ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer | Grație și putere în structura Mitel & Asociații, firmă de avocați în care dedicarea, talentul și perseverența doamnelor clădesc cariere solide. Femeile au abilități înnăscute de persuasiune și empatie care fac diferența, însă echipa este esențială pentru a face față cu succes provocărilor acestei frumoase meserii, spun reprezentantele firmei

04 Aprilie 2023   |   Ștefania Enache

Doamnele care aleg să se dezvolte în acest domeniu reușesc să se facă remarcate datorită unor calități care sunt specifice genului feminin.

 
 
În cadrul Mitel & Asociații, procentul majoritar al doamnelor avocat din firmă și al partenerelor rămâne neschimbat și anul acesta. Mădălina Mitel, Magda Dima și Ioana Negrea, din postura de partener, coordonează împreună cu Sorin Mitel (partener fondator) și Șerban Suchea (partener) toate ariile de activitate ale firmei, inclusiv M&A, Corporate & Commercial, Dispute resolution & Litigation, Real estate, Employment, Achiziții publice și Insolvență. Motorul acestei echipe de succes, recunoscută în piață datorită proiectelor pe care le dezvoltă, este format din doamne avocat care s-au făcut remarcate prin calităților profesionale probate de-a lungul timpului.


Avocatura este o profesie grea, în care contează pregătirea continuă, munca aplicată, talentul și dedicarea. Indiferent de gen, o carieră în acest domeniu se construiește printr-un efort susținut care implică multe sacrificii.

Magda Dima, avocat cu o experiență continuă în profesie de peste 20 de ani, este coordonatoarea departamentului de litigii & arbitraje și a practicii de insolvență, restructurări & falimente din cadrul Mitel & Asociații. Ea a dobândit prin muncă, seriozitate și dedicare o excelentă reputație în aria sa de practică.

„Drumul în construirea unei cariere în avocatura de business este, în realitate, un proces de maturizare și perfecționare profesională continuă, în care debutezi cu pasiunea pentru profesie, cunoștințe, talent, dar crești și îți definești traiectul profesional doar cu seriozitate, perseverență, motivare, implicare, rezistență la efort, muncă multă și creativitate, dublate de responsabilitate și devotament față de client”, subliniază Magda Dima, Partener Mitel & Asociații.




Cu un portofoliu profesional impresionant, Magda gestionează, împreună cu departamentul de Litigii, o gamă complexă de dosare civile, comerciale, administrativ-fiscale și penale, precum și proceduri de restructurări și reorganizări complexe și de recuperare a creanţelor.  

Magda Dima (foto) este recunoscută ca un redutabil avocat, care pune în practică strategii inovatoare de excepție, reușind astfel să obțină pentru clienții Mitel & Asociații soluții câștigătoare, atât în procedurile judiciare cât și în negocierile extrajudiciare.
Coordonatoarea Departamentului de litigii & arbitraje și a practicii de insolvență de la Mitel & Asociații a câștigat încrederea clienților nu doar prin rezultatele excepționale obținute, ci și prin maniera temeinică de abordare a problematicilor unui dosar, modul profund de analiză și extragere a elementelor esențiale ale speței, prin planul de bătaie propus pe scenarii corect evaluate și riguros pregătite.

La rândul său, Mădălina Mitel, Partener Mitel & Asociații, apreciază că „măsura succesului în avocatură este dată de aceleași criterii, indiferent de gen: să fii bine pregătit profesional, clar în gândire, convingător și concis și muncitor. Toate aceste abilități trebuie dezvoltate și perfecționate în timp continuu pentru a ajunge să fii un avocat de succes.”

Mădălina Mitel (foto) este una dintre doamnele avocat care s-a făcut remarcată în linia întâi a acestei profesii. Parcursul său include proiecte importante de fuziuni și achiziții, în care asistă atât cumpărători, cât și vânzători, companii locale și multinaționale în tranzacții complexe, cu implicații transfrontaliere. De asemenea, ea a gestionat numeroase dosare de drept societar, dreptul muncii, finanțări și protecția datelor.
Cu o experiență vastă în avocatura de business, Mădălina coordonează în cadrul Mitel & Asociații mandate care cer expertiză extinsă în fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, drept bancar și protecția datelor cu caracter personal. Clienții apreciază profesionalismul său desăvârșit, precum și tenacitatea, talentul de negociere și rapiditatea de înțelegere a informațiilor de business specifice industriei în care activează clientul.

Ioana Negrea (foto), Partener Mitel & Asociații, a intrat în echipa Mitel & Asociații imediat după terminarea facultății, și, prin muncă susținută, devotament și perseverență, a reușit să își construiască o carieră solidă și să acceadă în structura ierarhică superioară a firmei. În acest moment, Ioana joacă un rol major în practica de drept imobiliar & construcții a Mitel & Asociații, fiind implicată în tranzacțiile imobiliare notabile ale biroului.
”Pentru o femeie nimic nu e imposibil sau dificil în profesia noastră, trebuie doar să își dorească și sigur va reuși. Practicarea avocaturii „se potrivește mănușă” sexului frumos pentru că femeile au abilități înnăscute de persuasiune și empatie care fac diferența”, este de părere Partenerul Mitel & Asociații.

Ioana Negrea a fost implicată, alături de echipa de drept imobiliar & construcții a Mitel & Asociații, în tranzacții imobiliare semnificative care au avut loc pe piața imobiliară.
------------------------------------------------------------


Atuurile doamnelor avocat
 
Doamnele care aleg să se dezvolte în acest domeniu reușesc să se facă remarcate datorită unor calități care sunt specifice genului feminin.
 
Cristina Dan (foto), Counsel în cadrul Mitel & Asociații, este de părere că cele mai importante atuuri ale femeilor avocat sunt abilitățile de comunicare și coordonare, inteligența emoțională și spiritul de echipă. „ Avocatura de business este extrem de competitivă, într-o permanentă transformare și dezvoltare. Echipa din care faci parte este esențială pentru a face față cu succes provocărilor acestei frumoase meserii, iar doamnele avocat sunt motorul din spatele majorității echipelor de succes”, nuanțează avocatul.
Iar Cristina Dan face din plin dovada acestor calități. Ea este un avocat cu o practică solidă în Dreptul comercial și societar, precum și în Dreptul muncii, fiind implicată în proiecte complexe de consultanță în domeniile sale de specializare în cadrul casei de avocatură.

„Drumul pe care îl alegem este deseori influențat de mediul în care creștem și de familie. Descoperirea cursurilor profesorului George Plastara, în biblioteca bunicilor și a unchiului meu, a fost deschiderea lumii fascinante a dreptului. Ulterior, decizia a venit natural și a deschis drumul avocaturii câțiva ani mai târziu. Un drum deopotrivă ușor și greu, dar care îți tine mintea antrenată și ale cărui recompense, mai ales alături de colegii mei, sunt confirmarea că decizia a fost cea potrivită”, mărturisește Anemari Ciobanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații.
În acest moment, Anemari Ciobanu se concentrează pe practica de achiziții publice și finanțare nerambursabilă, controlul operațiunilor cu produse militare și produse cu dublă utilizare, Dreptul mediului, comunicații și IT. Anemari are experiență în acordarea consultanței în domeniul public și privat, oferind consiliere și soluții pragmatice atât către clienți privați, cât și către organisme publice pe parcursul implementării proiectelor.

Avocatura de business este o muncă de echipă și contează foarte mult mediul în care te dezvolți, iar Mitel & Asociații oferă posibilitați multiple în acest sens membrilor săi.

Alina Ostroveanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații, a ales să activeze în departamentul de litigii al acestei firme în urmă cu mai bine un deceniu. Atunci a ținut cont de rezonanța numelui firmei și de proiectele complexe și interesante gestionate. „Colaborarea cu Mitel & Asociații are ca avantaje implicarea în domenii ale dreptului extrem de variate, în spețe având complexitate crescută. De o importanță majoră este provocarea de a învăța mereu lucruri noi, neexistând riscul plafonării cunoștințelor”, susține avocatul.
Și datorită mediului în care activează, Alina Ostroveanu este astăzi avocat cu o vastă experiență în litigii civile, comerciale și administrative, fiscale, dar și litigii de muncă și proceduri de insolvență. Alina este Managing Associate în cadrul departamentului de litigii, iar în cei 12 ani petrecuți în cadrul Mitel & Asociații a asigurat asistență juridică și reprezentare în litigii complexe privind probleme de Drept administrativ, fiscal, Dreptul muncii, Drept civil și Insolvenţă.

Într-o perioadă delicată pentru majoritatea sectoarelor economice, avocații de la Mitel & Asociații și-au desfășurat anul trecut activitatea în linia specifică firmei, iar grosul încasărilor au venit din ariile de practică M & A și Corporate, precum și din consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse alte domenii (Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin în continuare din domeniul Real Estate și Litigation.

Pe de altă parte, Mitel & Asociații este o firmă care bazează pe echipă și a implementat, încă de la înființare, o politică organizațională menită să-i mențină stabilitatea. „În 2022 am avut o rată de retenție de aproximativ 85%, pe care dorim să o conservăm/să o îmbunătățim în acest an. Preocuparea noastră este ca toți cei care își desfășoară activitatea în firma noastră, ca avocați sau în alte poziții, să aibă venituri cât mai bune, raportat la activitatea depusă, să aibă confortul că sunt într-o colaborare pe termen lung, alături de oameni care se preocupă de viitor, care să le confere condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea și a-și împlini nevoile și dorințele”, au precizat coordonatorii firmei într-un interviu acordat publicației noastre la începutul anului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 345 / 1700
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...