ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Tăriceanu condiționează Guvernul: Menținerea cotei unice, infrastructură care să lege provinciile

17 Octombrie 2019   |   MEDIAFAX

De asemenea, Tăriceanu a reiterat că nu va accepta ordonanțe de urgență în domeniul justiției.

 
 
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri, că va susține un nou Guvern PNL dacă premierul desemnat Ludovic Orban își asumă menținerea cotei unice de impozitare și continuarea proiectelor de infrastructură care să lege provinciile istorice între ele.

"ALDE a anunțat că are disponibilitatea de a susține Guvernul și premierul care se prezintă în Parlament cu un program și cu o echipă, dar în anumite condiții pe care le vom discuta într-o întâlnire între delegațiile oficiale mâine. Am spus încă ceva că mi se pare normal ca după căderea Guvernului Dăncilă, PNL să fie cel care este formatorul majorității și premierul să fie desemnat din partea PNL-ului. Ni se pare foarte bine să mergem pe o formulă monocoloră. Așadar rămân celelalte lucruri să fie discutate, cum ar fi alegeri pentru primari în două tururi. În ceea ce ne privește vom cere menținerea cotei unice de impozitare. Vom cere ca să continue cele mai importante proiecte de infrastructură care să lege provinciile istorice între ele. Nu aș vrea să vedem miniștri care să vină și să spună totul este prost, să vină cu alte idei și să spună – trebuie să luăm totul de la început și să pierdem iarăși timpul inutil", a declarat, la România TV, Călin Popescu Tăriceanu.


Acesta a spus că nu acceptă intrarea PMP la guvernare atâta timp cât Traian Băsescu, "un turnător al Securității", este la conducerea partidului.

"Am mai spus foarte clar că nu are ce să caute în guvernare PMP, care e condus de un turnător al Securității. O minimă igienă morală trebuie făcută. Eu știu că nu intră Traian Băsescu, dar atâta timp cât Traian Băsescu este patronul acestui partid, trebuie să își asume de a-l avea pe Traian Băsescu președite dovedit informator al Securității", a afirmat politicianul.

De asemenea, Tăriceanu a reiterat că nu va accepta ordonanțe de urgență în domeniul justiției.

"Sigur că mai avem și alte condiții pe care le vom discuta, cum ar să nu se dea OUG pe justiție, pentru că referendumul din 26 mai, la care am votat împotrivă, a stabilit să nu se dea OUG pe justiție. Trebuie existe o minină coerență între discursul politic și acțiunea politică. Celelalte condiții le vom discuta la întâlnirea oficială pe care o vom avea, pentru a decide dacă putem să dăm votul în Parlament sau nu", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că vor exista, joi, discuții oficiale cu ALDE, în vederea susținerii noului Guvern PNL. Orban a avut, deja, o întrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marți sau miercuri. Întrebat, marți seara la Digi 24, care sunt numele persoanelor care vor face parte din Guvern, Ludovic Orban a spus că va anunța echipa după finalizarea discuțiilor cu formațiunile politice parlamentare.

Guvernul Orban va avea o configurație de maxim 16 ministere.

Joi urmează discuții cu Pro România și UDMR pentru negocierile în vederea formării unui Guvern, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Liberalii vor negocia, vineri, și cu USR pe această temă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3188 / 4490
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...