ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Constantele modificări legislative, instabilitatea instituțiilor competente în domeniu și incertitudinea bugetară sunt cele mai mari provocări ale sectorului de Healthcare, spun avocații Noerr. Echipa coordonată de Luiza Bedros (Counsel) acordă consultanță unor companii internaționale active pe piața locală și a fost implicată de la început în proiectul Stada, prima investiție privată într-o fabrică de medicamente din ultimii 30 de ani

17 Noiembrie 2023   |   Ștefania Enache

Investiția are ca termen de finalizare luna octombrie 2024, va genera 375 de locuri de muncă și va fi finanțată printr-un ajutor de stat în valoare de aproximativ 21,5 de milioane euro.

Luiza Bedros, Counsel Noerr, Pharma & Healthcare Practice Coordinator CEE & Romania

 
 
Practica de de Healthcare, Pharma & Life Sciences (HPh & LS) din cadrul firmei Noerr a cunoscut o dezvoltare continuă în ultimii ani, avocații din echipă fiind implicați în multe proiecte cheie pentru acest sector.Unul dintre mandatele cele mai importante pe care experții Noerr l-au avut pe masa de lucru a vizat proiectul STADA, prima investiție privată într-o fabrică de medicamente realizată în țara noastră în ultimii 30 de ani.

Încă de la debutul acestui proiect extrem de ambițios, echipa Noerr a fost implicată, oferind consultanță de specialitate. Anul acesta s-a ajuns deja într-o etapă destul de înaintată a dezvoltării investiției, astfel că avocații au oferit suport regulatory, focusat pe implementare. De altfel, STADA România, subsidiara grupului german STADA Arzneimittel AG, a fost asistată de Noerr pe tot parcursul investiţiei de tip greenfield.


Proiectul are în vedere construirea unei fabrici de medicamente în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj, iar avocații au fost lângă investitor încă de la primele discuții cu privire la acest business care implică o investiție totală de aproape 48,3 milioane de euro. Mai mult, avocații s-au implicat în negocierile purtate cu statul român, negocieri care au dus la finanțarea proiectului printr-un ajutor de stat din partea Guvernului de la București.

În vederea obţinerii ajutorului de stat, Noerr a oferit asistenţă integrată juridică, financiară şi fiscală pentru structurarea proiectului de investiţii şi pregătirea documentaţiei solicitate de Ministerul Finanţelor Publice, incluzând etapele aferente planului de implementare a investiției, planul de afaceri, proiecțiile financiare, planul de investiţii şi alte documente suport care au asigurat succesul obţinerii finanţării nerambursabile.

„Dacă pe parcursul anilor anteriori am fost implicați în faza de proiectare și demarare a proiectului, inclusiv prin obținerea unei finanțări de tip ajutor de stat pentru investiția greenfield ce se va realiza la Turda – anul acesta se va finaliza construcția fabricii, a cărei producție și operare necesită o serie de autorizării și implicații complexe pe regulatory, de care ne ocupăm îndeaproape împreună cu echipa internă a clientului”, explică Luiza Bedros, Counsel Noerr, Pharma & Healthcare Practice Coordinator CEE & Romania.

Investiția din județul Cluj are ca obiectiv construcția unei noi fabrici de produse farmaceutice, cu o suprafață totală de aproximativ 30.000 mp, și va cuprinde inițial nouă linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an, putând fi extinsă ulterior până la 12 linii de fabricație.

Produsele finite din unitatea din Turda - atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fără prescripție medicală - sunt destinate să deservească cu preponderență piețele din Europa, în care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

Investiția are ca termen de finalizare luna octombrie 2024, va genera 375 de locuri de muncă și va fi finanțată printr-un ajutor de stat în valoare de aproximativ 21,5 de milioane euro.




Noi clienți pentru Noerr

STADA nu este singurul proiect aflat pe agenda de lucru deținută de avocații Noerr. Luiza Bedros menționează faptul că „anul curent a fost marcat și de intrări noi pe piață/clienți noi, din afara zonei EU, ceea ce a atras rezolvarea, sau mai bine spus, punerea în acord a procedurilor interne de grup cu reglementările pharma naționale și europene”.

Astfel, avocații au fost alături de un producător internațional de medicamente inovative, căruia i-au oferit asistență în procesul de încheiere contracte cost volum și implementarea unor proiecte de co-promovare a diverse produse din portofoliu alături de un alt producător internațional de medicamente inovative.

Totodată, au consiliat o companie farmaceutică și de biotehnologie  în standardizarea procedurilor de lucru și extinderea afacerii în România.

Portofoliul de clienți include și o firmă biofarmaceutică pe care au sprijinit-o în implementare procedurii GDPR.

De asemenea, experții Noerr au fost alături de Bristol Myers Squibb în procesul de implementare a diverselor PSP-uri (patient support programmes), dar și de Chiesi, firmă căreia i-au oferit asistență referitoare la diferite teme de compliance și implementarea unor proceduri de grup la nivel local.

Analizând evoluția acestui sector, dar conjunctura socio- economică din țara noastră, Luiza Bedros apreciază că cele mai mari provocări pentru această industrie vor veni din constantele modificări legislative, din instabilitatea instituțiilor competente în domeniu și din incertitudinea bugetară.

Noerr este una dintre cele mai cunoscute firme de avocatură la nivel european, având o rețea formată din peste 500 de consultanți. Societatea de avocatură are birouri în zece țări și o rețea mondială de ,,best friends”.

Biroul Noerr din România, fondat în anul 1998, dezvoltă și oferă clienților soluții viabile juridice, financiare, fiscale și de management. De peste 25 de ani, echipa de profesioniști Noerr consiliază în România companii listate la bursă, societăți multinaționale, precum și instituții financiare și investitori locali și internaționali cu privire la activitățile lor de afaceri, proiecte de investiții și extindere în țara noastră.

Practica de Healthcare, Pharma & Life Sciences are un rol major în economia firmei. Echipa este coordonată de Luiza Bedros și include patru avocați cu vastă experiență în această arie.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 326 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...