ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

De vorbă cu Emanuela Mazilu - Merer, Head of legal, regulatory and public affairs - MOL Romania, profesionistul care vrea să contribuie la dezvoltarea comunității juridice prin mentorat și implicare în proiecte sociale | Motivația mea continuă este „alimentată” de bucuria de a naviga în lumea juridică și de a obține rezultate favorabile. Mă ghidează onestitatea, integritatea, profesionalismul și angajamentul față de compania și echipele cu care lucrez

12 Aprilie 2024   |   Ștefania Enache

Pe parcursul evoluției sale a întâlnit foarte mulți oameni care au influențat-o și au ajutat-o să înțeleagă o serie de lucruri, dar cel mai semnificativ rol în formarea sa l-a avut chiar bunicul său, dascăl cu o carieră îndelungată, de la care a învățat să pună bazele unui sistem de învățare corect, să fie calmă în situații cheie și să creadă că orice problemă are și o soluție.

Emanuela Mazilu - Merer, Head of legal, regulatory and public affairs - MOL Romania

 
 
Emanuela Mazilu- Merer, Head of legal, regulatory and public affairs | MOL Romania, a fost pasionată dintotdeauna de lumea juridică. Și-a construit traseul profesional pas cu pas, activând atât în cadrul unor companii multinaționale în calitate de inhouse lawyer, cât și în echipele unor societăți de avocatură.  „În retrospectivă, nu aș schimba nimic din cariera mea de  până acum, deoarece fiecare experiență m-a modelat și a contribuit la ceea ce reprezint astăzi. În viitor, intenționez să perseverez, să evoluez profesional, să explorez noi domenii de specializare și să contribui la dezvoltarea comunității juridice prin mentorat și implicare în proiecte sociale”, punctează avocatul.

Pregătirea continuă a fost și este o constantă în viața Emanuelei Mazilu- Merer. Parcursul său profesional a debutat odată cu obținerea unei diplome în Drept. Ulterior, a fost admisă în Baroul București, iar acesta a fost începutul unui drum dezvoltat etapă cu etapă. Avocatul și-a completat educația, urmând o serie de programe complexe de studii, cu o orientare către subiecte de anvergură în Uniunea Europeană sau către susținerea inovației sau a protecției mediului. Printre acestea se numără EU Competition law – Bruges, College of Europe, Environmental Law – Trier, Academy of European Law, ultimul fiind un program de Executive Education, Leading and Managing Innovation – în cadrul Universității Carolina de Nord la Chapel Hill – Kenan Flagler Business School în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.  


„De zece ani fac parte din echipa MOL Romania, ocupând funcția de Head of Legal, Regulatory and Public Affairs. Aș menționa și alte două rolurile anterioare, respectiv poziția de Legal Manager în filiala de imobiliare a unei companii de banking & real estate și cea de Legal Manager în cadrul unei companiei de real estate”, subliniază interlocutoarea BizLawyer.

Într-un demers susținut de firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, BizLawyer îi prezintă pe unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați coordonatori de departamente juridice din marile companii ce activează pe plan local. Interlocutorii noștri au fost aleși din Catalogul GC Powerlist, o listă a celor mai importanți „general counsel”, adus în premieră în România de către Legal 500 și societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații.

Continuăm seria discuțiilor cu profesioniștii evidențiați de Legal 500 cu Emanuela Mazilu- Merer, Head of legal, regulatory and public affairs | MOL Romania.

* * * * * *
Pasiunea pentru rezolvarea problemelor complexe a împins-o către Drept

Alegerea de a urma o carieră în domeniul juridic a luat-o foarte devreme, încă din perioada în care nu pășise încă pe băncile liceului, iar decizia de devenit definitivă odată cu momentul în care a trebuit să hotărască specializarea pe care o va urma după finalizarea clasei a VIII-a. „A fost mult influențată de pasiunea mea pentru rezolvarea problemelor complexe și capacitatea de a le oferi soluții. Motivația mea continuă este „alimentată” de bucuria de a naviga în lumea juridică și de a obține rezultate favorabile. Mă ghidează onestitatea, integritatea, profesionalismul și angajamentul față de compania și echipele cu care lucrez”, mărturisește Emanuela Mazilu- Merer.

Pe parcursul evoluției sale a întâlnit foarte mulți oameni care au influențat-o și au ajutat-o să înțeleagă o serie de lucruri, dar cel mai semnificativ rol în formarea sa l-a avut chiar bunicul său, dascăl cu o carieră îndelungată, de la care a învățat să pună bazele unui sistem de învățare corect, să fie calmă în situații cheie și să creadă că orice problemă are și o soluție. „De la mentorii mei din domeniul juridic am învățat să abordez strategii solide și să gestionez eficient relațiile cu clienții si colegii mei,  învățăminte care au devenit fundamentale în cariera mea”, menționează avocatul.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Profesioniștii Dreptului au un rol esențial în societate


Emanuela Mazilu - Merer este de părere că profesioniștii dreptului au un rol esențial în societate, asigurând respectarea normelor legale și drepturilor individuale. Categoria aceasta de experți contribuie semnificativ la menținerea unui echilibru în cadrul comunității în care activează, dar și în cadrul societății în general.

„Privind în viitor, comunitatea avocaților, juriștilor ar trebui să își intensifice eforturile în domeniul tehnologiei juridice și să încurajeze inovația pentru a își eficientiza activitatea, atât a lor, cât și a companiei în care activează, permițând mai mult timp cercetării, precum și pentru a face justiția mai accesibilă și eficientă. Colaborarea și schimbul de cunoștințe între profesioniștii din domeniu sunt, de asemenea, esențiale”, susține interlocutoarea BizLawyer.

În opinia sa profesiile din zona juridică se confruntă permanent cu multe provocări. Cele mai importante dintre ele vizează adaptarea la schimbările legislative, gestionarea volumului crescut de informații și documente, concurența din partea tehnologiei informației, menținerea unor cerințe ridicate cu privire la calitatea serviciilor oferite, precum și asumarea unor standarde ridicate de etică și integritate într-un mediu în continuă evoluție. „Mă pregătesc prin dezvoltarea abilităților de reziliența digitală și adaptare la tehnologie, mai ales în contextul dezvoltării atât de rapide a inteligenței artificiale”, mai spune avocatul.

Pe tot parcursul carierei sale, Emanuela Mazilu - Merer a fost implicată în multe proiecte cheie pentru economia națională și regională. Multe dintre aceste afaceri au caracter confidențial, iar din acest motiv avocatul nu poate oferi prea multe amănunte. Totuși, nominalizează un proiect în cadrul căruia s-a implicat cu toată energia, și anume proiectul de achiziție și integrare a rețelei de benzinării Agip/ENI în cadrul rețelei de stații de servicii  MOL.

Tocmai aceste proiecte pe care le-a gestionat au adus-o în atenția echipei de analiști de la Legal500/ GC Powerlist – 2023. „Includerea în Legal 500/GC Power List 2023 înseamnă foarte mult pentru mine. Este o onoare să fiu alături de colegi cu un parcurs profesional incredibil, de valoare, acest lucru reprezentând o validare a eforturilor mele și o recunoașterea a contribuției mele în domeniul juridic”, transmite Emanuela Mazilu - Merer.


Citește și

→   De vorbă cu Raluca Gheorghiu, Head of Legal Strategy and Acceleration în cadrul UiPath, care în copilărie își dorea să ajungă un ”Godfather”, dar a fost sfătuită de tatăl său să devină ”Consigliere”, adică avocat. Despre pasiunea care te împinge să faci lucruri extraordinare și rezultatele care devin oglinda propriei dedicări: ”În cariera mea, valorile precum transparența, etica și empatia au fost fundamentale”


→   De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”

→   De vorbă cu Gabriela Popescu, Corporate, external and legal affairs head - Central Europe | Microsoft, profesionistul care a activat în mai multe industrii și, prin proiectele sale, unele speciale prin complexitate, diversitatea cazuistică și potențialele urmări, a schimbat ceva în bine în acele domenii. ”Cariera, ca și viața, ne scoate în cale experiențe și oameni diferiți și este lecția fiecăruia dintre noi să învățăm ceva din aceste întâmplări”, spune avocatul care crede în respect și în „a-ți păsa” ca mediu de lucru

→   De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 27 / 1700
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...