ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

De vorbă cu Emanuela Mazilu - Merer, Head of legal, regulatory and public affairs - MOL Romania, profesionistul care vrea să contribuie la dezvoltarea comunității juridice prin mentorat și implicare în proiecte sociale | Motivația mea continuă este „alimentată” de bucuria de a naviga în lumea juridică și de a obține rezultate favorabile. Mă ghidează onestitatea, integritatea, profesionalismul și angajamentul față de compania și echipele cu care lucrez

12 Aprilie 2024   |   Ștefania Enache

Pe parcursul evoluției sale a întâlnit foarte mulți oameni care au influențat-o și au ajutat-o să înțeleagă o serie de lucruri, dar cel mai semnificativ rol în formarea sa l-a avut chiar bunicul său, dascăl cu o carieră îndelungată, de la care a învățat să pună bazele unui sistem de învățare corect, să fie calmă în situații cheie și să creadă că orice problemă are și o soluție.

Emanuela Mazilu - Merer, Head of legal, regulatory and public affairs - MOL Romania

 
 
Emanuela Mazilu- Merer, Head of legal, regulatory and public affairs | MOL Romania, a fost pasionată dintotdeauna de lumea juridică. Și-a construit traseul profesional pas cu pas, activând atât în cadrul unor companii multinaționale în calitate de inhouse lawyer, cât și în echipele unor societăți de avocatură.  „În retrospectivă, nu aș schimba nimic din cariera mea de  până acum, deoarece fiecare experiență m-a modelat și a contribuit la ceea ce reprezint astăzi. În viitor, intenționez să perseverez, să evoluez profesional, să explorez noi domenii de specializare și să contribui la dezvoltarea comunității juridice prin mentorat și implicare în proiecte sociale”, punctează avocatul.

Pregătirea continuă a fost și este o constantă în viața Emanuelei Mazilu- Merer. Parcursul său profesional a debutat odată cu obținerea unei diplome în Drept. Ulterior, a fost admisă în Baroul București, iar acesta a fost începutul unui drum dezvoltat etapă cu etapă. Avocatul și-a completat educația, urmând o serie de programe complexe de studii, cu o orientare către subiecte de anvergură în Uniunea Europeană sau către susținerea inovației sau a protecției mediului. Printre acestea se numără EU Competition law – Bruges, College of Europe, Environmental Law – Trier, Academy of European Law, ultimul fiind un program de Executive Education, Leading and Managing Innovation – în cadrul Universității Carolina de Nord la Chapel Hill – Kenan Flagler Business School în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.  


„De zece ani fac parte din echipa MOL Romania, ocupând funcția de Head of Legal, Regulatory and Public Affairs. Aș menționa și alte două rolurile anterioare, respectiv poziția de Legal Manager în filiala de imobiliare a unei companii de banking & real estate și cea de Legal Manager în cadrul unei companiei de real estate”, subliniază interlocutoarea BizLawyer.

Într-un demers susținut de firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, BizLawyer îi prezintă pe unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați coordonatori de departamente juridice din marile companii ce activează pe plan local. Interlocutorii noștri au fost aleși din Catalogul GC Powerlist, o listă a celor mai importanți „general counsel”, adus în premieră în România de către Legal 500 și societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații.

Continuăm seria discuțiilor cu profesioniștii evidențiați de Legal 500 cu Emanuela Mazilu- Merer, Head of legal, regulatory and public affairs | MOL Romania.

* * * * * *
Pasiunea pentru rezolvarea problemelor complexe a împins-o către Drept

Alegerea de a urma o carieră în domeniul juridic a luat-o foarte devreme, încă din perioada în care nu pășise încă pe băncile liceului, iar decizia de devenit definitivă odată cu momentul în care a trebuit să hotărască specializarea pe care o va urma după finalizarea clasei a VIII-a. „A fost mult influențată de pasiunea mea pentru rezolvarea problemelor complexe și capacitatea de a le oferi soluții. Motivația mea continuă este „alimentată” de bucuria de a naviga în lumea juridică și de a obține rezultate favorabile. Mă ghidează onestitatea, integritatea, profesionalismul și angajamentul față de compania și echipele cu care lucrez”, mărturisește Emanuela Mazilu- Merer.

Pe parcursul evoluției sale a întâlnit foarte mulți oameni care au influențat-o și au ajutat-o să înțeleagă o serie de lucruri, dar cel mai semnificativ rol în formarea sa l-a avut chiar bunicul său, dascăl cu o carieră îndelungată, de la care a învățat să pună bazele unui sistem de învățare corect, să fie calmă în situații cheie și să creadă că orice problemă are și o soluție. „De la mentorii mei din domeniul juridic am învățat să abordez strategii solide și să gestionez eficient relațiile cu clienții si colegii mei,  învățăminte care au devenit fundamentale în cariera mea”, menționează avocatul.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Profesioniștii Dreptului au un rol esențial în societate


Emanuela Mazilu - Merer este de părere că profesioniștii dreptului au un rol esențial în societate, asigurând respectarea normelor legale și drepturilor individuale. Categoria aceasta de experți contribuie semnificativ la menținerea unui echilibru în cadrul comunității în care activează, dar și în cadrul societății în general.

„Privind în viitor, comunitatea avocaților, juriștilor ar trebui să își intensifice eforturile în domeniul tehnologiei juridice și să încurajeze inovația pentru a își eficientiza activitatea, atât a lor, cât și a companiei în care activează, permițând mai mult timp cercetării, precum și pentru a face justiția mai accesibilă și eficientă. Colaborarea și schimbul de cunoștințe între profesioniștii din domeniu sunt, de asemenea, esențiale”, susține interlocutoarea BizLawyer.

În opinia sa profesiile din zona juridică se confruntă permanent cu multe provocări. Cele mai importante dintre ele vizează adaptarea la schimbările legislative, gestionarea volumului crescut de informații și documente, concurența din partea tehnologiei informației, menținerea unor cerințe ridicate cu privire la calitatea serviciilor oferite, precum și asumarea unor standarde ridicate de etică și integritate într-un mediu în continuă evoluție. „Mă pregătesc prin dezvoltarea abilităților de reziliența digitală și adaptare la tehnologie, mai ales în contextul dezvoltării atât de rapide a inteligenței artificiale”, mai spune avocatul.

Pe tot parcursul carierei sale, Emanuela Mazilu - Merer a fost implicată în multe proiecte cheie pentru economia națională și regională. Multe dintre aceste afaceri au caracter confidențial, iar din acest motiv avocatul nu poate oferi prea multe amănunte. Totuși, nominalizează un proiect în cadrul căruia s-a implicat cu toată energia, și anume proiectul de achiziție și integrare a rețelei de benzinării Agip/ENI în cadrul rețelei de stații de servicii  MOL.

Tocmai aceste proiecte pe care le-a gestionat au adus-o în atenția echipei de analiști de la Legal500/ GC Powerlist – 2023. „Includerea în Legal 500/GC Power List 2023 înseamnă foarte mult pentru mine. Este o onoare să fiu alături de colegi cu un parcurs profesional incredibil, de valoare, acest lucru reprezentând o validare a eforturilor mele și o recunoașterea a contribuției mele în domeniul juridic”, transmite Emanuela Mazilu - Merer.


Citește și

→   De vorbă cu Raluca Gheorghiu, Head of Legal Strategy and Acceleration în cadrul UiPath, care în copilărie își dorea să ajungă un ”Godfather”, dar a fost sfătuită de tatăl său să devină ”Consigliere”, adică avocat. Despre pasiunea care te împinge să faci lucruri extraordinare și rezultatele care devin oglinda propriei dedicări: ”În cariera mea, valorile precum transparența, etica și empatia au fost fundamentale”


→   De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”

→   De vorbă cu Gabriela Popescu, Corporate, external and legal affairs head - Central Europe | Microsoft, profesionistul care a activat în mai multe industrii și, prin proiectele sale, unele speciale prin complexitate, diversitatea cazuistică și potențialele urmări, a schimbat ceva în bine în acele domenii. ”Cariera, ca și viața, ne scoate în cale experiențe și oameni diferiți și este lecția fiecăruia dintre noi să învățăm ceva din aceste întâmplări”, spune avocatul care crede în respect și în „a-ți păsa” ca mediu de lucru

→   De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 93 / 1764
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...