Managerul DPD Romania menționează faptul că au existat câteva segmente de activitate care au generat volumul cel mai mare de muncă pentru Departamentul Juridic. În această categorie regăsim, în primul rând, activitățile zilnice de business, inclusiv relațiile/training-urile cu subcontractorii.

Un volum ridicat de muncă a rezultat și din recuperarea creanțelor, pe cale amiabilă sau prin intermediul instanțelor de judecată, dar și din tranzacții specifice, inclusiv extinderea rețelei și înființarea de noi puncte fixe.

„Cu firmele de avocați am avut colaborări sporadice în anumite ramuri de drept, unde a fost necesară  experiența specialiștilor. Selecția avocaților s-a făcut pe criterii de performanță și calitate a serviciilor”, mai spune interlocutoarea BizLawyer.

Legat de anul care abia a început, Cerasela Soviani este de părere că Departamentul juridic va primi cel mai mare volum de muncă din proiectele care au în vedere recuperarea creanțelor și implicit reprezentarea în litigiile aflate pe rol. Totodată, juriștii se vor implica în extinderea rețelei de puncte fixe, inclusiv lockere de exterior. De asemenea, vor avea mult de lucru în proiectul care vizează extinderea colaborării cu partenerii Geopost pentru a asigura conformitatea la standardele internaționale.

„Așteptări sunt pozitive pentru întregul an, cu cifre peste buget, iar ca priorități avem extinderea rețelei DPD și adaptarea la noile schimbări legislative”, subliniază juristul.

În 2024, Legal Managerul DPD Romania se așteaptă la o serie de schimbări legislative în domeniul curieratului, pe care echipa sa va trebui să le anticipeze. De asemenea, sunt avute în vedere creșteri în arii de activitate, precum extinderea rețelei de puncte fixe si lockere. „Departamentul juridic va avea un focus continuu pe adaptare la noile reglementări în curierat și susținerea departamentelor pilon pentru extinderea rețelei naționale. În acest moment, Departamentul juridic are patru angajați, care au un volum mare de cunoștințe juridice specifice domeniului curieratului și care se completează reciproc. Numărul optim de juriști depinde de complexitatea și volumul proiectelor care vor intra în portofoliul echipei și se va decide la acel moment”, încheie interlocutorea BizLawyer.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...