ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

In-houseLegal.ro | Cum s-au adaptat marile companii private la ‘noua normalitate’ și ce sprijin oferă echipele de Legal în perioada pandemiei. Dr. Sabin Taclit, NextGen Communications: Noul context a ‘provocat’ profesional membrii departamentului în a atinge un alt nivel de flexibilitate și a identifica noi soluții juridice

30 Octombrie 2020   |   Ștefania Enache

Munca Departamentului Juridic și Reglementări din cadrul NextGen Communications a mers pe aceeași linie și după apariția crizei sanitare, echipa coordonată de dr. Sabin Taclit continuând proiectele în care era implicată până la declanșarea pandemiei.

 
 
Departamentele juridice ale companiilor s-au adaptat foarte repede la „noua normalitate”, fiind obligate să lucreze la foc continuu în această perioadă pentru ca afacerile să nu aibă de suferit în urma schimbărilor majore intervenite la nivelul întregii societăți, notează portalul In-houseLegal. Dr. Sabin Taclit, Manager Juridic și Reglementări & DPO în cadrul NextGen Communications, susține că, în cadrul companiei în care activează, prima măsură care a fost luată a fost cea a schimbării modului de interacțiune cu partenerii interni și externi.

„Încă descoperim cum să lucrăm în această nouă normalitate, dar vă pot spune că printre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să schimbăm modul de interacțiune cu partenerii interni și externi, în prezent comunicând preponderent prin intermediul instrumentelor digitale și mai puțin prin interacțiune fizică”, punctează juristul.


Munca Departamentului Juridic și Reglementări din cadrul NextGen Communications a mers pe aceeași linie și după apariția crizei sanitare, echipa coordonată de dr. Sabin Taclit continuând proiectele în care era implicată până la declanșarea pandemiei.

În noul context, au intervenit însă și foarte multe proiecte noi, menite să asigure continuitatea activității companiei, în condiții de siguranță, atât pentru salariați cât și pentru clienți.

„Aici mă refer la implementarea noilor norme sanitare în cadrul activității cu publicul și interacțiunii interumane, fără ca esența business-ului să fie schimbată. Ne asigurăm că angajații care lucrează în magazine sau pe teren beneficiază de echipamente de protecție și sunt instruiți corespunzator, iar clienții respectă recomandările autorităților de a menține o distanță sigură și pentru a evita interacțiunile apropiate. Consider că este oportun ca eficiența departamentului juridic să fie evaluată din perspectiva generală a suportului acordat companiei, fără a se rezuma la proiecte punctuale sau la elemente de consultanță juridică oferite într-o perioadă anume. Astfel, Departamentul Juridic și Reglementări al NextGen Communications a continuat să ofere consultanță și asistență juridică și de reglementări la aceleași standarde de dinaintea debutului pandemiei Covid-19, contribuind în mod constant la susținerea inițiativelor de digitalizare și sporire a  măsurilor de protecție împotriva răspândirii COVID-19”, detaliază expertul.




Îmbunătățirea actului de consultanță legală

Departamentului Juridic și Reglementări din cadrul NextGen Communications funcționează și astăzi în aceeași formulă ca cea existentă la debutul pandemiei. Principalul său scop este acela de a gestiona intern proiectele. „Personal, găsesc avantaje multiple în managementul proiectelor de către profesioniștii formați intern. Cunoscând cel mai bine structura și activitatea companiei, aceștia sunt cei mai în măsura să identifice soluții juridice optime în timp util. Întotdeauna am urmărit îmbunătățirea actului de consultanță legală pe care îl poate aduce departamentul juridic în cadrul companiei. Astfel, sunt de părere că, indiferent de vremurile pe care le trăim, este vital ca membrii departamentelor juridice să rămână la curent cu noutățile care apar în domeniu. Mai mult, ar putea aduce plus valoare organizației dacă s-ar concentra pe identificarea de soluții optime prin care să alinieze activitatea companiei la cadrul legislativ existent și la dinamica pieței pe care activează”, subliniază dr. Sabin Taclit.

În condițiile în care toate eforturile din aceste zile la nivel individual, de companie și ca societate se îndreaptă cu prioritate către măsurile care vizează protejarea în fața riscurilor de infectare cu SARS Cov-2, un pilon important al activității Departamentului Juridic și Reglementări rămâne consultanța juridică oferită pentru protecția activității companiei, a sănătății angajaților și a clienților firmei. „Urmează consultanța oferită pe diferite proiecte de business, interacțiunea cu autoritățile statului și, evident, managementul litigiilor care în prima jumătate a anului nu au putut fi judecate”, completează dr. Sabin Taclit.

În tot acest timp, echipa de juriști a dezvoltat și mai mult relațiile pe care le avea cu celelalte departamente din companie, în special cu cel de resurse umane. „Consider că o colaborare strânsă și permanentă între departamentele juridic și de resurse umane ale unei companii, este esențială pentru buna desfășurare a activității, atât din perspectiva coordonării acțiunilor de HR cu reglementările juridice, cât și din perspectiva menținerii unui climat de siguranță pentru companie și angajați. Prin această colaborare, angajații au certitudinea că mediul în care lucrează precum și activitățile în care sunt implicați sunt guvernate de legislația în vigoare și corespund normelor de bună practică. Astfel, aceștia își desfășoară activitatea într-un climat de confort și siguranță”, explică juristul.

Expertul NextGen Communications precizează că departamentul pe care îl coordonează este într-o situație fericită, având în vedere că nu a resimțit efectele negative ale pandemiei Covid-19. Mai mult, dr. Sabin Taclit a constatat că tot acest context a „provocat” profesional membrii departamentului în a atinge un alt nivel de flexibilitate în activitatea zilnică și a identifica noi soluții juridice. „Astfel, consultanții noștri juridici vor continua pregătirea profesională, pentru a întâmpina cu succes și viitoarele provocări ce ne așteaptă”, precizează juristul.

În urma experiențelor trăite în perioada stării de urgență și în cea a stării de alertă, dr. Sabin taclit a ajuns la concluzia că nimic nu poate fi imposibil de realizat de către un profesionist al dreptului, care este bine pregătit și dedicat muncii sale. „Condițiile  pentru ca un jurist să facă față oricărei provocări, indiferent că este generată de o pandemie sau de o altă situație neprevăzută, rămân aceleași: pregătire profesională continuă, inovație și perseverență”, a conchis dr. Sabin Taclit.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 63 / 80
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance și Linklaters, consultanți juridici în emisiunea de obligațiuni verzi prin care Electrica a atras o finanțare de 500 mil. €. Rothschild & Co a fost consilier financiar
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...