ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum văd avocații de business din provincie noul an. Mihai Bejenaru-Dragoș (Bejenaru&Partners, Cluj): Domeniul imobiliar va înregistra o scădere a numărului de tranzacții. Provocarea anului 2019, dată de cazurile de fiscalitate

21 Ianuarie 2019   |   Ștefania Enache

Senior Managing Partner-ul firmei Bejenaru&Partners spune că sectorul de producție și cele colaterale acestuia vor asigura cele mai mari volume de muncă pentru avocați.

Sursa: Photo by Olu Eletu on Unsplash

 
 
Avocații Bejenaru&Partners vor miza anul acesta pe o păstrare constantă a ariilor de expertiză. Activitatea firmei va cunoaște o ușoară creștere naturală a cifrei de afaceri, fără salturi spectaculoase. Politica firmei este dictată de mersul economiei naționale.Mihai Bejenaru-Dragoș, Partener fondator al Bejenaru&Partners, firmă de avocați cu birouri în Cluj, Deva și Timișoara, este de părere că anul 2019 se va caracteriza printr-o creștere în sectorul companiilor de producție autohtone care au raporturi contractuale în exteriorul țării, în special în Uniunea Europenă.

Dintre sectoarele economice care vor suferi scăderi ale numărului de tranzacții, Mihai Bejenaru-Dragoș indică domeniul imobiliar. ”Domeniul imobiliar va înregistra o scădere a numărului de tranzacții, în contextul restrângerii posibilităților de creditare ale potențialilor cumpărători, urmând să apară noi forme de raporturi contractuale între investitorii din domeniu și cei interesați de achiziționarea unei locuințe, fără mijlocirea finanțatorilor bancari sau nebancari. Piața forței de muncă va înregistra serioase dificultăți din perspectiva găsirii de angajați pentru proiectele în derulare ceea ce va genera o presiune financiară asupra  antreprenorilor. De asemenea, aceasta va fi dublată și de controale din partea organelor fiscale”, explică avocatul.


Provocările anului 2019

În acest context, schimbări majore nu vor interveni pe piața avocaturii. Totuși, există posibilitatea ca anumite arii tinere de practică să se desprindă din societățile de avocatură consacrate.”Considerăm că provocarea anului 2019 va fi constituită de cazurile de fiscalitate. Cunoașterea practicii CJUE în materie fiscală va putea fi un punct forte în abordarea provocărilor fiscale”, precizează Senior Managing Partner-ul firmei Bejenaru&Partners.

De asemenea, expertul este de părere că cele mai mari volume de muncă pentru avocați vor rezulta din sectorul de producție și cele colaterale acestuia; industrie alimentară și componente electronice. ”Sintagma caracteristică pentru 2019 este investiție durabilă în domeniul producție. În ceea ce privește politica firmei noastre, abordarea ”furnizori de soluții” este abordarea noastră fundamentală de ani de zile. În același timp, factorul personal, de încredere, va fi decisiv în contractare”, mai spune Mihai Bejenaru-Dragoș.

Pentru anul în curs, firma de avocatură și-a întocmit bugetul, „ca de fiecare dată, între precauție și necesitate la capitolul cheltuieli și cu orientare spre profitabilitate la capitolul venituri”.

La ora actuală, echipa Bejenaru&Partners este formată din opt avocați, patru paralegali și doi angajați în schema personalui auxiliar.

Ce practici au avut motoarele turate în 2018

Anul trecut, activitatea firmei a  fost astfel structurată: Fiscal Law & Litigation - 30%; Corporate governance - 25%; Merges & Aquisition - 25% și Real Estate - 20 %. Astfel, echipa formată din avocatul coordonator Mihai Bejenaru-Dragoș și avocații Anca Stoian și Otilia Bordea a fost implicată în proiecte multiple în domeniul Real Estate, Corporate Law și Merges & Aquisition.

De asemenea, echipa care i-a inclus pe Mihai Bejenaru-Dragoș (coordonator) și pe avocații Camelia Cubleșan și Ciprian Păun a soluționat cauza Vădan c/a României pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Louxemburg, cu impact asupra numeroaselor litigii fiscale – TVA construcții persoane fizice cu relevanță pe tot teritoriul Uniunii Europene.

„Ca și până acum și în 2019 vom miza pe ingredientele cheie care ne-au asigurat succesul: profesionalismul și rezultatele obținute în proiectele în care ne implicăm. Să nu uităm că relatia avocat client este stabilă în măsura stabilității relației de încredere. Întotdeauna, în practica noastră profesională, onorariile stabilite au fost în acord cu complexitatea cazurilor și peste media pieței. Calitatea presupune costul corect”, a conchis Mihai Bejenaru-Dragoș.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 1749 / 1763
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
    Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
    RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
    RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
    Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
    Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
    Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
    Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
    România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
    CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
    LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...